twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

11 Δεκεμβρίου 2009

Ο Κώστας Πάσσαρής θέλει να γίνει Mοναχός....


Εβαψε τα χέρια του με αίμα αθώων πολιτών και αστυνομικών, κατάφερε να διασύρει και να «αποκεφαλίσει» την Ελληνική Αστυνομία διαφεύγοντας από συλλήψεις και διαπράττοντας σωρεία κακουργηματικών πράξεων και σήμερα δηλώνει έτοιμος να αφιερώσει τη ζωή του στον Θεό ελπίζοντας πως -όταν και αν αποφυλακιστεί- θα γίνει μοναχός στο Αγιο Ορος...

Ο διαβόητος κακοποιός Κώστας Πάσσαρης, ο άνθρωπος που χαρακτηρίστηκε ως «θεριό των Βαλκανίων» και που από το 2001 κρατείται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Γκέρλας στη Ρουμανία, εμφανίζεται να μετανιώνει για το αμαρτωλό παρελθόν του και ως άλλο «απολωλός πρόβατο» να προσεύχεται γονατιστός μέσα στο στενό κελί του ζητώντας άφεση αμαρτιών και προσδοκώντας πως κάποια μέρα θα καταφέρει να φορέσει ράσα και να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στον Κύριο και δημιουργό του. Αυτό άλλωστε ισχυρίστηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Jurnalul National» του Βουκουρεστίου ο ιερωμένος στον οποίο οφείλεται η θεαματική μεταστροφή του κακοποιού, ο «άγιος» των φυλακισμένων αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ιωάννης Ραπτόπουλος.

Ο 80χρονος αρχιμανδρίτης, ιδρυτής της αδελφότητας «Οσία Ξένη - Διακονία Αποφυλακίσεως Απόρων Κρατουμένων και Φυγόποινων», ήρθε σε επαφή με τον Πάσσαρη το

περασμένο Πάσχα όταν, ενώ βρισκόταν στη Ρουμανία, έμαθε πως ο 34χρονος κακοποιός ζητούσε απεγνωσμένα να τον συναντήσει. Μετά την εξασφάλιση της απαραίτητης άδειας από το ρουμανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, ο πατέρας Γερβάσιος συνάντησε τον Πάσσαρη παρουσία του διευθυντή των φυλακών, αλλά και ακόμη τεσσάρων πάνοπλων φρουρών που παρακολουθούσαν τη συνάντηση με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Εκτοτε, η επικοινωνία τους έγινε συχνότερη, ο «πνευματικός πατέρας» του Πάσσαρη άρχισε να τον επισκέπτεται και να τον προμηθεύει εκκλησιαστικά βιβλία (κάποια από τα οποία -όπως «τα ασκητιικά» του Αββά Δωροθέου- θεωρούνται εξαιρετικά «δύσκολα» και διαβάζονται από μοναχούς στο Αγιο Ορος), ενώ από τη μεριά του, ο κακοποιός υιοθέτησε ένα μοναστηριακό και ιδιαίτερα σκληρό τρόπο ζωής και άρχισε να νηστεύει κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, αδιαφορώντας μάλιστα για τους χλευασμούς από πολλούς συγκρατούμενούς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το καθημερινό «εκκλησιαστικό» πρόγραμμα του έγκλειστου κακοποιού ξεκινάει νωρίς το πρωί αφού μόλις ξυπνάει διαβάζει τον Ορθρο της ημέρας. Λίγες ώρες αργότερα τελεί Παράκληση, το απόγευμα τον Εσπερινό, ενώ το βράδυ κλείνει με το Μικρό Απόδειπνο. Μάλιστα, στις 3:00 τα ξημερώματα, ο Πάσσαρης ξυπνάει και τελεί Μεσονυκτική Ακολουθία, ενώ αμέσως μετά εκτελεί Μοναχικό Κανόνα (εκκλησιαστική προσευχή μοναχικού τύπου). Συγκεκριμένα, παίρνει στα χέρια του ένα κομποσκοίνι και αρχίζει να προσεύχεται, ενώ ταυτόχρονα κάνει μετάνοιες!

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρχιμανδρίτη στη ρουμανική εφημερίδα, η φυλακή άλλαξε ριζικά τον Πάσσαρη, ο οποίος πλέον επικοινωνεί καλύτερα και είναι πιο ανοιχτός, έχοντας στραφεί προς τον Θεό. Μάλιστα, σε παλαιότερη συνέντευξή του στην εκπομπή «Ηξεις αφήξεις» της τηλεόρασης Super ο αρχιμανδρίτης είχε εκμυστηρευτεί στον δημοσιογράφο Θοδωρή Δούκα: «Οταν τον είδα πρώτη φορά, το παιδί ήταν συντετριμμένο και εξομολογήθηκε για περίπου μιάμιση ώρα. Του έδωσα μια ωραία εικόνα της Παναγίας και του είπα: “Κώστα, αυτή είναι μια εικόνα που με συγκινεί βαθύτατα”. Αυτός μου απάντησε: “Γέροντα, δώστε μου να τη φιλήσω, αλλά με συγχωρείτε, δεν θα την κρατήσω για να μη μου θυμίζει τη μητέρα μου”. Αυτό το παιδί δεν γνώρισε ποτέ μητέρα. Για μένα βρίσκεται στο δρόμο της μετανοίας και αγαπάει πολύ τους αγιορείτες πατέρες. Ολα τα βιβλία που διαβάζει μιλούν για μετάνοια. Είναι το πνευματικό μου τέκνο».

Το... διαβατήριο για τον οίκο του Θεού

Η Ορθοδοξία δέχεται στην αγκαλιά της όλους τους ανθρώπους και δεν κάνει διακρίσεις ακόμη και όταν πρόκειται για τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς.

Η ιδιάζουσα περίπτωση του Κώστα Πάσσαρη δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ίδιος φέρεται να έχει μετανιώσει για τις πράξεις του και μέσω της εξομολόγησης στον πνευματικό του πατέρα να έχει ζητήσει άφεση αμαρτιών και να έχει εκφράσει την επιθυμία να μονάσει.

Ωστόσο, για να μπορέσει να ακολουθήσει το δρόμο του μοναχισμού θα πρέπει κατ’ αρχάς να αποφυλακιστεί καθώς εκτίει ποινή δις ισόβια. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο τότε θα μπορούσε να πάει σε κάποιο μοναστήρι, να καταθέσει το ποινικό του μητρώο και να περάσει με επιτυχία τη δοκιμαστική περίοδο των λίγων μηνών που ισχύει για όλους ανεξαιρέτως τους δόκιμους μοναχούς. Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου οι δόκιμοι κυκλοφορούν με πολιτικά ρούχα και όχι με ράσα. Το αν πληροί τις προϋποθέσεις και αν είναι ικανός να γίνει μοναχός είναι κάτι που θα το κρίνει ο πνευματικός του πατέρας, ο οποίος πιστοποιεί την πνευματική του μεταμέλεια Από εκεί και πέρα θα πρέπει να είναι αποφασισμένος και έτοιμος να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και όπως όλοι οι μοναχοί να ακολουθήσει το δρόμο του Θεού.


Το αιματοβαμμένο βιογραφικό του «θεριού των Βαλκανίων»

Το όνομά του προκαλεί τρόμο, δέος, φόβο και πανικό. Το «αιματοβαμμένο» βιογραφικό του περιλαμβάνει δολοφονίες, ληστείες, ναρκωτικά, συλλήψεις και αποδράσεις που εξέθεσαν την ΕΛ.ΑΣ. και οδήγησαν ακόμη και στην παραίτηση του τότε αρχηγού της.

Η ζωή του Κώστα Πάσσαρη, του «θεριού των Βαλκανίων», όπως πολύ εύστοχα βαφτίστηκε από το ρουμανικό Τύπο, θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί σενάριο κινηματογραφικής ταινίας με μεγάλες δόσεις δράσης, αγωνίας και έντασης, καθώς είναι γεμάτη από αναμορφωτήρια, βία, κοκαΐνη, πόρνες και εγκλήματα που έμειναν στην ιστορία και συντάραξαν το πανελλήνιο.

Ο διαβόητος κακοποιός γεννήθηκε το Μάρτιο του 1975 και έκανε τα πρώτα του βήματα στην Καλλιθέα. Σε ηλικία έξι ετών είδε τη Ρουμάνα μητέρα του νεκρή και τον πατέρα του μπλεγμένο σε «περίεργες» ιστορίες.

Ο πρώτος εγκλεισμός σε αναμορφωτήριο για κλοπές και κλεπταποδοχή έρχεται στα 15 του χρόνια, ακολουθεί ακόμη ένας για επαιτεία και ουσιαστικά σηματοδοτεί την απαρχή της μεγάλης εγκληματικής του δράσης.

Λίγα χρόνια αργότερα και ενώ υπηρετεί τη θητεία του στην Κομοτηνή, κατηγορείται για απόπειρα βιασμού μιας ηλικιωμένης και για κλοπές. Τον Ιανουάριο του 1995 συλλαμβάνεται από τη στρατονομία, οδηγείται στις φυλακές Αυλώνα και ένα χρόνο αργότερα πραγματοποιεί την πρώτη του απόδραση. Στα τέλη του 1996 συλλαμβάνεται την ώρα που πραγματοποιεί ένοπλη ληστεία, οδηγείται στις φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου, όπου και γνωρίζεται με πολλούς Ρουμάνους κακοποιούς, με τους οποίους θα συνεργαστεί στενά μετά την αποφυλάκισή του το Δεκέμβρη του 1999.

Η συμμορία των Ρουμάνων δραστηριοποιείται σε ληστείες καταστημάτων και κλοπές αυτοκινήτων, ενώ το Φεβρουάριο του 2000 πέφτει πάνω σε μπλόκο αστυνομικών, όπου ακολουθεί ένοπλη συμπλοκή κατά την οποία χάνει τη ζωή του ο Ιον Βασίλ, φίλος του Πάσσαρη. Ο κακοποιός ορκίζεται εκδίκηση, αλλά δύο μέρες αργότερα συλλαμβάνεται σε μπαρ της πλατείας Αμερικής.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2001, ένα χρόνο και τρεις μέρες μετά το θάνατο του φίλου του, το «θεριό των Βαλκανίων» οδηγείται από τρεις αστυνομικούς για εξετάσεις στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο, αλλά κανείς δεν έχει προσέξει ότι οι χειροπέδες που φοράει δεν είναι ασφαλισμένες. Στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου ο Πάσσαρης δολοφονεί τους δύο αστυνομικούς, τραυματίζει τον τρίτο και εξαφανίζεται.

Οι μήνες που ακολουθούν συνοδεύονται από φόνους, αλόγιστη χρήση κοκαΐνης, ληστείες και μια απόπειρα σύλληψής του που καταλήγει σε φιάσκο. Οι τίτλοι τέλους της ανεξέλεγκτης δράσης του διαβόητου κακοποιού πέφτουν στο Βουκουρέστι, όπου το «θεριό των Βαλκανίων» συλλαμβάνεται από τη ρουμανική αστυνομία και οδηγείται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας καταδικασμένος σε δις ισόβια.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick