twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

6 Αυγούστου 2009

Στο φως οι άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας του Michael Jackson


Ο Μάικλ Τζάκσον αποκαλύπτεται με τον πιο γλαφυρό τρόπο στη νέα, καυτή βιογραφία του που υπογράφουν τρεις γνωστοί Αγγλοι δημοσιογράφοι, η οποία μόλις κυκλοφόρησε στη χώρα μας. Στο βιβλίο με τον τίτλο «Michael Jackson, o βασιλιάς της pop» των James Fletcher, Jan Disley και Ros Wynne Jones, που περιλαμβάνει ντοκουμέντα από έρευνα των συγγραφέων στο προσωπικό και επαγγελματικό του περιβάλλον, άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας του «βασιλιά» έρχονται στο φως.

Ενάμιση περίπου μήνα μετά το θάνατό του ό,τι ακριβώς απεχθανόταν ο Μάικλ Τζάκσον -να μαθαίνει ο κόσμος λεπτομέρειες της «κρυφής» του ζωής- γίνεται πραγματικότητα. Στο βιβλίο, που σοκάρει με τη γλαφυρότητά του, γίνεται αναλυτική περιγραφή ακόμη των γεννητικών του οργάνων (!), τα οποία φωτογραφήθηκαν προκειμένου να... αναγνωριστούν από τα θύματά του.

Εξηγούνται, ακόμη, οι λόγοι που τον οδήγησαν να απαρνηθεί το βιντεοκλίπ του «Τhriller» - αφορούν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του (ήταν μάρτυρας του Ιεχωβά). Στα αποσπάσματα, που δημοσιεύει για πρώτη φορά σήμερα η «Εspresso», γίνεται εκτενής αναφορά στις πλαστικές επεμβάσεις του και στις σχέσεις του με νεαρά αγόρια (τα οποία οδηγούσε και σε κρυψώνα με βιντεοπαιχνίδια που διατηρούσε στο Λος Αντζελες,) αλλά και στη λευκαντική κρέμα Poscelana που χρησιμοποιούσε από μικρός για να... ασπρίσει. Οι συγγραφείς επιχειρούν ένα flash back στην πολύκροτη δίκη από την οποία πέρασε για αποπλάνηση ανηλίκου και ξεδιπλώνουν γαργαλιστικές λεπτομέρειες γιατην περίοδο που τον κατηγόρησαν για παιδεραστία. Ανάμεσα στα στοιχεία που έρχονται στο φως, περιλαμβάνονται και οι hard rock σκηνές με τα ανήλικα αγόρια. Το τι ακριβώς συνέβαινε όταν έπεφτε μαζί τους στο κρεβάτι: τους έδινε να πιουν αλκοόλ και αυνανιζόταν μαζί τους!

>Ηταν μάρτυρας του Ιεχωβά (είχε μυηθεί από την πολυαγαπημένη του μητέρα). Απ’ όταν ξεκίνησε την καριέρα του στο πεντάγραμμο μέχρι και την τελευταία του πνοή (ακόμα και μετά την ανεπανάληπτη επιτυχία του «Thriller», που τον κατέστησε διάσημο σε κάθε γωνιά της Γης) δεν άλλαξε: ο Μάικλ πήγαινε, όπως και η υπόλοιπη οικογένειά του, στην Αίθουσα Βασιλείας τη Καλιφόρνιας τρεις η τέσσερις φορές την εβδομάδα για να εκτελέσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα ως πιστός μάρτυρας του Ιεχωβά. Ακόμα και ως σούπερ σταρ πήγαινε πόρτα-πόρτα στη γειτονιά, αλλά και στις πόλεις των περιοδειών του για να μοιράσει αντίτυπα των θρησκευτικών περιοδικών «Σκοπιά» και «Ξύπνα». Φορούσε καπέλα, κασκόλ, περούκες, ψεύτικα μουστάκια και γενειάδες για να μπορεί να προσελκύει μεταμφιεσμένος και άλλους οπαδούς στην πίστη της οικογένειάς του. Κάποιες φορές η μεταμφίεση δεν έπιανε. Ενώ οι περισσότεροι μάρτυρες του Ιεχωβά έβλεπαν να τους κλείνουν την πόρτα στα μούτρα, στον Μάικλ έλεγαν συχνά να περάσει μέσα. Ιδιαίτερα τα νέα παιδιά που τον αναγνώριζαν και τον θαύμαζαν…

Οι επικεφαλείς των Μαρτύρων του Ιεχωβά (που δεν τους άρεσαν καθόλου οι φήμες περί ομοφυλοφιλίας που κυκλοφορούσαν γι’ αυτόν) τον είχαν αναγκάσει να δώσει συνέντευξη σε περιοδικό τους, το «Ξύπνα», και να αποκηρύξει το βιντεοκλίπ του «Thriller» ως… σατανιστικό. Επίσης, του είχαν απαγορέψει να μιλάει στην αδελφή του Λατόγια Τζάκσον. Ο λόγος, σύμφωνα με μαρτυρία της ίδιας, ήταν ότι «εκείνη είχε σταματήσει να πηγαίνει στην Αίθουσα της Βασιλείας και να παρακολουθεί τα κηρύγματά τους…»
Στον φίλο του, το «ιερό τέρας» της υποκριτικής, τον αξέχαστο Μάρλον Μπράντο εξομολογήθηκε ότι δεν μιλάει με την αδελφή του γιατί δεν του επιτρέπουν οι πρεσβύτεροι μάρτυρες του Ιεχωβά. Εκείνος του είπε: «Είναι μεγάλο λάθος γιατί μπορείς πάντα να βρεις μια άλλη θρησκεία αλλά ποτέ μια άλλη αδελφή!» Υστερα από αυτά τα λόγια, ο Μάικλ δεν ξαναπήγε στις συναθροίσεις τους και ξέκοψε οριστικά από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά.


Το ID των συγγραφέων

Το βιβλίο «Μάικλ Τζάκσον, ο βασιλιάς της ποπ», από τις εκδόσεις Νίκας, υπογράφουν τρεις καταξιωμένοι Αγγλοι δημοσιογράφοι που έχουν συνεργαστεί με πολλές εφημερίδες και κυρίως με την αποκαλυπτική «Daily Mirror». Ο James Fletcher έχει εργαστεί για περισσότερα από 17 χρόνια σε πολλούς τομείς της δημοσιογραφίας ως ρεπόρτερ, αρθρογράφος και αθλητικογράφος στις εφημερίδες «News of the world» και «Daily Mirror». Η Jan Disley είναι δημοσιογράφος με 25ετη θητεία στο βρετανικό Τύπο. Για 18 χρόνια υπήρξε αρθρογράφος στις εφημερίδες «Daily Mirror», «Daily Express» και «The Mail on Sunday». Η Row Wynne-Jones είναι βραβευμένη δημοσιογράφος και συγγραφέας με ευρύ πλαίσιο δράσης: έχει διατελέσει βασική αρθρογράφος στις εφημερίδες «Daily Mirror», «Independent», «Daily Express», «Sunday Mirror» και έχει γράψει το μυθιστόρημα «Something is Going tο Fall Like Rain».
Λεπτομέρειες (με αυνανισμούς) από τα αγόρια που τον κατήγγειλαν για σεξουαλική κακοποίηση

Δύο από τα αγόρια που του έκαναν συντροφιά στη ζωή του (ο εντεκάχρονος Τζόρντι Τσάντλερ και ο δωδεκάχρονος Γκάβιν Αρβίζο, που αρχικά έπασχε από καρκίνο και, όπως λέγεται, θεραπεύτηκε απ’ όταν έγινε φίλος του «βασιλιά της ποπ») τον κατηγόρησαν για σεξουαλική κακοποίηση. Υστερα από καταγγελίες των γονιών τους (οι οποίοι αρχικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα δέχονταν πανάκριβα δώρα από τον Τζάκσον, όπως χρυσά ρολόγια και βραχιόλια και άλλα ηλεκτρονικά είδη εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων) τον εκβίασαν με την απειλή της δικαστικής διαπόμπευσης για να του αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Στην περίπτωση του Τσάντλερ ο Τζάκσον -εκτός του ότι τον αποζημίωσε με περισσότερα από 22 εκατομμύρια δολάρια- υπέστη το χειρότερο εξευτελισμό της ζωής του: μια ομάδα γιατρών, δικηγόρων και αστυνομικών τον ανάγκασε να γδυθεί μπροστά τους για να βιντεοσκοπήσουν τα γεννητικά του όργανα. Ηθελαν να διαπιστώσουν «αν είχε κάνει περιτομή στο… πέος του, είχε εφηβικό τρίχωμα και κηλίδες στην πίσω πλευρά και οι όρχεις του είχαν ροζ και καφέ σημάδια», όπως ανέφερε στην κατάθεσή του ο μικρός Τσάντλερ.
Ο πατέρας του, οδοντίατρος στο επάγγελμα, του είχε δώσει ένα φάρμακο -για την εξαγωγή δοντιού με νάρκωση- το οποίο του έφερε ζάλη και στη συνέχεια τον έκανε να αρχίσει να… εξομολογείται τις σεξουαλικές του επαφές με τον Μάικλ Τζάκσον. Σύμφωνα με τους συγγραφείς, ο «παιδεραστής σταρ έβλεπε με τους ανήλικους εραστές του ταινίες θρίλερ και έπαιζε ηλεκτρονικά παιχνίδια. Στη συνέχεια προέβαινε σε πράξεις… αυνανισμού. Τους ζητούσε παρακλητικά -αλλά και με κλάματα ακόμα- να αυνανιστούν μαζί του!»
Tα δύο παιδιά τον κατηγόρησαν ότι «αντί για γάλα και κουλουράκια, τους έδινε κρασί, μπέρμπον και βότκα τα οποία ήταν μέσα σε κουτάκια… αναψυκτικών!»

Στο βιβλίο περιλαμβάνεται αναλυτικά η δήλωση του Τζόρντι Τσάντλερ στο δικαστήριο, αλλά και όλες οι γαργαλιστικές λεπτομέρειες της πολύκροτης δίκης για τις σεξουαλικές σχέσεις του με τον ανήλικο Γκάβιν Αρβίζο (από την οποία αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών, αλλά δεν το πανηγύρισε μέσα στην δικαστική αίθουσα γιατί ήταν σαν φυτό από τα πολλά ηρεμιστικά που είχε πάρει!).
Από τα είκοσι πέντε του χρόνια είχε εκδηλώσει την επιθυμία να κάνει παρέα με νεαρά αγόρια που είχαν τη μισά -και λιγότερα ακόμα- χρόνια του. Σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου, αυτά τα παιδιά-«φίλοι» του θρύλου της μουσικής (που ήρθαν σε επαφή μαζί του, ανεξάρτητα από το αν αυτή ήταν και… σεξουαλική ή όχι) τον συναντούσαν σε κρυψώνα με βιντεοπαιχνίδια που διατηρούσε στο Λος Αντζελες, στην πολυτελή σουίτα του στο ξενοδοχείο «Μirage» στο Λας Βέγκας και κυρίως στο παραμυθένιο ράντσο-παιδική χαρά, στη Neverland. Οι συναντήσεις γίνονταν συνοδεία κάποιου ενήλικου μέλους της οικογενείας τους (συνήθως με τις μητέρες και τα αδέλφια τους), το οποίο συνηγορούσε γι’ αυτές.

Ακόμα και στις περιοδείες του σε διάφορα μέρη του κόσμου για να δίνει συναυλίες συναντούσε νεαρά αγόρια που ήταν θαυμαστές του και ήθελαν να τον γνωρίσουν καλά. Ηταν παιδιά όλων των κοινωνικών στρωμάτων, από φτωχά και υποσιτισμένα μέχρι πάρα πολύ πλούσια, όπως ο εννιάχρονος πρίγκιπας Αλμπερτ Φον Θερν, πλούσιος γιος της Γκλόρια Φον Θερν και του Τάξις της Βαυαρίας. Ιδιαίτερη… προτίμηση είχε στα παιδιά-θαύματα που του θύμιζαν τα δικά του παιδικά χρόνια, όταν ήταν σταρ με τους Τζάκσον 5. Ανάμεσα σε αυτό τον κατάλογο ξεχωρίζει το όνομα του Μακόλιν Κάλκιν («Home Alone»).


Oι πλαστικές και η... λεύκανση

Από μικρός ο Μάικλ Τζάκσον είχε πρόβλημα με τη μύτη του, καθώς δεν του άρεσε το μέγεθος και το «στιλ» της (ο μπαμπάς του τον αποκαλούσε «μυταρά»), αλλά και με την επιδερμίδα του προσώπου του λόγω έντονης ακμής που είχε. Τα βράδια έβαζε στο πρόσωπό του ολόκληρο μπουκάλι Clearasil και στα μαλλιά του λάδι για να είναι en forme. Για να μην πέφτουν τα λάδια στο πρόσωπό του, κάλυπτε το κεφάλι του με ένα εσώρουχο...

Τη δεκαετία του ’80 είχε διαγνωστεί ότι έπασχε από τη δερματική ασθένεια λεύκη και ότι είχε δισκοειδή λύκο, μια αυτοάνοση ασθένεια που κάνει την επιδερμίδα πιο σκούρα ή πιο ανοιχτή. Για χρόνια χρησιμοποιούσε τη λευκαντική κρέμα Porcelana (σκοπός του ήταν να ανοίξει το χρώμα του δέρματός του) και έπρεπε να αποφεύγει την έκθεση στον ήλιο. Γι’ αυτό το λόγο άρχισε να κυκλοφορεί συχνά κρατώντας ομπρέλα. Αρχικά έκανε μία πλαστική επέμβαση στη μύτη, αλλά επειδή του δημιούργησε πρόβλημα στην αναπνοή του, την επανέλαβε. Τελικά, έκανε δέκα πλαστικές εγχειρήσεις στη μύτη του, αλλά ποτέ δεν το παραδέχτηκε.

Ο πλαστικός του χειρούργος Πάτρικ Τρέισι αρνήθηκε να πει πόσες πλαστικές έχει κάνει. Απλώς δήλωσε ότι «τον δεχόταν στην κλινική γύρω στις 2.00 ή 3.00 το πρωί...» προκειμένου να μη συναντηθεί με άλλους ασθενείς του. Επίσης ο Μάικλ υπέφερε από αφυδάτωση και αϋπνίες.


Η ιδιαίτερη σχέση με την όμορφη Γκρέις

Είναι λίγο-πολύ γνωστά τα αισθηματικά του Μάικλ Τζάκσον. Ο γάμος του με τη Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, η παρένθετη μάνα των παιδιών του Ντέμπι Ρο. Αυτό όμως που είναι άγνωστο είναι η ιδιαίτερη σχέση του με την όμορφη Γκρέις, που είχε περάσει 17 χρόνια με την οικογένειά του και ήταν υπεύθυνη αρχικά για τα θέματα ασφάλισης του προσωπικού του. Η Ντέμπι Ρο ένιωσε δυστυχισμένη όταν άκουσε τα παιδιά της να αποκαλούν «μαμά» την Γκρέις.


Ο πατέρας του τον έδερνε με βίτσα και καλώδια

Ο πατέρας του, Τζόζεφ, κακομεταχειριζόταν όλα τα αδέλφια του -και εκείνον ειδικά γιατί τον είχε στην… μπούκα- με αφορμή λαθάκια που έκαναν στις πρόβες ως μέλη του συγκροτήματος Τζάκσον 5. Τους χτυπούσε με τη ζώνη, τη βίτσα, ακόμα και με το καλώδιο του ψυγείου. Οταν ο Μάικλ ήταν εννιά χρόνων και αρνήθηκε να εκτελέσει ένα χορευτικό βήμα ο πατέρας του (και μάνατζέρ τους) τον χτύπησε στο πρόσωπο με δύναμη και τον έριξε στο πάτωμα. Ο μικρούλης Μάικλ άρχισε να κλαίει, αλλά δεν υποχωρούσε.

Ο βάναυσος Τζόζεφ ξανασήκωσε το χέρι να τον χτυπήσει και ο μικρός γιος του τον απείλησε ότι -αν το επαναλάμβανε- θα έφευγε από τους Τζάκσον 5. Ετσι τον ηρέμησε… Επίσης μια άλλη φορά τον έριξε πάνω στα ντραμς!

Αντίθετα με τους μικρούς γιους του που δεν μπορούσαν να… εκτιμήσουν τις αμέτρητες θαυμάστριές τους ως Τζάκσον 5, ο Τζόζεφ ήταν πρόθυμος να τις συνοδεύσει στο δωμάτιό του… Και αυτό το έκανε φανερά, μπροστά στα μάτια των γιων του. Ο Μάικλ και τα άλλα αδέλφια του αηδίαζαν με τη συμπεριφορά του πατέρα τους -που τους καθιστούσε συνεργούς στις σεξουαλικές... ατασθαλίες του-, αλλά δεν το αποκάλυπταν στη μητέρα τους για να μην την πληγώσουν.

Ο Τζόζεφ είχε ένα εξώγαμο παιδί και τον κάλυπτε η γραμματέας του. Δεν ήθελε να το μάθουν τα μέλη της οικογένειάς του. Υπήρχε όμως η φήμη πως είχε δεσμό και με τη γραμματέα του. Μια μέρα η γυναίκα του Κάθριν μαζί με την κόρη της Τζάνετ πήγαν στα γραφείο της γραμματέας και την έκαναν μαύρη στο ξύλο. Για να αποφευχθεί το σκάνδαλο, ο μπερμπάντης μπαμπάς Τζάκσον την αποζημίωσε με πολλά εκατομμύρια δολάρια (εκείνη στη μήνυσή της ζητούσε 21 εκατομμύρια, αλλά έκαναν συμβιβασμό εκτός δικαστικών αιθουσών, με αποτέλεσμα να μη γνωστοποιηθεί το ποσό που πήρε).
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick