twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

3 Δεκεμβρίου 2009

Σκηνές θρίλερ στην Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης


Ο 55χρονος Κώστας Αραμπατζής που προκάλεσε τον πανικό χθες το πρωί στη Θεσσαλονίκη, εισβάλλοντας πάνοπλος στην Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης και κρατώντας ομήρους τρία άτομα, θα κληθεί να εξηγήσει τι τον οδήγησε για δεύτερη φορά σε αυτή την πράξη.

Σκηνικό τρόμου έστησε ένας 55χρονος, για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια, στη Γερμανική Σχολή της Θεσσαλονίκης εισβάλοντας στο κτίριο φορτωμένος με δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, τρεις χειροβομβίδες και δύο πιστόλια. Ο δράστης φωνάζοντας και με προτεταμένα τα όπλα κράτησε ομήρους τρία άτομα, απαιτώντας χρήματα για να τα αφήσει.

Εντρομοι οι υπεύθυνοι της σχολής, καθώς εκείνη την ώρα το σχολείο ήταν γεμάτο παιδιά, ειδοποίησαν την αστυνομία. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο είδαν ότι είχαν να αντιμετωπίσουν τον ίδιο άνθρωπο που και το 2006 είχε απειλήσει και πάλι αθώους πολίτες προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του. Πρώτο μέλημα των αστυνομικών ήταν να διασφαλίσουν τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών και των εργαζομένων και προκειμένου να μην πανικοβληθούν, προχώρησαν στην εκκένωση του σχολείου πραγματοποιώντας εικονική άσκηση πυρκαγιάς. Στη συνέχεια ήρθαν σε επαφή με τον δράστη για να σώσουν τους ομήρους. Οι σκληρές διαπραγματεύσεις κράτησαν αρκετή ώρα. Ο 55χρονος άντρας στην αρχή ήταν ανένδοτος, θυμωμένος και με επιτακτικό ύφος απαιτούσε την καταβολή των λύτρων για να αφήσει ελεύθερους τους ομήρους. Οσο περνούσε η ώρα η αγωνία κορυφωνόταν καθώς ο Κώστας Αραμπατζής ήταν η δεύτερη φορά που εισέβαλε πάνοπλος στο σχολείο. Οπως και πριν από δύο χρόνια, επειδή τα έχει με το γερμανικό Δημόσιο, το οποίο κατηγορεί ότι του «έφαγε» χρήματα, απαιτούσε δέκα εκατομμύρια ευρώ για να ξοφλήσει τα χρέη του, αλλά και να του επιτραπεί να βλέπει τα παιδιά του που ζουν στη Γερμανία. Σε διαφορετική περίπτωση, απειλούσε να κάνει κακό στους ομήρους.

Η έκπληξη των αστυνομικών ήταν μεγάλη όταν ενημερώθηκαν από το γερμανικό προξενείο, χθες το μεσημέρι, ότι ο Κώστας Αραμπατζής κρατούσε ομήρους τον διευθυντή της σχολής, τον οικονομικό διευθυντή και έναν καθηγητή. Η υπόθεση ομηρίας που αναστάτωσε πάλι την εκπαιδευτική κοινότητα της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης έμοιαζε με επανάληψη του πρώτου περιστατικού, που έγινε το Μάιο του 2006. Ο Αραμπατζής που αποφυλακίστηκε για εκείνη την υπόθεση τον Ιανουάριο ακολούθησε την... πεπατημένη και ζήτησε να μιλήσει ακόμη και με τους ίδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν έρθει τότε σε επαφή μαζί του. Τη διαπραγμάτευση έκανε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος το 2006 συνομιλούσε με τον δράστη από τη θέση του προϊσταμένου της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αλλά σήμερα είναι αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης και έχει προαχθεί σε αντιστράτηγο!

Ο Αραμπατζής τελικά πείστηκε από τους αστυνομικούς και άφησε ελεύθερους τους τρεις ομήρους. Για περισσότερες από δύο ώρες όμως οι αστυνομικοί συνέχισαν τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να πείσουν τον 55χρονο να παραδοθεί. Ευτυχώς και αυτή τη φορά η περιπέτεια των εργαζομένων και των μαθητών της Γερμανικής Σχολής είχε αίσιο τέλος καθώς ο δράστης παραδόθηκε και τώρα θα λογοδοτήσει πάλι στη Δικαιοσύνη για την πράξη του.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick