twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

27 Δεκεμβρίου 2009

Συλλήψεις στην Τουρκία για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τρεις Τούρκους με την κατηγορία της κατασκοπείας για λογαριασμό της Ελλάδας, αναφέρουν σήμερα τουρκικές εφημερίδες, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων από την Αγκυρα.

Τρεις άνδρες που παρακολουθούνταν εδώ και περίπου ένα χρόνο από την αστυνομία και τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών (MIT) συνελήφθησαν την Τετάρτη στη Σμύρνη και την Αλικαρνασσό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Χουριέτ" οι ύποπτοι λάμβαναν 500 με 1.000 ευρώ ο καθένας για κάθε πληροφορία που έδιναν σε έλληνες πράκτορες για τις τουρκικές στρατιωτικές βάσεις, όπως αναφέρει το τηλεγράφημα του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων.

Κατά τη διάρκεια ερευνών που έγιναν στα σπίτια των ανδρών βρέθηκαν φωτογραφικές

μηχανές, κιάλια, πολλές τηλεφωνικές συσκευές και φωτογραφίες τουρκικών βάσεων, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας "Βατάν".

Συλλήψεις και για σχέδιο δολοφονίας του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως οκτώ αξιωματικοί του συνελήφθησαν στα πλαίσια των ερευνών για πιθανό σχέδιο δολοφονίας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της χώρας.

Σε σημείωμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του, το Γενικό Επιτελείο Δυνάμεων αναφέρει πως οι αξιωματικοί από την Περιφερειακή Διοίκηση Επιστράτευσης στην Άγκυρα συνελήφθησαν σήμερα το πρωί έπειτα από έρευνα των γραφείων τους από την εισαγγελία.

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Ιλκέρ Μπαζμπούγκ και τον αρχηγό Στρατού Ισίκ Κοζανέρ μετά τις συλλήψεις, αλλά δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες από τη συνάντηση.

Έρευνες άρχισαν να διεξάγονται από την περασμένη εβδομάδα, όταν φρουρός αντιλήφθηκε ύποπτες κινήσεις έξω από την κατοικία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντζ. Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο τότε είχαν συλληφθεί δύο στρατιωτικοί, οι οποίοι αφέθηκαν εν συνεχεία ελεύθεροι.

Φόβοι εκφράζονται πως οι νέες αυτές συλλήψεις θα οδηγήσουν σε αύξηση της έντασης μεταξύ των φιλελεύθερων Ισλαμιστών του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και τον παραδοσιακά θεματοφύλακα του κοσμικού κράτους.

Συλλήψεις είκοσι τριών Κούρδων αξιωματούχων

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε 23 κούρδους αξιωματούχους τη νύχτα της Παρασκευής από δικαστήριο στο Ντιγιάρμπακιρ για σχέσεις με κούρδους αντάρτες, δήλωσε δικαστική πηγή.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και οκτώ δήμαρχοι και ο Χατίπ Ντικλέ, ένας Κούρδος πρώην βουλευτής, που έχει περάσει δέκα χρόνια στη φυλακή, ανέφερε η ίδια πηγή.

Οι συλληφθέντες που οδηγήθηκαν στη φυλακή, αποτελούν μέρος μιας ομάδας 36 ανθρώπων που συνελήφθησαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης από τις αρχές ασφαλείας κατά τη διάρκεια μίας μεγάλης επιχείρησης στις περιοχές που κυρίως κατοικούν Κούρδοι στη νοτιοανατολική Τουρκία.
News247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick