twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

5 Ιανουαρίου 2010

Γιατί οι ταμίες σκότωσαν τον δήμαρχο Παγγαίου

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες, μετά την πολύωρη απολογία τους στον ανακριτή Καβάλας, ο ταμίας και ο αναπληρωτής ταμίας του δήμου Παγγαίου, που κατηγορούνται για την άγρια δολοφονία του δημάρχου Τριαντάφυλλου Κουκούδη.

Ωστόσο, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος με εγγύηση 10.000 ευρώ ο 38χρονος συγχωριανός τους που τους «δάνεισε» το φονικό υποπολυβόλο Ούζι και αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας, της παράνομης οπλοκατοχής και της παράνομης διάθεσης όπλου.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 50 και 46 ετών αντίστοιχα, που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, αμέσως μετά την απολογία τους αποχαιρέτησαν τις συζύγους τους και τα ανήλικα παιδιά τους και πήραν το δρόμο για τις φυλακές.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην «Espresso» ο δικηγόρος του 50χρονου ταμία Βασίλης Καγκαΐδης, «η προφυλάκιση ήταν αναμενόμενη και τώρα θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη δίκη, προκειμένου να αποδειχθεί αυτό που ισχυριστήκαμε και στην απολογία: ότι βρισκόταν εν βρασμώ ψυχής όταν πάτησε τη σκανδάλη». Και συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Το μυαλό του θόλωσε όταν ο δήμαρχος άρχισε να τους εκβιάζει να βάλουν υποθήκη τα σπίτια τους για να καλυφθεί το έλλειμμα στα ταμεία του δήμου, το οποίο άγγιζε τα 705.000 ευρώ, ή να πραγματοποιήσουν εικονική ληστεία στο δήμο. Να αρπάξουν, δηλαδή, ένα άδειο χρηματοκιβώτιο και να ισχυριστούν ότι περιείχε το συγκεκριμένο ποσό».

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι ενώ αρχικά ο ταμίας είχε ισχυριστεί στην κατάθεσή του ότι είχε αγοράσει το υποπολυβόλο από τον 38χρονο έναντι του ποσού των 1.000 ευρώ, τα οποία είχε πάρει από τα ταμεία του δήμου, χθες στην απολογία του υποστήριξε ότι απλά το δανείστηκε χωρίς ο προμηθευτής να γνωρίζει τι το ήθελε.

«Το όπλο το πήρεε για να εκφοβίσει τον δήμαρχο να επιστρέψει τα χρήματα που είχε πάρει. Οταν, όμως, εκείνος αρνήθηκε και τους είπε ότι θα επιστρέψει μόνο 125.000 ευρώ που είχε καταφέρει να συγκεντρώσει και ότι τα υπόλοιπα έπρεπε να τα βρουν οι ίδιοι, τότε έγινε το κακό» τόνισε ο κ. Καγκαΐδης και συνέχισε: «Ο πελάτης μου υποστήριξε στην απολογία του ότι όλα άρχισαν το 2007, όταν ο δήμαρχος πήρε από τα ταμεία το ποσό των 280.000 ευρώ, τα οποία επέστρεψε λίγο καιρό αργότερα. Το 2008 πήρε 580.000 ευρώ και το 2009 άλλα 125.000 ευρώ, συνολικά 705.000, τα οποία δεν μπορούσε να επιστρέψει».

Στην ίδια απολογία περιλαμβάνονται ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τον τελευταίο διάλογο του δημάρχου με τους δύο κατηγορούμενους. Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο 50χρονος, ο δήμαρχος τους είπε: «Εγώ θα καταστραφώ πολιτικά και εσείς οικογενειακά και επαγγελματικά». Οι κατηγορούμενοι ρώτησαν τον δήμαρχο: «Τι θα γίνει με τα λεφτά; Υπάρχουν στο ταμείο;» Οταν πήραν αρνητική απάντηση, ακολούθησε το πάτημα της σκανδάλης.

Από την πλευρά του ο συνήγορος πολιτικής αγωγής σε δηλώσεις του επισήμανε ότι «ο δήμαρχος ποτέ δεν είχε πάρει ούτε μία δραχμή. Η αλήθεια θα λάμψει στο δικαστήριο».
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick