twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

5 Δεκεμβρίου 2009

10.000 αστυνομικοί σε ετοιμότητα στην Αθήνα

"Επί ποδός πολέμου" βρίσκονται 10.000 αστυνομικοί στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, εν όψει των συγκεντρώσεων και των εκδηλώσεων μνήμης, για τον ένα χρόνο από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο φόβος της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η πιθανότητα να επιχειρηθεί η επανάληψη των περυσινών «Δεκεμβριανών», γι αυτό το λόγο στέλνει σαφές μήνυμα διαφύλαξης της ζωής, της ασφάλειας και της περιουσίας των πολιτών από κάθε πράξη ανομίας που ενδεχομένως να προγραμματίζουν για το επόμενο 24ωρο, ομάδες αντεξουσιαστών που σύμφωνα με πληροφορίες συρρέουν στην ελληνική πρωτεύουσα από αρκετές πόλεις της Ευρώπης.

Στα υψηλόβαθμα κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας θεωρούν ως ένα είδος «ασκήσεως ετοιμότητας» τα επεισόδια που συνέβησαν στα Εξάρχεια, όπου υπήρξαν δυο ταυτόχρονα σχεδόν επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων με τον μικροτραυματισμό δύο αστυνομικών, την ανάληψη των οποίων ανέλαβαν με τηλεφώνημα στη zougla.gr οι «Ομάδες Λαϊκής Επαγρύπνησης».

Αλλά και στο Χαλάνδρι και την Κόρινθο σημειώθηκαν επεισόδια με νεαρούς να πετούν

βόμβες μολότοφ να επιτίθενται σε υποκαταστήματα τραπεζών, και να βάζουν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Στην Κόρινθο, μάλιστα, η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές και συλλήψεις.

Από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έστειλε αυστηρό μήνυμα προς όλους, τονίζοντας πως δε θα επιτραπούν βανδαλισμοί και πράξεις βίας.

«Διάφορες περιθωριακές ομάδες θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τη δική τους επέτειο βίας και ανομίας. Δεν θα ανεχθούμε την επανάληψη ενός σκηνικού τρόμου και βίας στο κέντρο της Αθήνας. Δεν θα παραδώσουμε την Αθήνα στους βανδάλους», τόνισε ο Υπουργός.

Σαφές μήνυμα έστειλε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην ανεχτεί τη βία, την ανομία και την καταστροφή των περιουσιών».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας εξέφρασε την ελπίδα πως η μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου «να τιμηθεί ειρηνικά γιατί αυτό είναι το ελάχιστο που του οφείλουμε όλοι» ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη και ασυγχώρητη την προσπάθεια εκμετάλλευσης του τραγικού γεγονότος του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, επικαλούμενος πληροφορίες έκανε λόγο για αντιεξοουσιαστές που θα έρθουν από το εξωτερικό για να προκαλέσουν επεισόδια. "Έρχονται στρατοί ολόκληροι από Ρωσία, Γερμανία, Σερβία, Ισπανία... Μιλάμε για στρατό και είναι καλά εξοπλισμένοι, να είσαστε έτοιμοι για πόλεμο", υποστήριξε.

Πάντως αυτό που έχει ήδη οξυνθεί είναι το πολιτικό κλίμα στον άξονα ΛΑΟΣ- ΣΥΡΙΖΑ

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, επικαλούμενος άρθρο του σε ιστοσελίδα σχετικά με τα Δεκεμβριανά και καλώντας τον να δηλώσει μετάνοια. "Είναι δυνατόν να μη μετανιώνετε κ. πρόεδρε; Κάηκε η Αθήνα, καταστράφηκε κόσμος και αν καταλάβουν ότι ένας πολιτικός αρχηγός δεν μετανιώνει, τότε θα έχουμε χειρότερα".

"Κατανοώ την αγωνία Καρατζαφέρη, ιδίως τώρα που στην πολυκατοικία έχουν νέο διαχειριστή και πολλοί βουλευτές του κοιτάζουν προς το ρετιρέ, αλλά δεν μπορεί αβάσιμα και αστήριχτα να καταφέρεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ", του απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.
Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick