twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

22 Φεβρουαρίου 2010

7.662 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο με σύμβαση έργου

Πακέτο 7.662 θέσεων με συμβάσεις μίσθωσης έργου σε φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα ενέκρινε την προηγούμενη εβδομάδα το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού.

Εντός των επόμενων ημερών οι φορείς μπορούν να προχωρούν, εφόσον δεν απαιτείται η έκδοση υπουργικής απόφασης, στην έκδοση των σχετικών προκηρύξεων προκειμένου να στελεχώσουν τις υπηρεσίες τους.

Οι θέσεις που ενέκρινε την προηγούμενη εβδομάδα σε 81 φορείς το ΑΣΕΠ αφορούν όλες τις κατηγορίες προσωπικού, διαφόρων ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται: Μουσικοί, Μηχανικοί, Αρχιτέκτονες, Ηλεκτρολόγοι, Περιβαλλοντολόγοι, Τοπογράφοι, Ιχθυολόγοι, Καθαριστές, Ιατροί (διαφόρων ειδικοτήτων), Μεταφραστές, Ζωγράφοι, Γεωπόνοι, Εργάτες, Χειριστές

Μηχανημάτων, Ηθοποιοί, Υδραυλικοί, Νηπιαγωγοί, Νοσηλευτές, Φιλόλογοι, Ξεναγοί, Φαρμακοποιοί κ.ά.

Για τις προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις έργου θα εφαρμοστούν τα κριτήρια που προβλέπονται για την επιλογή και πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του άρθρου 21 του Ν. 2190/1994, με πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ (έλεγχος ανακοίνωσης πινάκων κατάταξης και ενστάσεων).

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα το ΑΣΕΠ έχει αξιολογήσει τις αιτήσεις 330 φορέων του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα που αιτήθηκαν την πρόσληψη 20.945 ατόμων με συμβάσεις μίσθωσης έργου. Από το σύνολο των αιτημάτων το ΑΣΕΠ έχει ανάψει το πράσινο φως για την πρόσληψη συνολικά 19.453 ατόμων, ενώ έχει απορρίψει μόλις 1.492 θέσεις, για τις οποίες διαπίστωσε ότι δεν πρόκειται για γνήσιες συμβάσεις και υποκρύπτουν εξαρτημένη εργασία.

Υπενθυμίζεται ότι για τη διευκόλυνση των πολιτών το ΑΣΕΠ προχώρησε στην κατάρτιση μιας σειράς από έντυπα πρόσληψης για τις συμβάσεις μίσθωσης έργου.

Στα έντυπα οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώνουν τον αριθμό της προκήρυξης, τα στοιχεία του φορέα στον οποίο απευθύνουν την αίτησή τους και εν συνεχεία θα πρέπει να αναγράψουν τα προσωπικά στοιχεία τους, τους τίτλους σπουδών, τα λοιπά προσόντα, καθώς και τις επιδιωκόμενες επιλογές απασχόλησης κατά σειρά προτίμησης.

Μαζί με την αίτηση οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσωπικά στοιχεία τους, οι τίτλοι σπουδών, αλλά και η οικογενειακή τους κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick