twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

8 Αυγούστου 2009

Κανονικά θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί τον Σεπτέμβρη

Το κανονικό άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών από 1ης Σεπτεμβρίου εισηγήθηκε ομόφωνα το Εθνικό και Επιστημονικό Επιχειρησιακό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης προς τον υπουργό Υγείας κο Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Όπως έγινε γνωστό, η επιστημονική ομάδα του Συμβουλίου δεν έλαβε κάποια επίσημη απόφαση σχετικά με τα σχολεία, ωστόσο όλα δείχνουν ότι δεν αναμένεται να αποφασισθεί το προληπτικό κλείσιμό τους κι έτσι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά. Η τελική απόφαση σχετικά με τα σχολεία θα παρθεί την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θα αποφασισθεί η σειρά σύμφωνα με την οποία θα εμβολιασθεί ο πληθυσμός, όταν έλθει το εμβόλιο για τη νέα γρίπη. Προτεραιότητα θα δοθεί στους μαθητές και στις εγκύους.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων γνωστοποίησε τις αυστηρές προϋποθέσεις σχετικά με τα αντι-ιικά φάρμακα για τη νέα γρίπη, τα οποία θα χορηγούνται από τα φαρμακεία αποκλειστικά με αιτιολογημένη ιατρική γνωμάτευση συνοδευόμενη από συνταγή.

Εντωμεταξύ, θετικοί στον ιό της νέας γρίπης βρέθηκαν 33 ναυτικοί δόκιμοι που συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό ταξίδι με το πλοίο «Προμηθεύς». Οι ασθενείς νοσηλεύονται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης και η κλινική τους εικόνα είναι καλή.

star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick