twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

5 Δεκεμβρίου 2009

Σε κατάσταση πανικού ο Καρατζαφέρης με την εκλογή Σαμαρά!

Πολιτικά πιεσμένος αισθάνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, καθώς βλέπει ότι χάνει σημαντικά ερείσματα στη βάση του κόμματός του μετά την εκλογή Σαμαρά. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, εντός των επομένων ημερών κάποια στελέχη του θα μεταπηδήσουν στη Νέα Δημοκρατία μετά την αλλαγή ηγεσίας στη μείζονα αντιπολίτευση, ενώ το ίδιο ενδέχεται να πράξει και τουλάχιστον ένας βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού!

Συν τοις άλλοις, η πρώτη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μετά την αλλαγή αρχηγού στη

Νέα Δημοκρατία (της ALCO) δείχνει ότι το κόμμα υπό τον Αντώνη Σαμαρά κλείνει, έστω και λίγο, την ψαλίδα από το ΠΑΣΟΚ, ενώ σημαντική είναι και η μετακίνηση οπαδών του ΛΑΟΣ προς την αξιωματική αντιπολίτευση. Ειδικότερα, το 17% των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ σχεδιάζει τώρα να μετακινηθεί στη Νέα Δημοκρατία. Και η τάση αυτή δείχνει να είναι ανοδική!

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, που θα ήθελε πολύ να εκλεγεί η Ντόρα Μπακογιάννη, επιχείρησε μάλιστα να στήσει την πρώτη... παγίδα στον Αντώνη Σαμαρά προτείνοντάς του να μη στηρίξει την επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας τον προσεχή Μάρτιο, ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές και μετά η νέα σύνθεση της Βουλής να τον επανεκλέξει στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα. Ο κ. Σαμαράς, που θα συναντήσει τον κ. Παπούλια την προσεχή Τρίτη στο Προεδρικό Μέγαρο, απάντησε αρνητικά. Οπως επισημαίνουν συνεργάτες του νέου προέδρου από τη Ρηγίλλης, «το ΠΑΣΟΚ έχει μια νωπή λαϊκή εντολή και δεν μπορεί η Νέα Δημοκρατία να μετατρέψει μια κορυφαία θεσμική διαδικασία με ύψιστη πολιτική σημασία σε ένα παιχνίδι μικροκομματικών σκοπιμοτήτων μόνο και μόνο για να δημιουργήσει αναταραχή εν μέσω της οικονομικής κρίσης».

Πάντως στην παρούσα φάση ο κ. Σαμαράς δεν θέλει να συγκρουστεί ευθέως με τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Βλέπει ότι με την τακτική που ακολουθεί θεωρείται σίγουρος ο επαναπατρισμός ψηφοφόρων και στελεχών του ΛΑΟΣ, ιδίως όταν αρχίσει να ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής και να αντιπαρατίθεται με τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση γενικότερα σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, για τα οποία οι απόψεις του είναι... δεξιότερες από αυτές της Ντόρας Μπακογιάννη.

Αυτό πάντως που ενδιαφέρει σε πρώτη φάση τον Μεσσήνιο πολιτικό είναι πώς θα ανασυγκροτήσει οργανωτικά το κόμμα του. Κάτι που επιχειρεί εδώ και μερικές εβδομάδες και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, αλλάζοντας ακόμη και τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, σε μια θυελλώδη συνεδρίαση. Στη θέση του Απόστολου Μπαμίχα τοποθέτησε τον βουλευτή Β’ Αθήνας Αδωνη Γεωργιάδη που έδειχνε να έχει ερείσματα και προς τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι που εξελέγη ο κ. Αντώνης Σαμαράς όμως...
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick