twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

10 Οκτωβρίου 2009

Απόσυρση αυτοκινήτων : Συνεχίζεται η διαδικασία κανονικά με αλλαγές στα "πράσινα τέλη"

Ισχύει η απόσυρση και αλλάζουν τα «πράσινα τέλη». Η κυβέρνηση σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας διατηρεί επί του παρόντος ως έχει το μέτρο της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων και επιφυλάσσεται για μικροαλλαγές που δεν θα διαφοροποιήσουν την κεντρική δομή του μέτρου.

Εκεί που θα επέλθουν ριζικές αλλαγές είναι στα νέα τέλη κυκλοφορίας με βάση την παλαιότητα και τον κυβισμό του αυτοκινήτου που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε βαφτίσει «πράσινα τέλη».

Οι τροποποιήσεις πιθανότατα θα γίνουν από φέτος για τα τέλη του 2010 τα οποία όμως θα κληθούμε να πληρώσουμε μέσα στο δίμηνο Νοεμβρίου ? Δεκεμβρίου.

Αυτό θα εξαρτηθεί και από τα περιορισμένα χρονικά περιθώρια που υπάρχουν για την εκτύπωση και αποστολή των σχετικών σημάτων στους υπόχρεους.

Η τελική απόφαση για το αν ισχύσουν άμεσα οι αλλαγές θα ληφθεί εκτός απρόοπτου εντός της επόμενης εβδομάδας.

Όπως και να έχει στα συναρμόδια υπουργεία θεωρούν ότι ο υπολογισμός των τελών με το ισχύον σύστημα δεν είναι δίκαιος.

Γι΄ αυτό και προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ είχε εξαγγείλει πως τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να διαμορφωθούν με βάση τις εκπομπές ρύπων και όχι τον κυβισμό και την παλαιότητα του Ι.Χ.

Μάλιστα υποστηρίχθηκε ότι μπορεί ένα παλαιότερο αυτοκίνητο που έχει συντηρηθεί καλά να εκπέμπει λιγότερους ρύπους από ένα αυτοκίνητο μικρότερης «ηλικίας».

Με το ισχύον καθεστώς τελών μία μικρή έκπτωση 18 ευρώ υπάρχει για όσα αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά μετά την 1η Ιανουαρίου 2005.

Αντίθετα οι ιδιοκτήτες των υπόλοιπων οχημάτων θα πρέπει να πληρώσουν αυξημένα τέλη από 50 έως και 150 ευρώ τον χρόνο.

Πάντως σε κάθε περίπτωση από την κυβέρνηση αναγνωρίζεται πως η ρύθμιση της απόσυρσης θα αποτελέσει προτεραιότητα της νέας Βουλής καθώς η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία εκδόθηκε κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, πρέπει να κυρωθεί από το σώμα εντός 40 ημερών από την υπογραφή της.
Παράλληλα θα πρέπει εντός των προσεχών ημερών να εκδοθούν και οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι προς τις εφορίες για την καταβολή των χρημάτων της απόσυρσης.
imerisia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick