twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

17 Νοεμβρίου 2009

Σάλος με τον γκουρού των επωνύμων...

Η ηλεκτρονική εφημερίδα stifora.gr αποκαλύπτει: Οπαδός του γκουρού των επωνύμων Ιωάννη Τσάτσαρη δηλώνει τα τελευταία χρόνια ο Παύλος Χαϊκάλης. Ο δημοφιλής ηθοποιός, στο πρόσωπο του γνωσιολόγου - ερευνητή έχει βρει το σύμβολο, την ελπίδα, τον αδερφό.

«Θεωρώ απόλυτα θετική τη γνωριμία μου μαζί του και τον ίδιο σημαντικό άνθρωπο με αξιόλογο έργο, που δεν θέλει να επιβάλει τις απόψεις και τα πιστεύω του. Εμένα, ωστόσο με έπεισε» επισημαίνει ο Χαϊκάλης, ο οποίος σε κάθε δύσκολη στιγμή του, δε διστάζει να χτυπήσει την πόρτα του κ. Τσάτσαρη.

Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που ο ηθοποιός έχει θεαθεί στο εξοχικό του γκουρού στο Κιάτο, όπου κάθε Σάββατο οι υποστηρικτές του συγκεντρώνονταν για το καθιερωμένο γεύμα-προσευχή.

«Μαζευόμασταν κάθε Σάββατο ακούγαμε τη διδασκαλία του Κυρίου, ακολουθούσαν οι ερωταπαντήσεις, προσευχόμασταν και μετά τρώγαμε…» επισημαίνει στην ηλεκτρονική εφημερίδα stifora.gr πιστός οπαδός του κ. Τσάρτσαρη, ο οποίος αποκαλύπτει ότι στην παρέα τους κάποιους μήνες πριν είχε προστεθεί και πασίγνωστη τραγουδίστρια η οποία προσπαθούσε να κάνει παιδί.

Γεγονός είναι ότι το σπίτι στο Κιάτο επισκέπτονταν συχνά πολλοί επώνυμοι, όχι μόνο από τον καλλιτεχνικό κύκλο, αλλά και πολιτικοί, επιχειρηματίες, μέχρι και δικαστικοί, οι οποίοι πίστευαν πως είχαν βρει τη σωτηρία και την εσωτερική γαλήνη με την καθοδήγηση του ερευνητή.


«Είναι διορατικός, συγκεντρώνεται και προβλέπει το μέλλον…», δηλώνει εκπαιδευτικός, η οποία δεν έκανε βήμα χωρίς τις συμβουλές του. «Είναι αξιόλογος γιατί δεν είναι παραδόπιστος. Βοηθάει κόσμο χωρίς να ζητά ανταλλάγματα…».

Και μπορεί ο γκουρού να μην πληρωνόταν για τη διδασκαλία του αλλά δεν είναι λίγοι οι επιφανείς ένθερμοι υποστηρικτές του, που με διάφορες δωρεές προσπαθούσαν να συντελέσουν, ώστε να αναπτύξει το πολύτιμο κατά αυτούς… έργο του.

Ποιος είναι όμως ο Ιωάννης Τσάτσαρης;

Ο Ιωάννης Γ. Τσάτσαρης γεννήθηκε το 1934 σε ένα χωριό της ορεινής Ολυμπίας του Νομού Ηλείας, τη Δαφνούλα, από γονείς όχι ιδιαίτερα εύπορους. Οι συνθήκες της τότε και μετέπειτα εποχής, του στέρησαν την αναπτυξιακή μαθητική παιδεία. Αυτό όμως δεν υπήρξε εμπόδιο στην πορεία του. Διότι όπως υποστηρίζει δεν είναι μια συνηθισμένη παρουσία. Είναι προικισμένος με μια ασύλληπτη ενορατική ικανότητα και μια πρωτοφανή, για τα ανθρώπινα δεδομένα, αντίληψη.

Όπως μάλιστα είχε δηλώσει στην εφημερίδα "Τα νέα" κατάλαβε το χάρισμά του από πολύ μικρή ηλικία, όταν συνέβη το ακόλουθο περιστατικό:

«Γνώριζα πως αισθάνονταν οι άνθρωποι, και ας έλεγαν άλλα τις περισσότερες φορές. Μπορούσα εύκολα να ξεχωρίσω αν κάποιος μού έλεγε αλήθεια ή ψέματα. Στα έξι μου, έτυχε να βρίσκομαι σε ένα γειτονικό μας σπίτι και παρακολουθούσα τους συγγενείς ενός βρέφους που το είχαν για νεκρό να οδύρονται. Θυμάμαι πως το κοίταξα επίμονα και εκείνο ξαναζωντάνεψε. Όλα αυτά ήταν σημάδια που σταθερά με οδήγησαν στον δρόμο της γνώσης».

Σύμφωνα με τον ίδιο έχει την ικανότητα να διεισδύει στη φύση και να εξηγεί τη λειτουργικότητά της τόσο στον πλανήτη αυτό, όσο και σε κάθε άλλο ηλιακό σύστημα. Να παρουσιάζει και να αναλύει την ανθρώπινη βιολογία στις τρεις υποστάσεις της, σώμα, ψυχή και πνεύμα. Να προσφέρει και να αποδεικνύει τη γνώση, που προχωρεί πέρα από τα όρια της αντιληπτικής δυνατότητας των φυσικών επιστημών.

Επιμένει πως επικοινωνεί με «Υπερθέσεις του Φωτός» των Συμπάντων, από τις οποίες αντλεί και διατυπώνει «υπερ-επιστημονικές» γνώσεις, με μια ειδική προσευχή, που του επιτρέπει να συντονίζεται στη συχνότητα των παραπάνω «Υπερθέσεων».

Όπως ισχυρίζεται, οι αποκαλύψεις του για τον άνθρωπο, αλλά και οι εξηγήσεις του για τα φαινόμενα των φυσικών καταστροφών και των προβλημάτων υγείας που απειλούν την ανθρώπινη ύπαρξη στη σημερινή ταραγμένη εποχή έχουν σαν αποτέλεσμα να τον αναζητούν άνθρωποι από όλο τον κόσμο, γιατί ισχυρίζεται ότι είναι ο μόνος που έχει τις απαντήσεις.

Κάτι τέτοιο υποστηρίζει και μια χαροκαμένη μάνα, η οποία βρήκε τη γιατρειά στο πλευρό του.

«Με έφερε σε επαφή με το παιδί μου. Μου είπε που βρίσκεται και πως περνά και μου εξήγησε το πως το παιδάκι μου θέλει να με βλέπει. Ξέρω πια ότι μπορεί το αγόρι μου να μην είναι στο σπίτι, αλλά είναι γύρω μου και ζει μαζί μου…».

«Μου γλίτωσε τη ζωή…», επιμένει κυρία που σύμφωνα με τα λεγόμενα της, ό,τι δε μπόρεσαν να της κάνουν οι γιατροί το έκανε ο «Κύριος», όπως τον αποκαλεί, σώζοντάς τη από βέβαιο θάνατο.

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα stifora.gr δεν παίρνει θέση για το αν όσα ακούγονται για το συγκεκριμένο κύριο είναι αλήθεια ή ψέματα. Το θέμα είναι ότι ο Ιωάννης Τσάτσαρης, με τη δράση και την πλούσια βιβλιογραφία του, έχει καταφέρει να δημιουργήσει γύρω του ένα… στρατό από πιστούς οι οποίοι είναι ικανοί να γίνουν θυσία προστατεύοντας το διδάσκαλό τους.

Από τον Ιούνιο του 2009 ωστόσο, ο κύριος Τσάτσαρης φαίνεται να έχει αποσυρθεί από την... ενεργό δράση και να έχει απομονωθεί από τους πιστούς οπαδούς τους, οι οποίοι μάταια τον αναζητούν στους καθιερωμένους χώρου συγκέντρωσης και διαλογισμού που είχαν. Πόρτες κλειστές έχουν συναντήσει πολλοί που τον έψαξαν. Ας μην ξεχνάμε ότι βρίσκεται σε ηλικία σχεδόν 76 ετών και πλέον θέλει να έρχεται σε επαφή μόνο με τους πιο στενούς του φίλους οι οποίοι και τον επισκέπτονται ακόμα και σήμερα για να τον συμβουλευτούν στο χώρο όπου διαμένει στην Αθήνα και ελάχιστοι μόνο γνωρίζουν.

Οι αντιδράσεις

Αρκετές και έντονες είναι οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει ο Ιωάννης Τσάτσαρης για το "έργο" το οποίο ισχυρίζεται ότι επιτελεί. Η ηλεκτρονική εφημερίδα stifora.gr επικοινώνησε με κληρικούς και λαϊκούς της Ελληνικής Εκκλησίας οι οποίοι σχεδόν ομόφωνα κατέστησαν σαφές ότι όσα ισχυρίζεται ότι μπορεί να επιτελέσει ο γνωσιολόγος - ερευνητής έρχονται σε αντίθεση με το Ευαγγέλιο του Χριστού, αφού ο εν λόγω κύριος δεν είναι ούτε Θεός ούτε Άγιος για να μπορεί να πράττει όσα εκείνος δηλώνει.

Αρχιμανδρίτης μητροπολιτικού ναού της Ανατολικής Αττικής μάλιστα δηλώνει στην ηλεκτρονική εφημερίδα stifora.gr ότι οι ισχυρισμοί και οι πεποιθήσεις του Ιωάννη Τσάτσαρη είναι αιρετικοί, αφού δεν συνάδουν με την Ελληνορθόδοξη πίστη και μάλιστα μας λέει χαρακτηριστικά ότι: "Πλανά τους πιστούς με τα όσα λέει ότι μπορεί να κάνει".

Αρκετοί είναι οι πιστοί Χριστιανοί με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή για να μας καταθέσουν την άποψή τους και οι οποίοι μίλησαν με πολύ σκληρά λόγια για τον κύριο Τσάτσαρη χαρακτηρίζοντάς τον "λαοπλάνο" και "άνθρωπο που εξαπατά ανθρώπους, εκμεταλλευόμενος τον πόνο τους".

stifora

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick