twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

20 Αυγούστου 2009

Πυρκαγιές στην Ελλάδα


Στις φλόγες η Αττική, με δύο πύρινα μέτωπα σε Μαγούλα-Ασπρόπυργο και Άγιο Στέφανο να ξεσπούν μέσα σε λίγα λεπτά και να μαίνονται ανεξέλεγκτα. Ήδη ένα νέο μέτωπο αναπτύχθηκε από τη φωτιά της Μαγούλας προς την πλευρά του Μόρνου με κατεύθυνση την Πάρνηθα.

Στις 5 το απόγευμα η φωτιά απειλούσε εργοστάσιο πλαστικών και οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να αποτρέψουν το ενδεχόμενο αυτό, αφού αν καιγόταν το συγκεκριμένο εργοστάσιο η πυρκαγιά θα επεκτεινόταν ανεξέλεγκτα και η επιβάρυνση του περιββάλοντος θα ήταν τεράστια.

Στη Μαγούλα τυλίχτηκε στις φλόγες εργοστάσιο με παλέτες, έχουν προκληθεί μικρότερες ζημιές σε παρακείμενες βιοτεχνίες και αποθήκες και κάηκαν καρότσες από νταλίκες. Οι φλόγες έφτασαν στη μάντρα του τελωνείου, όπου βρίσκονται εκατοντάδες αυτοκίνητα για .εκτελωνισμό. Οι επιχειρήσεις έχουν εκκενωθεί, οι εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια πυροσβεστών, ενώ η κυκλοφορία στον κεντρικό δρόμο διακόπηκε λόγω των πυκνών καπνών. Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις απέτρεψαν την επέκταση της πυρκαγιάς προς τη Μαγούλα, αλλά ήδη το μέτωπό της έχει επεκταθεί σε μήκος 10 χιλιομέτρων.

Λϊγα λεπτά πριν τις έξι το απόγευμα, η πυρκαγιά στη Μαγούλα επέκταθηκε προς τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας και κατευθύνθηκε προς τα Δερβενοχώρια.

Κινδυνεύει η βιομηχανική ζώνη στο Θριάσιο

Η φωτιά στη Μαγούλα Αττικής ξέσπασε λίγα λεπτά πριν τις 13:30 και απειλεί τη βιομηχανική ζώνη στο Θριάσιο. Η φωτιά έχει διασπαστεί σε 3-4 μέτωπα και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από βιομηχανίες και αποθήκες, που βρίσκονται στην περιοχή.

Οι άνεμοι που πνέουν είναι ιδιαίτερα ισχυροί και βοηθούν στην ταχύτατη εξάπλωση της πυρκαγιάς. Λόγω των πυκνών καπνών, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Δερβενοχωρίων, μετά το Θριάσιο νοσοκομείο, στο ύψος του κόμβου της Αττικής Οδού.

Απειλήθηκαν σπίτια στον Άγιο Στέφανο

Στις 14:00 ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Άγιο Στέφανο, κοντά στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης, με κατεύθυνση τη λίμνη Μαραθώνα. Η πυρκαγιά απείλησε σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή, με την έγκαιρη επέμβαση ωστόσο των πυροσβεστικών δυνάμεων περιορίστηκε στο δάσος και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες, 4 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο.

Πυρκαγιά και στον Αστακό

Τις αυλές των σπιτιών «έγλειψε» μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε και στον δήμο Αστακού, στην Αιτωλοακαρνανία. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 13:20, με κατοίκους και πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να σώσουν το βιος τους.

Επί τόπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 2 αεροπλάνα.

Πυρκαγιά στην Κεφαλονιά

Στο μεταξύ, πριν λίγο ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Χιονάτα, στην Κεφαλονιά. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 12 πυροσβέστες, 3 ελικόπτερα και 1 πυροσβεστικό αεροπλάνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick