twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

2 Νοεμβρίου 2009

Αποσύρεται απο την διεκδίκηση της αρχηγίας ο Αβραμόπουλος

Ο Αβραμόπουλος αποσύρεται από την κούρσα της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Στις 13 Οκτωβρίου, ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του Κόμματος, θέτοντάς την, στην κρίση των φίλων και των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας.

Θεώρησα, ότι η κρίση που ακολούθησε τη συντριπτική ήττα της παράταξής μας, αποτελεί ταυτόχρονα τη μεγάλη της ευκαιρία να μετατρέψει τη διαδικασία εκλογής σε απαρχή μιας πορείας ανανέωσης και της παράταξής μας και του πολιτικού μας συστήματος.

Για το λόγο αυτό, επέμεινα, από την αρχή σε μία αναγκαία προϋπόθεση: να ανοιχτεί το Κόμμα προς την κοινωνική του βάση, πέραν δηλαδή των οργανωμένων μελών, να άνοιγε η πόρτα για τους φίλους και τους οπαδούς μας, που θα ήσαν οι εγγυητές της ενότητάς μας και οι πρωταγωνιστές της ανανέωσής μας και κατέβαλα κάθε προσπάθεια να πείσω τους

συνυποψηφίους μου και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, που θα ελάμβανε τις αποφάσεις για τις αναγκαίες αλλαγές του Καταστατικού μας, αποδέχθηκα μία λύση που, ενώ δεν απηχούσε τις πραγματικές προσωπικές μου απόψεις, έκρινα, ότι ήταν επιβεβλημένη στο όνομα της αποτροπής άμεσου κινδύνου για τη συνοχή της παράταξής μας.

Με την τροπή που παίρνουν, ακόμα και σήμερα τα πράγματα, μετά την προχθεσινή Συνεδρίαση, θεωρώ, ότι πρέπει να ολοκληρώσω το βήμα που έκανα στην Κεντρική Επιτροπή, παίρνοντας αποφάσεις, που υπαγορεύει η συνείδηση και οι αρχές μου με γνώμονα τη διαφύλαξη της ενότητας του Κόμματος και την εξασφάλιση της υπέρβασης της κρίσης του.

Δεν επιθυμώ να είμαι μέρος αυτής της κρίσης.

Αρνούμαι να γίνω μέρος αυτής της εσωτερικής σύγκρουσης.

Επιθυμώ να είμαι συντελεστής παραγωγής μιας νέας πολιτικής, με όρους, που θα προετοιμάζουν το μέλλον, χωρίς να αναπαράγουν το παρελθόν και τους διχασμούς του.

Για το λόγο αυτό, αποσύρω τη υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του Κόμματος.

Εξακολουθώ να θεωρώ, ότι οι διαδικασίες εκλογής της νέας ηγεσίας δεν πρέπει να εξελιχθούν σε διαδικασίες οποιασδήποτε αμφισβήτησης και κυρίως της αποτελεσματικότητας των αναγεννητικών προσπαθειών της παράταξής μας.

Είναι αυτή, μία ακόμα σημαντική συνεισφορά μου την κρίσιμη τούτη ώρα, στην ταχύτερη δυνατή επίλυση του προβλήματος της ηγεσίας, με τρόπο, όμως, που να συνδυάζει την επιλογή της νέας ηγεσίας με την απάντηση κρίσιμων ερωτημάτων ταυτότητας και ιδεολογίας.

Επιλέγω, δηλαδή, η περαιτέρω συμβολή μου να είναι συμβολή αρχών και ιδεών, μακριά από δεύτερες σκέψεις και υστεροβουλία.

Παραμένω σταθερά στην πρώτη γραμμή της συλλογικής μας προσπάθειας».

Νωρίτερα την υποστήριξή του στην Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ο Μιλτιάδης Έβερτ.

Την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη για την ηγεσία της ΝΔ ανακοίνωσε ότι στηρίζει σήμερα το μεσημέρι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος κ. Μ. Έβερτ.

Σε δήλωση του, ο κ. Έβερτ συγκεκριμένα αναφέρει:

«Στις εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, θα στηρίξω την υποψηφιότητα της κας Ντόρας Μπακογιάννη. Η εκλογή της θα συμβάλει στην ενότητα της παράταξης και θα δημιουργήσει προοπτικές ώστε η Νέα Δημοκρατία να επανέλθει στην κυβέρνηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, παρά την σφοδρή σύγκρουσή του στο παρελθόν με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκη, διατηρούσε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας τον τελευταίο καιρό με την κ. Ντ. Μπακογιάννη, ενώ υπέρ της υποψηφιότητάς της φέρεται να έχει ταχθεί και ο γαμπρός του, πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή κ.Π. Δούκας.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν ο κ. Μ. Έβερτ είχε συγκρουσθεί στο παρελθόν με τον κ. Α. Σαμαρά,τόσο μετά από διαφωνία τους όταν και οι δύο ήσαν υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη όσο και εξαιτίας της ενέργειας του Μεσσήνιου πολιτικού να προτείνει (ως αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης) τον κ. Κ. Στεφανόπουλο ως υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας το 1994.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick