twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

5 Αυγούστου 2009

Έκαναν τον Ομπάμα...Τζόκερ!


Μία περίεργη αφίσα για... δυνατούς λύτες έχει γεμίσει τελευταία τους δρόμους του Λος Άντζελες. Απεικονίζει τον Αμερικανό πρόεδρο, τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος γιόρτασε χθες τα 48α γενέθλιά του, μακιγιαρισμένο σαν Τζόκερ - όπως περίπου εμφανιζόταν ο αδικοχαμένος Χιθ Λέτζερ στο τελευταίο σίκουελ του Μπάτμαν.

Και προς το παρόν, ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιος βρίσκεται πίσω από την αφίσα και τι θέλει να πει με αυτήν και την παράξενη λεζάντα της: «σοσιαλισμός». Η εικόνα του Ομπάμα - Τζόκερ φέρεται να εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο στον λογαριασμό κάποιου khateeb88 στο Flickr, μια ιστοσελίδα διαχείρισης και διαμοιρασμού φωτογραφιών. Στα τέλη Απριλίου, επισημαίνει η «Μonde», την αναδημοσίευσε η ιστοσελίδα Βedlam Μagazine, καταγγέλλοντας πως είναι «ρατσιστική» και «προκλητική».

Εδώ και μερικές ημέρες, όμως, τη βλέπει κανείς τοιχοκολλημένη σε πολλά σημεία του Λος Άντζελες, καθώς και της Ατλάντας, ενώ παράλληλα διαδίδεται με ταχύτατους ρυθμούς στο Διαδίκτυο - μέχρι και τη φωνή του Χιθ Λέτζερ «πρόσθεσαν» χρήστες στο Υou Τube.

«Καλλιτεχνικό αντάρτικο»
Τι θέλει όμως να πει ο ποιητής; Κάποιοι βλέπουν στην επίμαχη αφίσα ένα είδος «καλλιτεχνικού αντάρτικου» εναντίον της μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας και του σχεδίου ανάκαμψης των αυτοκινητοβιομηχανιών που προωθεί ο Ομπάμα. «Ο Τζόκερ ήταν πολλά πράγματα, αλλά σίγουρα όχι σοσιαλιστής», επισημαίνει ένας μπλόγκερ, ο Ρόμπερτ Ντάχερτι.

«Όλοι όσοι είδαν τον “Σκοτεινό Ιππότη” το ξέρουν... ο Τζόκερ είναι οπαδός της αναρχίας». Για τον Ερλ Οφάρι Χάτσινσον, υπεύθυνο αστικής πολιτικής του Λος Άντζελες, αυτές οι αφίσες είναι απλώς «βλαβερές και επικίνδυνες». Ο Χάτσινσον αξιώνει από τους δημιουργούς τους να φανερώσουν την ταυτότητά τους. Εν αναμονή, το μυστήριο παραμένει.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick