twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

8 Αυγούστου 2009

Σοκάρει η άγρια δολοφονία της κόρης του μάγειρα στο Πατριαρχείο

Της έκοψαν το κεφάλι στην αυλή του σπιτιού τους, την έβαλαν σε σακούλα και την πέταξαν στα σκουπίδια... Η άγρια δολοφονία της 17χρονης Μουνεβέρ, της κόρης του μάγειρα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, συγκλονίζει εδώ και πέντε μήνες την Τουρκία- τόσο, που σύντομα πρόκειται να μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Ύποπτος είναι ο «αγαπημένος» της Τζεμ, γόνος γνωστής οικογενείας, ο οποίος ακόμη καταζητείται και όσο περνά ο καιρός λιγοστεύουν οι πιθανότητες σύλληψής του.

Από τις 3 Μαρτίου η οικογένεια της Μουνεβέρ Καράμπουλουτ κάνει αγώνα για να συλληφθεί ο Τζεμ Γκαρίπογλου, του οποίου έκτοτε έχουν χαθεί τα ίχνη. Κάποιοι λένε ότι τον είδαν στα Άδανα της Τουρκίας, άλλοι στην Καλλίπολη, άλλοι στις ΗΠΑ και άλλοι στη Ρωσία. «Το πιο πιθανό είναι να έχει βγει εκτός Τουρκίας, γι΄ αυτό και είναι δύσκολο να τον εντοπίσουμε», δηλώνει ο νέος διευθυντής της Ασφάλειας της Κωνσταντινούπολης Τσαπκίν, λέγοντας ότι αυτό είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα τους. Ο πατέρας όμως της άτυχης νέας πιστεύει ότι στην πραγματικότητα δεν θέλουν να συλλάβουν τον Τζεμ Γκαρίπογλου. Ο πατέρας της ισχυρίζεται ότι το κράτος γνωρίζει πού βρίσκεται και δεν τον συλλαμβάνει. Σύμφωνα μάλιστα με τον πατέρα της Μουνεβέρ ο ύποπτος δολοφόνος είχε συλληφθεί την πρώτη μέρα του φόνου αλλά αφέθηκε ελεύθερος. «Δεν θα συλληφθεί ποτέ λόγω της καλής του οικονομικής κατάστασης» δήλωσε ο ντετέκτιβ Τζενγκίζ Εγίν, ο οποίος παρακολουθεί στενά την υπόθεση. Ο Τζεμ Γκαρίπογλου προ έρχεται από οικογένεια γνωστών επιχειρηματιών στην Τουρκία. Τα περιουσιακά τους στοιχεία είναι τεράστια. Το ερώτημα ωστόσο που τίθεται είναι αν η δολοφονία τής Μουνεβέρ ήταν προσχεδιασμένη ή όχι. Οι πληροφορίες του Τύπου λένε ότι η Μουνεβέρ είχε μάθει ένα μεγάλο μυστικό της οικογένειας Γκαρίπογλου, γι΄ αυτό και έπρεπε να πεθάνει!

Ανατριχίλα. Εδώ και πέντε μήνες δημοσιεύονται σχεδόν καθημερινά λεπτομέρειες γύρω από τον φόνο σε σημείο που εκνεύρισε την οικογένεια Γκαρίπογλου. Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της δολοφονίας βγήκαν επίσης στη ημοσιότητα. Σύμφωνα με την έκθεση του ανακριτή, η Μουνεβέρ δέχτηκε 34 μαχαιριές από τις οποίες οι οκτώ ήταν θανατηφόρες. Δεν πέθανε αμέσως, αντιστάθηκε. Της έκοψαν το κεφάλι ενώ ακόμη ήταν ζωντανή. Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι πιθανόν να τη σκότωσαν περισσότερα από ένα άτομα. Ήδη μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί μόνο ο πατέρας του νεαρού υπόπτου στο πουκάμισό του οποίου βρέθηκε σταγόνα αίματος της Μουνεβέρ. Στον φόνο δεν αποκλείεται να συμμετείχε και γυναίκα, αφού στα νύχια της Μουνεβέρ βρέθηκε DΝΑ γυναίκας. Αποκαλύπτεται ακόμη ότι η στυγνή δολοφονία έγινε στην έπαυλη των Γκαρίπογλου. Όταν εκείνο το βράδυ έφτασε στην έπαυλη η αστυνομία- αμέσως μετά την ανακάλυψη του πτώματος στα σκουπίδια- δεν βρήκε κανένα ίχνος αίματος στο σπίτι. Έριξαν όμως μια χημική ουσία και τότε αποκαλύφθηκαν όλα. «Κάποιοι» είχαν σκουπίσει το αίμα της Μουνεβέρ που είχε σκορπιστεί σε όλη την αυλή.

Οι εβδομάδες και οι μήνες άρχισαν να περνούν χωρίς καμία εξέλιξη στην υπόθεση. Νέοι οργάνωσαν δεκάδες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης ζητώντας την άμεση σύλληψη του Τζεμ Γκαρίπογλου. Ακόμη και στη Γερμανία έγιναν εκδηλώσεις. Βουλευτές κομμάτων επικοινώνησαν με τον πατέρα της Μουνεβέρ ρωτώντας τον αν μπορούν να κάνουν κάτι.

Η δήλωση όμως που εκνεύρισε τους πολιτικούς αναλυτές ήταν εκείνη του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν: «Τα παιδιά μας δεν γίνεται να πηγαίνουν όπου να ΄ναι. Αν αφεθούν μόνα τους θα πάνε ή στους νταβουλτζήδες ή στους ζουρνατζήδες»! Και δεν ήταν μόνο ο Ταγίπ Ερντογάν. Λίγες ημέρες νωρίτερα και ο τότε διευθυντής της Ασφάλειας Κωνσταντινούπολης Τζεράχ είχε πει «ας προσέχατε τα κορίτσια σας...».
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick