twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

9 Οκτωβρίου 2009

Γιατί φεύγει από τον ΠΑΟΚ ο Θοδωρής Ζαγοράκης

Δεν ήταν μόνο τα γεγονότα που σημειώθηκαν στο γήπεδο της Σουρωτής που οδήγησαν τον Θόδωρο Ζαγοράκη στην παραίτηση από την θέση του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τα αίτια και οι αφορμές που τον έκαναν να χάσει τον ύπνο του, ήταν αρκετά. Το gazzetta.gr θα σας παρουσιάσει τα γεγονότα που επηρέασαν τον Θόδωρο Ζαγοράκη και τον οδήγησαν στην δύσκολη απόφαση να υποβάλει την παραίτηση του από το προεδρικό θώκο.

Μάλιστα όλα του πήγαν στραβά στην ενασχόλησή του με τον ΠΑΟΚ, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Θα γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και θα πάμε στον μήνα Αύγουστο. Καταγράφοντας διάφορα περιστατικά που ενόχλησαν τον πρώην πρόεδρο του Δικεφάλου.

Το πρώτο σημάδι φάνηκε με την ήττα από την Βόλερέγκα στο γήπεδο της Τούμπας. Ναι μεν ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση, ωστόσο ο κόσμος του δεν ήταν ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και φυσικά από την εμφάνιση της ομάδας. Ταυτόχρονα η ομάδα προσπαθούσε να βρει παίκτες για την δεξιά πλευρά, ενώ περίμενε και την έλευση του Βίκτορ Βιτόλο. Επόμενος αντίπαλος η Ολλανδική Χέρενφεϊν και στην Τούμπα επικρατούσε η αισιοδοξία πως ο ΠΑΟΚ εύκολα ή δύσκολα θα περάσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτό δεν έγινε πότε. Ο αποκλεισμός κόστισε, όπως και όλους τους ΠΑΟΚτζηδες, ψυχολογικά στον Θόδωρο Ζαγοράκη. Η διοίκηση είχε κάνει ένα άνοιγμα, το αρχικό μπάτζετ το ξεπέρασε, άλλωστε το δήλωσε και ο ίδιος στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και πόνταρε πολλά στην παρουσία της ομάδας στους ομίλους για να ανασάνει οικονομικά.

Ο κόσμος, έστω και μια μικρή μερίδα, άρχισε να αντιδρά στις εμμονές του Φερνάντο Σάντος και στον τρόπο με τον οποίο διεκδικούσε την νίκη.


Το γυαλί είχε αρχίσει να ραγίζει επικίνδυνα μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ. Ο Ζαγοράκης δεν ήθελε να ακούσει για απομάκρυνση του Πορτογάλου τεχνικού. Μάλιστα όπως πρώτο είχε γράψει το gazzetta.gr η διοίκηση ζήτησε την επέκταση του συμβολαίου του για άλλα δύο χρόνια.



Η παραίτηση Γκαγκάτση



Το επόμενο «χτύπημα» για τον Ζαγοράκη ήταν η παραίτηση του Βασίλη Γκαγκάτση, αλλά και η αντιμετώπιση που τύγχανε ο ΠΑΟΚ από την ελληνική διαιτησία. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ κάμφθηκε ακόμη περισσότερο ψυχολογικά, όταν διαπίστωσε ότι το οικοδόμημά του δεν μπορεί να ορθώσει το ανάστημα του απέναντι στους δύο "μεγάλους" της Αθήνας, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Άρχισε να συνειδητοποιεί πως η χρονιά ήταν χαμένη.

Είχε και σε προσωπικό επίπεδο πλήγματα και ίσως αυτά να έπαιξαν τελικά καθοριστικό ρόλο τους ώστε να αποφασίσει να απαγκιστρωθεί από τον ΠΑΟΚ. Ο Θόδωρος Ζαγοράκης, όπως λέγεται στην Θεσσαλονίκη, είναι ένα από τα πολλά... θύματα" του "λουκέτου" των εταιριών της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ. Ο «Τεό» είχε επενδύσει, σε διάφορα προγράμματα, ένα πολύ μεγάλο ποσό.

Το τελικό «χτύπημα» δόθηκε την Τετάρτη (7/10) με τα επεισόδια στην Σουρωτή, την στιγμή που έψαχνε λίγη ηρεμία, μάλιστα επισκέφθηκε το Άγιο Όρος. Ο Ζαγοράκης αισθάνθηκε τον κόσμο να χάνεται κάτω από τα πόδια του.

Ένιωσε προδομένος για 20-30-40 όσοι κι αν ήταν oι... δολοφόνοι προσπάθησαν και πέτυχαν να στιγματίσουν το σωματείο και τον ίδιο. Ένιωσε επίσης εκτεθειμένος γιατί η κοινή γνώμη σχημάτισε την εντύπωση ότι, παρά τη δυναμική του, την αποδοχή του από τον κόσμο του ΠΑΟΚ και την εμβέλεια του ονόματός του, δεν κατόρθωσε να απαλλάξει τον ΠΑΟΚ από τους λίγους ανεγκέφαλους.

Απόστολος Παγώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick