twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

14 Νοεμβρίου 2009

Ελλάδα - Ουκρανία 0-0

Ανάλυση του αγώνα

Ισόπαλος, χωρίς σκορ (0-0) ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Εθνικής μας με την Ουκρανία. Μπροστά στο ελληνικό κοινό, η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ παρουσίασε μέτριο πρόσωπο και αναγκαστικά πλέον θα τα παίξει όλα για όλα στη ρεβάνς της Τετάρτης στο Ντόνετσκ. Ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ του Γκέκα στο 13’. Ντεμπούτο για Μήτρογλου.

Το ματς:

Με την μέτρια εμφάνιση της Εθνικής στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και την συνολική εικόνα του παιχνιδιού, το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν δικαιούμαστε να ψάξουμε για δικαιολογίες. Όμως, η φάση του 13’ όταν το γκολ του Γκέκα ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ (σ.σ. θεωρήθηκε ακάλυπτος ο Σαλπιγγίδης που έκανε το γύρισμα) οι ισορροπίες ενδεχομένως να ήταν διαφορετικές. Αυτό και μόνο…

Γιατί κατά τ’ άλλα η απόδοση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δεν κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Με εξαίρεση τον Σαλπιγγίδη,ο οποίος ήταν η μεγαλύτερη πηγή κινδύνου για την άμυνα της Ουκρανίας, οι υπόλοιποι εμφανίστηκαν ακίνδυνοι. Ή καλύτερα, περισσότερο προσεκτικοί στα μετόπισθεν και το κέντρο και λιγότερο προσεκτικοί στην κόντρα. Η τελευταία καλή φάση της ομάδας του Ρεχάγκελ καταγράφηκε στο 44’, όταν η κεφαλιά από καλή θέση του Γκέκα έπεσε στα χέρια του Πιατόφ.

Από τη μεριά τους οι Ουκρανοί προτίμησαν να «κλειστούν» πίσω και να περιμένουν τυχόν ολιγωρίες της Εθνικής μας για να βγουν στην κόντρα. Ορισμένες στιγμές τα κατάφεραν,

αλλά τις προσπάθειές τους έκοψε δυο φορές (Σεφτσένκο και Γκούσεφ) ο σταθερός σήμερα Αλέξης Τζόρβας.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε δραματικά. Η Εθνική μας είχε τον έλεγχο στο χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά αδυνατούσε να περάσει σωστά την τελική προσπάθεια. Αποτέλεσμα που ευνοούσε την τακτική των Ουκρανών, οι οποίοι διατήρησαν τον παθητικό ρόλο (που είχαν επιλέξει) και περίμεναν το λάθος για να τρέξουν στην αντεπίθεση. Σε μια φάση από αυτές, ο Γκούσεφ βρέθηκε μόνος του αλλά στο 55’ το σουτ του Γκούσεφ πέρασε ψηλά άουτ.

Ο Ρεχάγκελ ανακάτεψε την… τράπουλα και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Μήτρογλου (ντεμπούτο)- Χαριστέρα (αντί των Σαλπιγγίδη και Γκέκα αντίστοιχα), προσμένοντας φρεσκάδα και περισσότερη ζωιράδα από τη μέση και μπροστά. Με εξαίρεση κάποια ολιγόλεπτα ξεσπάσματα, όπου η «γαλανόλευκη» πάτησε την αντίπαλη περιοχή, η αναμέτρηση δεν είχε κάτι ιδιαίτερο να επιδείξει.

Στο τελευταίο τέταρτο οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν ορισμένα σουτ έξω από την περιοχή, που δεν προβλημάτισαν τον Τζόρβα. Πάντως τη μεγαλύτερη φάση στο παιχνίδι είχαν οι διεθνείς μας, όταν στο 80’ το σουτ του Σαμαρά από τα όρια της περιοχής πέρασε ελάχιστα άουτ.Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε 0-0 και η Εθνική μας καλείται πλέον να τα παίξει όλα για όλα στην Ουκρανία την ερχόμενη Τετάρτη.

Το φιλμ του αγώνα.

Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα: Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Μόρας, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Κυργιάκος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (71' Μήτρογλου), Γκέκας (65' Χαριστέας).

Ουκρανία: Πιατόφ, Ρακίτσκι, Κούτσερ, Τίμοστσουκ, Χούσιεφ (83' Αλίεφ), Κατσέριντι, Κόμπιν, Μίχαλικ, Ρόταν (46'Γιαρμολένκο), Μιλέφσκι, Σεφτσένκο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick