twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

8 Οκτωβρίου 2009

Δημοσίευσε γυμνές φωτογραφίες της πρώην του στο Facebook

Τα... παραδοσιακά καβγαδάκια μεταξύ ζευγαριών και οι διαμάχες μεταξύ πρώην συζύγων εκσυγχρονίστηκαν και γίνονται πλέον μέσω Ιντερνετ! Το Facebook μάλιστα αναδεικνύεται... πρωταθλητής, αφού πολύ συχνά το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας καλείται να ανακαλύψει αυτόν που κρύβεται πίσω από δυσφημιστικού τύπου αναρτήσεις στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Και τις περισσότερες φορές ο δράστης δεν είναι κάποιος άγνωστος χάκερ που απέκτησε πρόσβαση με τις γνώσεις του σε απόρρητο υλικό, αλλά ένας γνωστός του θύματος.

Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο, μέσω Facebook, 28χρονος εστιάτορας στη Θεσσαλονίκη θέλησε να εκδικηθεί την πρώην αρραβωνιαστικιά του.

Εξαιτίας μιας διαμάχης για το παιδί που έχουν αποκτήσει μαζί, η 29χρονη Ρουμάνα βρέθηκε κρατούμενη σε αστυνομικό τμήμα της Θεσσαλονίκης ύστερα από καταγγελία του πρώην της. Η γυναίκα όμως κατήγγειλε με τη σειρά της στην αστυνομία ότι εδώ και λίγες ημέρες άγνωστος είχε δημιουργήσει ένα προφίλ στο Facebook στο οποίο υπήρχαν δημοσιευμένες γυμνές φωτογραφίες της. Ολες οι υποψίες στράφηκαν αμέσως στον πρώην της, γιατί ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να είχε πρόσβαση στο υλικό αυτό.

Κανείς όμως δεν θα είχε καταλάβει κάτι αν άγνωστος δεν τηλεφωνούσε στη Ρουμάνα λέγοντάς της ότι είχε βρει το τηλέφωνό της στο Facebook μαζί με τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες της.

Οι «Ράμπο» του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έπιασαν αμέσως δουλειά. Ακολουθώντας τα ψηφιακά του ίχνη οδηγήθηκαν στο σπίτι και το κατάστημα του 28χρονου, ο οποίος δημιούργησε ένα ψεύτικο λογαριασμό στο Facebook με τα στοιχεία της πρώην γυναίκας του και στη συνέχεια δημοσίευσε γυμνές φωτογραφίες της. Με βάση τα στοιχεία αυτά ο εστιάτορας συνελήφθη και ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Ο φερόμενος ως δράστης παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο από το οποίο ζήτησε και πήρε 24ωρη αναβολή.

Αστυνομικοί επιβεβαιώνουν ότι πολύ συχνά το Facebook γίνεται εργαλείο εκδίκησης, ωστόσο προειδοποιούν τους επίδοξους... εκδικητές ότι σε περίπτωση που εντοπιστούν θα έχουν σοβαρά μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη καθώς η παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων τιμωρείται αυστηρά.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick