twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

9 Οκτωβρίου 2009

"Έφυγε" και η αδελφή του Νίκου Σεργιανόπουλου

Θρήνος ξέσπασε για δεύτερη φορά μέσα σ’ ένα χρόνο στο σπίτι της οδού Εθνομαρτύρων στη Δράμα... Λίγο μετά την έναρξη της δίκης για τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου έσβησε η αδερφή του Ευρυδίκη Παπαθεοδώρου. Η τελευταία επιθυμία της ήταν να δικαιωθεί η μνήμη του αδικοχαμένου ηθοποιού.

Η χαροκαμένη μάνα Νικολέτα Σεργιανοπούλου οδύρεται τώρα πια και για το χαμό της κόρης της. Δεν μπορεί να πιστέψει πως η ζωή τής έπαιξε τόσο σκληρό παιχνίδι. Τα δάκρυα έχουν σχεδόν στερέψει από τα μάτια της. Η φωνή της δεν βγαίνει πια. Στο άκουσμα του θανάτου της μονάκριβης κόρης της δεν άντεξε και λύγισε. «Γιατί, Θεέ μου, πάλι; Γιατί δεν πήρες εμένα;» ούρλιαζε με αναφιλητά.
Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψει κανείς την τραγωδία της μάνας που έμεινε πίσω για να ανάβει τα καντήλια στη μνήμη των παιδιών της, που μεγάλωσε μόνη της με κόπο, βάσανα και δυσκολίες, αφού έμεινε χήρα πολύ νέα.

Η κηδεία της Εφης Παπαθεοδώρου θα τελεστεί σήμερα το μεσημέρι στη Δράμα, ενώ το άψυχο σώμα της θα ταφεί ακριβώς δίπλα στον λατρεμένο αδελφό της.

«Ηταν τόσο δεμένα τα δύο αδέλφια στη ζωή, που τελικά ούτε ο θάνατος δεν μπόρεσε να τα χωρίσει» λένε όσοι τους γνώριζαν. «Η Εφη πόνεσε πάρα πολύ με το θάνατο του αδελφού της, ξεχνώντας τον προσωπικό της Γολγοθά», αναφέρουν.

Η μάχη της με την επάρατη νόσο είχε ξεκινήσει πολύ πριν από το θάνατο του αδελφού της αλλά και πριν ακόμη τη σύλληψή του για κατοχή ναρκωτικών στην περιοχή του Κολωνού. Η αρρώστια της, άλλωστε, ήταν ένα αγκάθι στην καρδιά του αδικοχαμένου ηθοποιού, που όχι απλά λάτρευε, αλλά υπολόγιζε τη γνώμη της περισσότερο από κανενός άλλου. Ηξερε όλα του τα μυστικά.

Η τελευταία πράξη του δράματος της Εφης παίχτηκε χθες το πρωί στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο εενάμιση μήνα. Ολο αυτό το διάστημα της παραμονής της στο κρεβάτι του πόνου δεν την απασχολούσε η άσχημη κατάστασή της, αλλά η προσμονή της απόφασης του δικαστηρίου για τη δικαίωση της φήμης του αδελφού της. Η αρρώστια της, άλλωστε, ήταν και ο λόγος για τον οποίο δεν μπόρεσε να παραστεί στη δίκη της 28ης Σεπτεμβρίου.

Τραγική φιγούρα, ο σύζυγός της Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο οποίος εκτός από τον πόνο του για το χαμό της συζύγου του, έχει επιφορτιστεί διπλά αυτές τις ημέρες: Από τη μια η εξέλιξη της δίκης και από την άλλη η χαροκαμένη μάνα, Νικολέτα Σεργιανοπούλου, που τον τελευταίο χρόνο είχε εγκαταλείψει το σπίτι που βρίσκεται πίσω από το γήπεδο της Δόξας Δράμας και ζούσε μαζί τους στο σπίτι τους.

Η Εφη άφησε όμως πίσω της και τρία νέα παιδιά: τον Θεόδωρο 31 ετών, που είναι φαρμακοποιός και συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση, τον Γιώργο 28 ετών, που σπουδάζει Ιατρική στην Κρήτη, και την Αννα, φοιτήτρια Φιλοσοφικής στα Χανιά. Πάνω που τα ανάθρεψε δεν κατάφερε να τα καμαρώσει όπως ήθελε. Μάλιστα, για τη μοναχοκόρη της, τη μικρή Αννα, η Εφη είχε διαλέξει για πνευματικό της πατέρα τον αδελφό της, ο οποίος είχε δεχτεί με μεγάλη συγκίνηση να γίνει νονός της ανιψιάς του.

Δυστυχώς, η μοίρα είχε τα δικά της σχέδια. Η Αννα έμεινε ορφανή και τα δύο αδέλφια δεν αξιώθηκαν να τη δουν νυφούλα. Πληροφορίες αναφέρουν πως η κοπέλα είχε ιδιαίτερη αδυναμία τόσο στη μητέρα της όσο και στον νονό της, με τον οποίο είχε καθημερινή επικοινωνία και τον επισκεπτόταν πολύ συχνά.

«Πάει ο Νίκος, πάει και η Εφη μου!» ακούστηκε να λέει με τρεμάμενη φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής του τηλεφώνου ο συντετριμμένος σύζυγος της αδελφής του Νίκου Σεργιανόπουλου, Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο οποίος δεν πρόλαβε καλά-καλά να συνειδητοποιήσει τον άδικο χαμό του ηθοποιού, και πολύ σύντομα αποχωρίστηκε τη σύντροφο της ζωής του. Το τελευταίο διάστημα οι ημέρες του γνωστού -στην τοπική κοινωνία της Δράμας- φαρμακοποιού κυλούσαν πολύ δύσκολα, αφού εκτός του ότι βρισκόταν διαρκώς στο πλευρό της γυναίκας του, έπρεπε να την ενημερώνει και για τις δικαστικές εξελίξεις, καθώς αυτός έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της οικογένειας. Αμέσως μετά το πέρας της πρώτης ημέρας (28 Σεπτεμβρίου) της πολύκροτης δίκης στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, ο Χρήστος Παπαθεοδώρου αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να είναι στο πλάι της Εφης του, που νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο.

Η γη χάθηκε κάτω από τα πόδια του όταν ο προσωπικός γιατρός της συζύγου του τον ενημέρωσε πως ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα για την Εφη της καρδιάς του. Είχε χαθεί ακόμη και η τελευταία ελπίδα για ζωή. Ο καρκίνος ταλαιπωρούσε χρόνια την αδελφή του ηθοποιού και τον τελευταίο καιρό είχε βρει πρόσφορο έδαφος, λόγω και της κλονισμένης ψυχολογικής της κατάστασης από το θάνατο του Νίκου, του λατρεμένου της αδελφού.

Αχώριστοι ήταν η Εφη και ο Χρήστος, ο ένας πάντοτε δίπλα στον άλλο για περισσότερο από τριάντα χρόνια, είχαν φτιάξει μια ευτυχισμένη οικογένεια, για την οποία όλοι στη Δράμα μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια.

Από εδώ και στο εξής τίποτα δεν θα είναι ίδιο. Αλλωστε, ο χαμός του Νίκου Σεργιανόπουλου ήταν η αρχή του τέλους για το δράμα της οικογένειας. Το χαμόγελο είχε σβήσει από τα χείλη της Εφης και εκείνος υπέφερε βλέποντάς την να αργοσβήνει.

«Σας παρακαλώ, σεβαστείτε τον πόνο μας και αφήστε μας να πενθήσουμε μόνοι μας» είπε ο κύριος Παπαθεοδώρου στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του: «Η Εφη μου πέθανε. Ηταν για εμένα ολόκληρη η ζωή μου. Ο καημός της για το χαμό του αδελφού της επιδείνωσαν την κατάστασή της. Δεν έχω να πω κάτι άλλο...»

Η πλέον τραγική φιγούρα είναι η μάνα της Εφης Παπαθεοδώρου, η κυρία Νικολέτα, μια και μέσα σε ένα χρόνο έχασε και τα δύο της παιδιά. Πρώτα τον πολυαγαπημένο της Νίκο και τώρα την κόρη της. Ολο αυτό το διάστημα προσπαθούσε να κρατηθεί στη ζωή με μόνη της παρηγοριά την Εφη και τον γαμπρό της. Τώρα η Εφη της έφυγε για πάντα και η χαροκαμένη μάνα έχασε το στήριγμά της. Οι στενοί συγγενείς βρίσκονται στο πλευρό της για να τη βοηθήσουν να αντέξει και το δεύτερο δυνατό χαστούκι της μοίρας. «Είναι χάλια, πιο χάλια δεν γίνεται, κλαίει, φωνάζει, τραβάει τα μαλλιά της! Χειρότερο πράγμα για μία μάνα που χάνει τα δύο παιδιά της δεν υπάρχει. Και τι παιδιά!» είπε στην «Espresso» φίλος της οικογένειας. Η κυρία Νικολέτα, αν και γνώριζε ότι η κόρη της ήταν άρρωστη, ήλπιζε στο Θεό ότι θα τα καταφέρει. Προσευχόταν και παρακαλούσε «να της αφήσει ο Θεός τουλάχιστον το ένα της παιδί». Αφού το άλλο το έχασε με τον πιο άγριο και άδικο τρόπο. Και τόσο νωρίς! Τότε όλοι είχαν αποφασίσει να μην της αποκαλύψουν το τραγικό γεγονός, της ανακοίνωσαν απλά το θάνατό του. Η τηλεόραση στο σπίτι έκλεισε για να μη βλέπει και να μην ακούει τίποτα. Αν και έφταναν στα αυτιά της διάφορα, κανένας για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν της αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή του ο Νίκος. Κι αυτό το μεγάλο «γιατί» θα τη βασανίζει έως το τέλος της ζωής της. Ακόμη δεν έχουν στεγνώσει τα δάκρυά της για το θάνατο του μοναχογιού της. Μπορεί ο Νίκος να μη ζούσε κοντά της, αλλά ήταν το στήριγμά της. Εστω και από μακριά φρόντιζε να μη λείπει τίποτα από τη μητέρα του. Η κυρία Νικολέτα ζούσε στο ίδιο σπίτι με την κόρη της, δεν την άφηναν μόνη. Από τότε που αρρώστησε η Εφη, αυτή ήταν η μοναδική έννοια και αγωνία της μάνας. Ανησυχούσε, της έλεγε να προσέχει. Αν και μετά το χαμό του γιου της η ήδη επιβαρημένη υγεία της και λόγω της ηλικίας -είναι 81 χρόνων- επιδεινώθηκε, προσπαθούσε να φανεί δυνατή. Για να αντέξει. Τον τελευταίο καιρό που η κόρη της νοσηλευόταν βαριά σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, εκείνη περίμενε υπομονετικά. Ενα τηλεφώνημα, μία είδηση που θα της έδινε ελπίδα. Μάταια όμως.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick