twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

18 Ιανουαρίου 2010

Τα τελευταία στοιχεία για την δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή

Σε τρία πρόσωπα επικεντρώνει την προσοχή της η Κυπριακή Αστυνομία, επιχειρώντας να αποδείξει τη σύνδεση της εκτελεστικής ομάδας που δολοφόνησε τον εκδότη Ανδρέα Χατζηκωστή και του ή των ηθικών αυτουργών.

Τα τρία αυτά άτομα, κατά πληροφορίες που διαρρέουν από τον Τομέα Ανίχνευσης Εγκλημάτων της Λευκωσίας, είναι, βεβαίως, η παρουσιάστρια-δημοσιογράφος Έλενα Σκορδέλη, ο επιχειρηματίας Χριστόδουλος Έλληνας - ο οποίος έχει ήδη ανακριθεί και είναι μέτοχος στο Συγκρότημα Τύπου της οικογένειας Χατζηκωστή- και ο Γιάννος Ανδρονίκου, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για απάτες και διατηρούσε σχέση με την Έλενα Σκορδέλη.

Παράλληλα, η Αστυνομία καταζητεί από την Παρασκευή τον Γρηγόρη Ξενοφώντος ως το τέταρτο άτομο της ομάδας εκτελεστών. Ο Ξενοφώντος φέρεται να είναι το μέλος της ομάδας που έδινε πληροφορίες διαφυγής στους άλλους δύο εκτελεστές με τη μοτοσικλέτα.
Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχαλάκης Παπαγεωργίου, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ASTRA» της Κύπρου, επανέλαβε κατηγορηματικά πως η δολοφονία οφείλεται σε «οικονομικά ελατήρια και όχι πολιτικά».


Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο καταζητούμενος Γρηγόρης Ξενοφώντος ήλθε σε τηλεφωνική επικοινωνία, μέσω κινητού τηλεφώνου, με αστυνομικό συντάκτη του τηλεοπτικού σταθμού «SIGMA» συμφερόντων Χατζηκωστή. Ο καταζητούμενος ισχυρίστηκε πως κατέφυγε στη Μολδαβία, αν και η Κυπριακή Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να μην έφυγε από την Κύπρο. Παρόλα αυτά, άτομα που γνωρίζουν καλά τα τεκταινόμενα στο νησί δεν αποκλείουν ο Ξενοφώντος να κρύβεται ήδη ή απλώς να διέφυγε μέσω των Κατεχομένων.

Για τους πολιτικούς παρατηρητές στην Κύπρο καθίσταται ημέρα με την ημέρα προφανέστερο πως κάτι πολύ σοβαρό συνέβη μεταξύ της οικογένειας Χατζηκωστή και άλλων ισχυρών οικονομικών κέντρων του νησιού.

Είναι αξιοπερίεργο επί παραδείγματι ότι η Αστυνομία ασχολείται με τον Χριστόδουλο Έλληνα, γνωστό κεφαλαιούχο του νησιού που ασχολείται ιδιαιτέρως με τη χρηματιστηριακή αγορά και διαθέτει σοβαρή οικονομική επιφάνεια. Ο Χ. Έλληνας είναι μέτοχος στο Συγκρότημα Τύπου της οικογένειας Χατζηκωστή, όπως άλλωστε και η άλλη ύποπτος, η Έλενα Σκορδέλη.

Είναι επίσης αξιοπερίεργο ότι οι έρευνες της Αστυνομίας προσανατολίζονται και προς τον Γιάννο Ανδρονίκου που εκτίει την ποινή του στις φυλακές για απάτες, την ίδια ώρα που ακούγεται στα δημοσιογραφικά γραφεία πως ανακατεμένος στην υπόθεση ενδεχομένως να είναι και ο περίφημος αρχιμαφιόζος της περιοχής Λευκωσίας, ο ονομαστός Ροδοθέου.
Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick