twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

5 Αυγούστου 2009

Τα πτυχία των πολυτεχνείων θα είναι ισότιμα με Master


Νομοθετική ρύθμιση που θα κατοχυρώνει ως master τα πτυχία των πολυτεχνείων και των πολυτεχνικών σχολών της χώρας έρχεται σύντομα στη Βουλή. Τη δέσμευση αυτή ανέλαβαν αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Παιδείας ενώπιον των εκπροσώπων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο πλαίσιο της κοινής επιτροπής που συνέστησαν οι δύο πλευρές για να μελετήσει το θέμα.

Οπως αναφέρει μιλώντας στην «Espresso» ο αντιπρύτανης του ΕΜΠ Γεράσιμος Σπαθής, στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής οι εκπρόσωποι του υπουργείου συμφώνησαν να καταρτίσουν σχέδιο νόμου που θα ρυθμίζει το ζήτημα, ενώ οι εκπρόσωποι του ΕΜΠ να ετοιμάσουν ένα κείμενο με επιχειρηματολογία υπέρ της ρύθμισης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο σενάριο είναι η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου -εφόσον τελικά πραγματοποιηθεί- να πάρει τη μορφή τροπολογίας που θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο για τα ΤΕΙ, το οποίο θα συζητηθεί στη Βουλή εντός του Αυγούστου.

Ως προς το περιεχόμενο της ρύθμισης, ο κ. Σπαθής δηλώνει ότι η αναγνώριση των πτυχίων ως master συμφωνήθηκε να γίνει με τα κριτήρια που θέλουν τα πολυτεχνεία και οι πολυτεχνικές σχολές, δηλαδή με βάση τα πέντε έτη σπουδών και τη διπλωματική εργασία, χωρίς άλλες προϋποθέσεις.

Στην πράξη τα σημαντικότερα οφέλη από μια τέτοια εξέλιξη για τους πτυχιούχους των πολυτεχνείων θα είναι ότι: α) θα μπορούν να γίνονται δεκτοί για διδακτορικό στην Ελλάδα χωρίς να κάνουν πρώτα άλλο μεταπτυχιακό, β) θα συμμετέχουν στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ συγκεντρώνοντας περισσότερα μόρια και γ) θα λαμβάνουν το επίδομα μεταπτυχιακού (στο Δημόσιο).

Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Ιούνιο το ΕΜΠ χορηγεί στους αποφοίτους του, εκτός από το πτυχίο, και συμπληρωματικό πιστοποιητικό που αναφέρει ότι το δίπλωμά τους είναι πλήρως ισότιμο με master.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick