twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

5 Αυγούστου 2009

Σε κρίσιμη κατάσταση τρεις από τους προσκόπους της Ιεράπετρας...


Μάχη για να κρατηθούν στη ζωή δίνουν οι τρεις μικροί πρόσκοποι από την Ιεράπετρα Λασιθίου που τραυματίστηκαν προχθές το απόγευμα όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε με ταχύτητα στη στάση λεωφορείου όπου περίμεναν. Πρόκειται για ένα 13χρονο κορίτσι και δύο 11χρονα αγόρια τα οποία νοσηλεύονται διασωληνωμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης, καθώς έχουν υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πολλαπλά κατάγματα.

Οπως είπε στην «Espresso» ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιάννης Τσαγκαράκης, «τα τρία παιδιά είναι πολυτραυματίες και η κατάστασή τους είναι κρίσιμη, γι' αυτό και νοσηλεύονται από προχθές στη ΜΕΘ».

Εν τω μεταξύ, στον 20χρονο Αλβανό που οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο ασκήθηκε δίωξη για πρόκληση επικίνδυνων βλαβών κατά συρροή. Το τραγικό περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας, όταν ο νεαρός οδηγός επιχείρησε να προσπεράσει προπορευόμενη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν δύο άτομα. Ομως, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα να προσκρούσει με σφοδρότητα στη στάση, στην περιοχή Κουτσουρά, όπουβρίσκονταν συνολικά είκοσι ένα μέλη του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιεράπετρας, τα οποία περίμεναν το λεωφορείο που θα τα μετέφερε στα σπίτια τους στην Ιεράπετρα. Οι δεκατέσσερις από τους προσκόπους ήταν παιδιά ηλικίας 10-14 ετών, οι τρεις ήταν ανιχνευτές ηλικίας 15-18 ετών και οι τέσσερις ενήλικοι βαθμοφόροι.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο ΕΚΑΒ Κρήτης, ασθενοφόρα του οποίου μετέφεραν τα παιδιά και τους συνοδούς τους στα νοσοκομεία, όπως επίσης και διερχόμενοι οδηγοί. Γιατροί από τον Αγιο Νικόλαο έσπευσαν στην περιοχή για να συνδράμουν στο δύσκολο έργο των συναδέλφων τους και τέθηκαν σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία του Ηρακλείου, όπου τελικά μεταφέρθηκαν τα σοβαρότερα περιστατικά. Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων της Ιεράπετρας, οι οποίοι έσπευσαν να προσφέρουν αίμα.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick