twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

9 Οκτωβρίου 2009

Τίνα Μπιρμπίλη : Το προφίλ της νέας υπουργού

Τίνα Μπιρμπίλη: Η νεότερη υπουργός στο νεότερο υπουργείο. Η ίδια «κρύβεται» από τη δημοσιότητα και όταν ερωτάται για την Πράσινη Ανάπτυξη αραδιάζει τα ονόματα της επιστημονικής ομάδας. Λίγοι γνωρίζουν ότι είναι διδάκτωρ της Περιβαλλοντικής Οικονομίας και Διαχείρισης, με σπουδές σε Αθήνα και Λονδίνο. Κάποιοι τη θεωρούν βασικό συντάκτη των ομιλιών του Γ. Παπανδρέου.

"Προτεραιότητα στο πρόγραμμα του ΠαΣοΚ και μεγάλο στοίχημα για τη χώρα είναι η προώθηση της πράσινης ανάπτυξης", τόνισε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κυρία Τίνα Μπιρμίλη παραλαμβάνοντας από τον κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιμπίλη, είναι 39 ετών και σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου. «Πρωτάκια» είναι και οι υφυπουργοί: ο Γιάννης Μανιάτης διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών και πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ ο Θάνος Μωραΐτης προέρχεται από την νεολαία του κόμματος και εξελέγη πρώτη φορά το 2007.

Η κυρία Μπιρμπίλη ήταν σύμβουλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και θέλει να παραμείνει μια σεμνή και διακριτική παρουσία στο επιτελείο του. Το δείχνει με κάθε ευκαιρία, όταν την πλησιάζουν διερευνητικά δημοσιογράφοι.

Η γνωριμία της με τον Γιώργο Παπανδρέου έγινε στο γυμναστήριο σύμφωνα με το Φήμες.gr, ενώ άλλες πληροφορίες λένε οτι τους έφερε σε επαφή ο Ανδρίκος Παπανδρέου, εκτιμώντας τις σπουδές της σε θέματα περιβάλλοντος.

Έγινε γρήγορα «άνθρωπος του προέδρου». Έγραφε τους λόγους του, συμμετείχε σε επιτροπές και είχε ρόλο συμβούλου για θέματα περιβάλλοντος και πράσινης ανάπτυξης. Ο Γιώργος Παπανδρέου πείστηκε για τις ικανότητες της και ήθελε την κομματική της ανέλιξη. Οι συνεργάτες του την χαρακτηρίζουν εργασιομανή, με καλά στοιχεία χαρακτήρα

Οι υπεραπιστές της λένε ότι αν δεν ήταν νέα και συμπαθής και στη θέση της ήταν ένας άνδρας με χαρακτηριστικά παραδοσιακού στελέχους, η αντιμετώπιση απέναντί της θα ήταν πιο καλοπροαίρετη. Είναι χαρακτηριστικό οτι η Τίνα Μπιρμπίλη προτιμά να ντύνεται απλά και να φορά σκισμένα τζιν ακόμα και σε επίσημες εκδηλώσεις.

Η Τίνα Μπιρμπίλη συνεργαστηκε με τον Ανδρίκο Παπανδρέου στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και συνέγραψε μελέτη για το ποδήλατο σε 17 ελληνικές πόλεις μαζί τον συγκοινωνιωλόγο Θάνο Βλαστό. Υπήρξε επίσης σύμβουλος του Παπανδρέου σε θέματα περιβάλλοντος όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών και στο ΕΛΙΑΜΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick