twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

5 Δεκεμβρίου 2009

Άγρια επίθεση σε αστυνομικούς

Νωρίς άρχισαν τα όργανα στα Εξάρχεια εν όψει της επετείου της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Δύο πεζές περιπολίες αστυνομικών δέχτηκαν άγρια επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων, με αποτέλεσμα δύο από τους αστυνομικούς να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή των Εξαρχείων, όταν δύο ομάδες κουκουλοφόρων, αποτελούμενες από είκοσι άτομα

η καθεμία, επιτέθηκαν σε πεζές περιπολίες αστυνομικών στην οδό Ζαΐμη και στην οδό Στουρνάρη.

Οι επιθέσεις, εκτός από αιφνιδιαστικές, ήταν και ιδιαίτερα άγριες, καθώς οι άγνωστοι επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα. Μάλιστα, έναν από τους αστυνομικούς τον ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας και του πήραν τον ασύρματο.

Συγκεκριμένα, την πιο σφοδρή επίθεση δέχθηκε η πεζή περιπολία στην οδό Στουρνάρη, όπου ένας από τους αστυνομικούς στην προσπάθειά του να διαφύγει από τον κλοιό των κουκουλοφόρων γλίστρησε και έπεσε στο πεζοδρόμιο.

Εκεί οι επιτιθέμενοι έδειξαν όλο τους το μένος, καθώς παρ' ότι πεσμένος τον χτυπούσαν όλοι μαζί, ακόμα και με καδρόνια στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν σοβαρά. Σταμάτησαν να τον χτυπούν μόνο όταν κατάλαβαν ότι είχε λιποθυμήσει. Του πήραν τον ασύρματο και εξαφανίστηκαν.

Και στη δεύτερη επίθεση, στην οδό Ζαΐμη, τραυματίστηκε στο χέρι και στα δάχτυλα ένας αστυνομικός στην προσπάθειά του να προφυλαχθεί από το επερχόμενο χτύπημα με καδρόνι από την ομάδα των κουκουλοφόρων.

Και οι δύο αστυνομικοί νοσηλεύονται στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ήταν σαφέστατος όσον αφορά την αντιμετώπιση ομάδων που θα θελήσουν να προκαλέσουν επεισόδια: «Δεν θα ανεχθούμε την επανάληψη ενός νέου σκηνικού βίας και τρόμου στο κέντρο τις Αθήνας. Δεν θα παραδώσουμε την Αθήνα στους βανδάλους».

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε πως έχει ήδη ενημερώσει τον πρωθυπουργό αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ από τους πολιτικούς αρχηγούς έχει ζητήσει ένα κοινό πολιτικό μέτωπο κατά της βίας.

Μήνυμα ώστε να τιμηθεί ειρηνικά η μνήμη Γρηγορόπουλου έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι η δολοφονία «δεν ξεχνιέται και δεν μικραίνουν οι διαστάσεις της στο υποσυνείδητο της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νεολαίας», ενώ ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: «Η μετατροπή του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου σε “επέτειο καταστροφών” είναι προσβολή στη μνήμη του».
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick