twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

14 Οκτωβρίου 2009

Απολογείται η Μαριάννα Μπερερή - Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία από το κινητό της

Καταλυτικό ρόλο για την ιχνηλάτηση των διασυνδέσεων της συμμορίας στην οποία συμμετείχε η Μαριάννα Μπερερή αναμένεται να διαδραματίσουν τα συνολικά έντεκα κινητά τηλέφωνα των μελών της. Με τη βοήθειά τους, όπως εκτιμούν οι άνδρες του Λιμενικού, θα καταφέρουν να «χαρτογραφήσουν» τη δομή της σπείρας, αλλά ταυτόχρονα να ξεκαθαρίσουν και ποια τελικά ονόματα, από τη μακροσκελή λίστα των επωνύμων που υπήρχαν στην ατζέντα της, αποτελούσαν την πελατεία της.

Ηδη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει ζητηθεί από τις εισαγγελικές αρχές η άρση του απορρήτου των τηλεφώνων, ενώ παράλληλα έχουν ζητηθεί από τις εταιρείες-παρόχους λίστα με τα τηλέφωνα που είχαν κάνει μέσα στον τελευταίο μήνα το μοντέλο και οι «συνεργάτες» της. Με δεδομένη δε την «ταυτότητα» των συσκευών των κινητών -το γνωστό δεκαπενταψήφιο αριθμό ΙΜΕΙ (International Mobile Equipment Identity)- έχει ζητηθεί από τις εταιρείες να ερευνηθούν ακόμα και οι μετακινήσεις των μελών της συμμορίας.

Με αυτόν τον τρόπο οι αξιωματικοί, που συνεχίζουν τις έρευνες -κυρίως για τον εντοπισμό του «εγκεφάλου» που προμήθευε τη συμμορία με κοκαΐνη- σκοπεύουν να ανακαλύψουν το… επαγγελματικό περιβάλλον των κατηγορουμένων, αλλά και μέσω των επικοινωνιών τους να ξεκαθαρίσει το θέμα ποιοι ήταν οι πελάτες τους. Το μόνο ίσως μειονέκτημα του «σχεδίου προσέγγισης» που έχουν καταστρώσει οι λιμενικοί ώστε να «μιλήσουν» τα κινητά, είναι ότι για την ολοκλήρωσή του θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα. Εντούτοις θεωρούν ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος που θα τους βοηθήσει αποτελεσματικά στις έρευνες και ο οποίος θα τερματίσει και την… παραφιλολογία της ονοματολογίας.

Προς το παρόν πάντως, η ονοματολογία δίνει και παίρνει, με συνέπεια στους «διαδρόμους» το ένα ηχηρό όνομα να εναλλάσσεται με το άλλο. Μεταξύ άλλων μάλιστα, κυκλοφόρησε και η φήμη ότι στο πλαίσιο των ερευνών γι’ αυτή την υπόθεση συνελήφθη με κοκαΐνη γνωστός τραγουδιστής. Οι άντρες του Λιμενικού διέψευσαν κατηγορηματικά τη φήμη, ενώ ανώτερος αξιωματικός της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής ζητούσε από όσους τον ρωτούσαν να ερευνήσουν προσεκτικά το δελτίο με τις συλλήψεις. «Θα δείτε ότι δεν υπάρχει καμιά τέτοια σύλληψη» τόνιζε.

Πολλά πάντως αναμένεται να αποσαφηνιστούν σήμερα το πρωί όταν η 32χρονη Μαριάννα Μπερερή και οι συγκατηγορούμενοί της θα οδηγηθούν στην 28η ανακρίτρια.

Το κατώφλι της 28ης ανακρίτριας αναμένεται να περάσει σήμερα η 32χρονη Μαριάννα Μπερερή και οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες της «παρέας» που προμήθευε με κοκαΐνη τα σαλόνια της «υψηλής» κοινωνίας.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι τους ζήτησαν και πήραν προθεσμία για σήμερα το μεσημέρι, προκειμένου να μελετήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.





Το μοντέλο και οι φίλοι της, που συνελήφθησαν το Σάββατο, στο Ελληνικό, μετά από επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας.

Το 32χρονο μοντέλο, που φέρεται να είναι ιδιαίτερα καταβεβλημένη ψυχολογικά, υποστηρίζει ότι τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο διαμέρισμά της προορίζονταν για προσωπική της χρήση. «Είμαι εθισμένη. Τα ναρκωτικά τα ήθελα για τη δόση μου», επιμένει μέσω του συνηγόρου της, αρνούμενη οποιαδήποτε εμπλοκή της με το κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης κοκαϊνης.

Πρόσωπο – κλειδί πάντως στο κύκλωμα φαίνεται πως είναι ένας 56χρονος, ο οποίος εξέτισε ποινή για υπόθεση ναρκωτικών και όπλων και αποφυλακίστηκε πριν από 6 μήνες.

Στο μεταξύ, οι ειδικοί στα εγκληματολογικά εργαστήρια κάνουν φύλλο και φτερό τον σκληρό δίσκο και την «καυτή» ατζέντα της 32χρονης, όπου περιέχονται δεκάδες τηλέφωνα διασήμων, αλλά και ονόματα με κωδικούς ή ψευδώνυμα, τα οποία προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν οι αρχές.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick