twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

9 Ιανουαρίου 2010

Έκρηξη βόμβας μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη στο Σύνταγμα

Στόχος βομβιστικής επίθεσης έγινε ο Άγνωστος Στρατιώτης, εκεί όπου χτυπά η «καρδιά» της Δημοκρατίας μας. Η βόμβα εξερράγη 15 λεπτά πριν τις 20:00 του Σαββάτου μετά από προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" και οι πρώτες εκτιμήσεις «φωτογραφίζουν» την «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Δέκα λεπτά μετά το τηλεφώνημα του αγνώστου, η βόμβα εξερράγη.

Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε κάδο απορριμμάτων, στο παρκάκι που βρίσκεται αριστερά
της Βουλής, επί της λεωφόρου Αμαλίας, σημείο απ’ όπου οι πολίτες έχουν πρόσβαση στο μνημείο.

Την ώρα που εξερράγη η βόμβα, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήταν εντός του Κοινοβουλίου και ενημερώνονταν από τον υπουργό Εσωτερικών για τον «Καποδίστρια 2». Μάλιστα ο Χ. Παπουτσής που ήταν ένας από τους βουλευτές που βρίσκονταν στη Βουλή σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, μίλησε για συμβολικό χτύπημα των τρομοκρατών.

Από την έκρηξη σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο φυλάκιο της σκοπιάς, ενώ κομμάτια από τον κάδο κατέληξαν στο πεζοδρόμιο μπροστά από την Βουλή.

Αν και καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, οι αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για τους «Πυρήνες της Φωτιάς». Οι κάμερες που βρίσκονται γύρω από το Κοινοβούλιο έχουν καταγράψει την ώρα της έκρηξης και τώρα η αντιτρομοκρατική θα κάνει φύλλο και φτερό το καταγεγραμμένο υλικό για να διαπιστώσει αν υπάρχει οποιαδήποτε εικόνα από τους βομβιστές

Η οργάνωση φαίνεται πως έχει επιδοθεί σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι: ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στην «Εθνική Ασφαλιστική» στις 27 Δεκεμβρίου αν και όλα τα στοιχεία έδειχναν τον «Επαναστατικό Αγώνα».

Επίσης, η ανάληψη ευθύνης έγινε με προκήρυξη που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις 20:03, ενώ το χτύπημα στον Άγνωστο Στρατιώτη την ώρα που ήταν σε εξέλιξη όλα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων.
Star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick