twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

17 Νοεμβρίου 2009

Πως η Σούλα "οδήγησε" στον Ριζάι

Η σύντροφός του, η εντυπωσιακή Σούλα, «έκαψε» τον Ριζάι. Το καρτοκινητό τηλέφωνο που είχε για να επικοινωνεί με τα παιδιά της είναι αυτό που οδήγησε τους αξιωματικούς της Ασφάλειας στον εντοπισμό του ερημικού εξοχικού στο Ανω Σούλι Μαραθώνα και απέβη μοιραίο για τον περιβόητο δραπέτη.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, οι πράκτορες της ΕΥΠ εδώ και καιρό, με το διάσημο πια βαλιτσάκι ανά χείρας, αναζητούσαν ένα σήμα κινητού τηλεφώνου, ώστε να οδηγηθούν στα ίχνη του Ριζάι. Ως γνωστόν, ο επικίνδυνος κακοποιός δεν χρησιμοποιούσε

και δεν είχε ποτέ πάνω του κινητό τηλέφωνο. Αντιθέτως, η εντυπωσιακή ξανθιά, που είχε βάψει τα μαλλιά της μαύρα, είχε ένα καρτοκινητό για να επικοινωνεί με τα δυο παιδιά της που τα άφησε πίσω της στο Περιστέρι, όταν τυφλωμένη από τον έρωτα της για τον σκληρό Αλβανό πιστολέρο, βγήκε στην παρανομία. Είχε μαζί της ένα καρτοκινητό τηλέφωνο πιστεύοντας πως δεν θα εντοπιστεί, καθώς το ζευγάρι φρόντιζε να αλλάζει συνεχώς περιοχές και κρησφύγετα, ώστε να χάνεται το σήμα.

Βέβαια δεν είχαν απόλυτη γνώση της τεχνολογίας που διαθέτει η ΕΥΠ κι έτσι έπεσαν στο «δίχτυ» που τους είχε απλώσει. Το σήμα του κινητού της περιβόητης Σούλας εντοπίστηκε και απλώς οι αστυνομικοί περίμεναν την ευκαιρία προκειμένου να συλλάβουν τον δραπέτη χωρίς να χυθεί αίμα. Οταν πια είχε εντοπιστεί η κατοικία στο Ανω Σούλι Μαραθώνα, αποφασίστηκε η επιχείρηση σύλληψης του Ριζάι και της Σούλας. Τη μονοκατοικία είχαν νοικιάσει μόλις την περασμένη Παρασκευή και εκεί έμεναν εκτός από τον Ριζάι και τη Σούλα και ένα ζευγάρι Αλβανών που τους πρόσφερε τη βοήθειά του.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ξημερώματα προς Δευτέρα, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ο υπαρχηγός του Σώματος Ι. Ραχωβίτσας βρίσκονταν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ προκειμένου να συντονίσουν τηνν επιχείρηση. Τουλάχιστον είκοσι άντρες των ΕΚΑΜ, με πλήρη εξάρτυση, βγήκαν από το θωρακισμένο όχημα της υπηρεσίας, με το οποίο δευτερόλεπτα νωρίτερα είχαν σπάσει την καγκελόπορτα στην αυλή του σπιτιού.

Αμέσως οι αστυνομικοί περικύκλωσαν το σπίτι, ενώ τα λυκόσκυλα που μέχρι πριν από λίγο περιφέρονταν στην αυλή και τα είχε ο Ριζάι για... φυσικό συναγερμό έτρεξαν να κρυφτούν στα σπιτάκια τους. Ο επικεφαλής των ΕΚΑΜ κάλεσε τον δραπέτη να παραδοθεί. Ο Ριζάι βγήκε στο παράθυρο και αφού είδε πως δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής, άρχισε τις διαπραγματεύσεις. Μάλιστα λέγεται ότι ο Αλβανός κακοποιός είπε στον επικεφαλής των ΕΚΑΜ: «Ευτυχώς που είστε εσείς και όχι οι ασφαλίτες, γιατί θα γινόταν μακελειό εδώ». Ο συγκεκριμένος αστυνομικός ήταν ο άνθρωπος που είχε αφοπλίσει τον Ριζάι στην πρώτη του σύλληψη, στη Νέα Φιλαδέλφεια, όταν απειλούσε τους αστυνομικούς με μακελειό κρατώντας μια απασφαλισμένη χειροβομβίδα.

Οι ΕΚΑΜίτες του είπαν να βγάλει σιγά-σιγά στην αυλή του σπιτιού τα όπλα που διαθέτει, καθώς γνώριζαν άλλωστε πως κυκλοφορεί οπλισμένος σαν αστακός. Αφησε λοιπόν στην αυλή τέσσερις χειροβομβίδες αμυντικού τύπου, αλβανικής κατασκευής, ένα υποπολυβόλο «Σκόρπιο» και ένα «Καλάσνικοφ». Στη συνέχεια βγήκε από το σπίτι πρώτα το ζευγάρι των Αλβανών, έπειτα βγήκε η Σούλα και τελευταίος ο Ριζάι με τα χέρια πίσω στο κεφάλι. Αλλο ένα κεφάλαιο στο σίριαλ της δολοφονικής μηχανής που ακούει στο όνομα Αλκέτ Ριζάι έκλεισε στην ερημική περιοχή στο Ανω Σούλι Μαραθώνα.

«Εγώ είμαι ένοχος για όλα»

«Εγώ είμαι ένοχος για όλα» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, κατά την προανακριτική απολογία του ο Αλκέτ Ριζάι «αθωώνοντας» τη σύντροφό του Ασπασία Μητροπία, γνωστή ως Σούλα. Παρά το γεγονός ότι η σύντροφός του τον «έκαψε», καθώς οι τηλεφωνικές της συνομιλίες με συγγενείς της οδήγησαν στη σύλληψή τους, εκείνος τα πήρε όλα πάνω του για να γλιτώσει ο έρωτας της ζωής του. Το πρωί ο Αλβανός κακοποιός μεταφέρθηκε στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης και από τις 9.00 μέχρι αργά το βράδυ απολογούνταν στους αστυνομικούς της Ασφάλειας που τον συνέλαβαν.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick