twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

5 Αυγούστου 2009

This is Panathinaikos!

Όταν από το πρώτο λεπτό μπαίνεις έτοιμος να... δαγκώσεις τον αντίπαλο και να δώσεις απαντήσεις! Όταν έχεις έναν Κατσουράνη και έναν Λέτο από... άλλον πλανήτη και είσαι ο Παναθηναϊκός, τότε πολύ απλά καμία Σπάρτα Πράγας δεν μπορεί να σε αποκλείσει! Αυτή η ομάδα που παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ έκανε μια... μπουκιά τους Τσέχους και πήρε μια αντρίκεια πρόκριση στα playoffs του Τσάμπιονς Λιγκ! Σαριέγκι στο 45', «Κατσούρ» στο 54' και «Σάλπι» στο 89' τα τέρματα που διαμόρφωσαν το τελικό 3-0! Στην ενότητα του Champions League διαβάστε 12 άρθρα για τη μεγάλη ανατροπή.

4-3-3 με Λέτο, Κατσούρ

Χωρίς εκπλήξεις ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Χενκ Τεν Κάτε. Μια ενδεκάδα, την οποία είχε «δείξει» ο Ολλανδός από την περασμένη Παρασκευή.
Κάτω από το δοκάρια ο Γκαλίνοβιτς, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Μουν και στο κέντρο της άμυνας ο Βύντρα με τον Σαριέγκι. Ο Ζιλμπέρτο μοναδικός «κόφτης» στην μεσαία γραμμή, έχοντας στα αριστερά του τον Καραγκούνη και στα δεξιά τον Κατσουράνη. Από κει και πέρα, στο αριστερό «φτερό» ο Λέτο, στο δεξί ο Σισέ, όπως σας είχε προϊδεάσει από χθες το gazzetta.gr, που έκλεινε προς την κορυφή και αιχμή του δόρατος ο Σαλπιγγίδης σε αυτό το 4-3-3.

Από τον λαιμό αλλά...

Με το 3-1 στην πλάτη από το ματς της Πράγας ο Παναθηναϊκός δεν είχε άλλη επιλογή. Μπήκε μέσα στο ΟΑΚΑ αποφασισμένος για όλα, έτοιμος να... πνίξει τους Τσέχους και να μην τους αφήσει να πάρουν ανάσα. Και για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα στο πρώτο εικοσάλεπτο τα κατάφερε. Έστω και η ανάπτυξη δεν γινόταν και με τον πιο σωστό τρόπο, μιας και τα γεμίσματα προς τους επιθετικούς είχαν την... τιμητική τους. Η ουσία είναι ότι οι «πράσινοι» με κορυφαίους τους Λέτο και Κατσουράνη είχαν κλείσει τους φιλοξενούμενους στην εστία αλλά βρήκαν απέναντι τους έναν εξαιρετικό Μπλάζεκ, ο οποίος στο 10' και το 13' απόκρουσε τα σουτ του Καραγκούνη και Σισέ και το γρήγορο γκολ δεν ήρθε ποτέ.

Της... γιόμας

Μετά το 15' , όμως, οι παίκτες του Μπλάζεκ ισορρόπησαν το ματς. Πάντως, το «τριφύλλι» θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ νωρίς αλλά δεν εκμεταλλεύθηκε τις φάσεις που δημιούργησε. Όλα αυτά και ενώ ο Καραγκούνης έπαιζε πολύ πίσω και ουσιαστικά δεν βοηθούσε στην ανάπτυξη ενώ ο Μπράις Μουν ήταν εκτός τόπου και χρόνου αφήνοντας πίσω τεράστια κενά που ευτυχώς δεν τα πλήρωσε ο Παναθηναϊκός. Και οι γιόμες καλά κρατούσαν, με τους Χοχενέντερ και Χούμπνικ να κάνουν άνετα την δουλειά τους.

Μάλιστα σε ένα από τα εύκολα λάθη που γίνονταν στην μεσαία γραμμή ο Μπέργκερ παραλίγο να κάνει την ζημιά αλλά ο «κεραυνός» που έπιασε με το αριστερό πέρασε λίγο άουτ.

Λέτο κερνούσε, Σισέ δεν έπινε

Με τους Λέτο και Σισέ και Σαλπιγγίδη να αλλάζουν θέσεις στην επίθεση οι «πράσινοι» από το 30' και έπειτα έκλεισαν την Σπάρτα και πάλι στα καρέ της. Με τον Κατσουράνη να κάνει μεγάλο ματς και τον Αργεντινό να κάνει... παπάδες ο Παναθηναϊκός έφτασε τρεις φορές κοντά στο γκολ αλλά ο Σισέ δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 36' ο Μπλάζεκ έβγαλε ενστικτωδώς την κεφαλιά του Γάλλου έπειτα από σέντρα του Λέτο, στο 41' το ενάεριο βολέ του πάλι από προσπάθεια του Λατινοαμερικάνου πήγε ψηλά άουτ ενώ ένα λεπτό αργότερα έβαλε το κεφάλι σε σουτ του Λέτο με την μπάλα να περνά λίγο άουτ!

Σαριέγκι και...γκοοοολ!

Ότι δεν κατάφερε ο Σισέ, το έκανε ο Σαριέγκι στο τέλος του ημιχρόνου. Στο καλύτερο σημείο. Γκολ...λύτρωση και απονομή ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης. Ο Βάσκος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, έπιασε την κεφαλιά μετά από φάουλ του «Κάρα» και η...ρημάδα στο πλεκτό!

«Κατσούρ» για... τρέλα!

Αν θα υπήρχε μια επιθυμία στο «πράσινο στρατόπεδο» αυτή δεν θα ήταν άλλη από το να ξεκινούσε το δεύτερο ημίχρονο όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο. Με γκολ! Και έτσι και έγινε! Η μπάλα σταμάτησε να ταλαιπωρείται από τις γιόμες, ο Καραγκούνης την έβαλε κάτω, άνοιξε δεξιά για τον Σαλπιγγίδη που...μπούκαρε στη ν περιοχή και την κατάλληλη στιγμή την «έσπασε» στη σημείο του πέναλτι. Εκεί ήταν ο Κατσουράνης που με πλασέ, νίκησε τον Μπλάζεκ, έγραψε το 2-0 και...μουρλάθηκε κανονικά! Αυτό έδειξε ο τρόπος που πανηγύρισε το πρώτο του τέρμα με την ομάδα που αγαπούσε από μικρό παιδί! Σκορ πρόκρισης για το «τριφύλλι»!

Το... κλείδωσε!

Από κει και έπειτα, το «τριφύλλι» ναι μεν κατέβασε ρυθμό αλλά σε καμία περίπτωση δεν άφησε από τα χέρια του τον έλεγχο του παιχνιδιού. Για αυτό και στο 75’ ο Τεν Κάτε αντικατέστησε τον Λέτο και πέρασε στο ματς τον Σιμάο, ώστε να δώσει ο πιτσιρικάς τις απαιτούμενες ανάσες στον άξονα και να...κλειδώσει το ματς. Αντί του Λέτο στα αριστερά πέρασε ο Καραγκούνης. Μόνο για λίγο, όμως, μιας και δύο λεπτά αργότερα ο Ολλανδός πέρασε τον Γκάμπριελ αντί του αρχηγού που τα έδωσε όλα.

Το... κερασάκι

Το καλύτερο ήταν στο τέλος! Όταν η πρόκριση τελείωσε και τυπικά! Ο Σισέ βρήκε με πάσα τον Σαλπιγγίδη και ο Μακεδόνας φορ με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Μπλάζεκ και... 3-0!

Κάπως έτσι ήρθε η πρόκριση. Δίκαιη πέρα για πέρα. Ο Παναθηναϊκός έκανε μια πειστική εμφάνιση, έδειξε από την αρχή ποιος είναι το αφεντικό και κατάφερε να γυρίσει το 3-1 του πρώτου ματς!

Όλα τα λεφτά ο Κατσουράνης με τον Λέτο, απίστευτο πάθος από Σαλπιγγίδη και Καραγκούνη ενώ κρίσιμο για την εξέλιξη του ματς το γκολ του Σαριέγκι! Σωστή διαχείριση του ματς από τον Τεν Κάτε από το πρώτο λεπτό. Είχε διαβάσει καλά τον αντίπαλο ενώ και με τις αλλαγές βοήθησε στο να μην απειληθεί η ομάδα του μετά το 2-0. Να'ναι καλά και ο Καλούντα που έχασε το άχαστο στο 87'.
gazetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick