twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

14 Οκτωβρίου 2009

Δύσκολες ώρες για γνωστό σχεδιαστή του οίκου «Νίκος - Τάκης»


Εγραψαν τη δική τους ιστορία στο χώρο της μόδας. Ο οίκος «Νίκος - Τάκης» μεσουρανεί ήδη από τη δεκαετία του ’70 προβάλλοντας την Ελλάδα στη διεθνή σκηνή. Εχουν ντύσει από Liz Taylor, Jackie Onasis και Linda Evans μέχρι Μαρία Κάλλας, Τζένη Καρέζη και Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Οι επιδείξεις τους αποτελούσαν το πλέον κοσμικό γεγονός. Δύο άνθρωποι σε έναν. Μια ολόκληρη ζωή ένωσαν τις δυνάμεις τους και την ψυχή τους. Ο ένας ήταν για τον άλλον. Σήμερα ο Τάκης συμπαραστέκεται στον «αδελφό» του Νίκο στις πλέον δύσκολες στιγμές του. Με σοβαρά προβλήματα υγείας, χωρίς ιδιαίτερη επαφή με το περιβάλλον, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Η κατάσταση της υγείας του έχει επιβαρυνθεί σημαντικά. Πολλοί μιλάνε για μη αναστρέψιμη κατάσταση.

«Να ευχηθούμε όλοι να βάλει ο Θεός το χέρι του και να τον βοηθήσει να μην ταλαιπωρηθεί» προσεύχεται καθημερινά ο Χάρης Τσιάρας, από τη νέα γενιά του οίκου και δεξί χέρι του μεγάλου μόδιστρου. Μιλώντας αποκλειστικά στην «Espresso» μάς λέει: «Ο Νίκος αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Περνάει μια δύσκολη δοκιμασία που του ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να την ξεπεράσει...

»Και λόγω ηλικίας η κατάστασή του δεν είναι ευχάριστη. Και ο Τάκης, και εγώ, και ο τέταρτος της παρέας, ο Ηλίας Σπαντιδέας, βρισκόμαστε καθημερινά δίπλα του. Ο Θεός είναι μεγάλος κι εκεί έχουμε εναποθέσει όλες μας τις ελπίδες. Ελπίζουμε να βελτιωθεί η υγεία του και να ξαναβρεί το χιούμορ του...»

Οσοι τον γνωρίζουν μιλούν για έναν εξαιρετικά δυναμικό αλλά και εκρηκτικό άνθρωπο. Απόλυτος στις απόψεις του και αφοσιωμένος πάντα στη δουλειά του. Τους τελευταίους οκτώ μήνες ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας τον έχει καθηλώσει στο εξοχικό του, έξω από το Λουτράκι. Δίνει καθημερινά μάχη με τη ζωή, με τους δικούς του ανθρώπους να δίνουν τις δικές τους εξετάσειις. Σ’ έναν άνθρωπο που τους άνοιξε το δρόμο και τους παρέδωσε το «δαχτυλίδι» για να συνεχίσουν. Το να συνεχίζεις την παράδοση σ’ έναν οίκο με αυτή την ιστορία και το βαρύ όνομα «Νίκος - Τάκης» είναι ευλογία αλλά και τεράστια ευθύνη. Αυτό το γνωρίζουν τόσο ο Χάρης όσο και ο Ηλίας που έχουν αναλάβει τα ηνία της επιχείρησης. Δίπλα τους, στοργικός πατέρας, εξακολουθεί να βρίσκεται ο Τάκης. Τις ώρες που δεν κρατάει το χέρι -δίνοντάς του δύναμη- του «αδελφού» του Νίκου!

Ο Νίκος και ο Τάκης γνωρίστηκαν όταν έκαναν τη στρατιωτική τους θητεία. Εκεί αναπτύχθηκε μια πολύ δυνατή φιλία που άντεξε και μετά τη «χακί» περίοδο. Ενωσαν τις δυνάμεις τους. Νέα παιδιά δίνουν το δικό τους αγώνα για επιβίωση. Αρχικά πωλούν πίνακες και είδη λαϊκής τέχνης... Η φιλία τους δοκιμάζεται και μέσα από τη δουλειά και θεριεύει ολοένα και περισσότερο. Πριν κάνουν το μεγάλο βήμα είναι σίγουροι ότι στις φλέβες τους κυλάει το ίδιο αίμα!

Η κατάσταση του «αδελφού» και φίλου του Νίκου, όπως είναι φυσικό, έχει επηρεάσει κατά πολύ και την ψυχολογία του Τάκη. Μοιράζεται το χρόνο του ανάμεσα σε Λουτράκι και Αθήνα, όπου είναι οι επαγγελματικές του δραστηριότητες. Δύσκολα κι αυτός γελάει και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι οι στιγμές δίπλα στον φίλο του. Οσο οδυνηρές και να είναι. Ξέρει ότι το ίδιο θα έκανε κι εκείνος…


Βασίλισσες, πριγκίπισσες και θρύλοι του Χόλιγουντ

Η εταιρεία Nikos - Takis Haute Couture πλησιάζει σχεδόν πενήντα χρόνια επιτυχημένης πορείας στο ελληνικό και διεθνές στερέωμα της μόδας. Το διεθνές δίδυμο Nikos - Takis στα πρώτα του βήματα στόχευε απλώς στην προβολή της ελληνικής μόδας διεθνώς. Με συνδυασμούς υφασμάτων, όπως υφαντά με μοντέρνα και πολυτελή υφάσματα, παρουσίασαν δημιουργίες οι οποίες έγιναν αποδεκτές για την ποιότητα και την άψογη εφαρμογή τους.

Στα Διεθνή Καλλιστεία που έγιναν στην Αθήνα το 1973 ανέλαβαν να ντύσουν τις 74 καλλονές που συμμετείχαν και σχεδίασαν μια εντυπωσιακή βραδινή τουαλέτα, δώρο για τη νικήτρια του διαγωνισμού, τη Μις Φιλιππίνες. Οι καριέρα τους εκτοξεύτηκε αμέσως. Ακολούθησαν μια σειρά επιδείξεις σε όλο τον κόσμο, καθώς και πολλά βραβεία και διακρίσεις που τους δόθηκαν σε Λος Αντζελες, Σικάγο, Φιλαδέλφεια, Alpen Town, Σουηδία, Φιλανδία, Γερμανία, Αμστερνταμ, Ιταλία, Λίβανο, Κάιρο και Τεχεράνη. Περιοδικά με παγκόσμια εμβέλεια, όπως το «L’Officiel» και το «Vogue», φιλοξένησαν στις σελίδες τους το ελληνικό δίδυμο. Τα ενδυματολογικά μουσεία του Σικάγο και της Φιλαδέλφειας φιλοξενούν μέχρι και σήμερα δημιουργίες υψηλής ραπτικής των δύο σχεδιαστών.
Στο διεθνές πελατολόγιό τους συμπεριλαμβάνονται αυτοκράτειρες, βασίλισσες, πριγκίπισσες και μεγάλος αριθμός από διεθνή ονόματα του jet set, του κινηματογράφου και της τέχνης. Ανάμεσα σε αυτά τα ονόματα, οι Margot Fontein, Jane Mansfield, Gigi Rogers, Liz Taylor, Jackie Onasis, Ursula Andres, Linda Evans, αυτοκράτειρα Farah Deba, Ornella Mouti, Leticia Calderon, Geraldine Chaplin, Μαρία Κάλλας και οι σταρ του ελληνικού κινηματογράφου Αλίκη Βουγιουκλάκη, Τζένη Καρέζη, Ρένα Βλαχοπούλου, Ειρήνη Παππά, οι αδελφές Καλουτά και η Μαίρη Χρονοπούλου.

Τα ηνία της Nikos -Takis Haute Couture έχουν αναλάβει από το 1996 οι Χάρης και Ηλίας. Η εταιρεία Nikos -Takis Haute Couture έβαλε πρόσφατα την υπογραφή της στις στολές γνωστής αεροπορικής εταιρείας, ενώ με την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι σχεδιαστές έφτιαξαν και τις στολές του προσωπικού ασφαλείας. Οι δραστηριότητες της επιχείρησης έχουν επεκταθεί εδώ και χρόνια και σε άλλους τομείς, πλην όμως πάντα σχετικούς με τη μόδα: ένα fashion hotel στη Ρόδο, μια σχολή μοντέλων στην Αθήνα, συλλογή βαφτιστικών, παιδική σειρά ρούχων, συλλογές λευκών ειδών και εσωρούχων, αρώματα και καλλυντικά.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick