twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

5 Μαρτίου 2010

Γεννήθηκε κοριτσάκι με τρία κεφάλια και έξι δάκτυλα στο Ιράκ

ΠΟΤΕ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ;

Ένα κοριτσάκι με έξι δάχτυλα σε κάθε χέρι και σε κάθε πόδι, ένα μωρό με τρία κεφάλια... Έξι χρόνια μετά τις σφοδρές μάχες που έγιναν στη Φαλούτζα του Ιράκ ανάμεσα στις αμερικανικές δυνάμεις και τους εξεγερμένους σουνίτες, καταγράφονται ανησυχητικά υψηλά ποσοστά γεννήσεων παιδιών με συγγενή ελαττώματα. Μια παιδίατρος στο Γενικό Νοσοκομείο της Φαλούτζα είπε στον απεσταλμένο του ΒΒC Τζον Σίμσον ότι, σε καθημερινή βάση, ασχολείται με δύο ή τρεις περιπτώσεις συγγενών ανωμαλιών, δηλαδή ανωμαλιών που είναι παρούσες κατά τη γέννηση.

Αυτό αντιστοιχεί σε 1.000 κρούσματα τον χρόνο, όμως η ιρακινή κυβέρνηση υποβαθμίζει το θέμα και επισήμως κάνει λόγο για δύο με τρία κρούσματα τον χρόνο για να μη φέρει σε δύσκολη θέση τους Αμερικανούς, επισημαίνει ο γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος. Ο αμερικανικός στρατός στο Ιράκ μπορεί έτσι να δηλώνει πως δεν έχει καμιά επίσημη πληροφόρηση για σημαντική αύξηση των συγγενών ανωμαλιών στη Φαλούτζα.

Φαίνεται όμως ότι τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι Αμερικανοί στη Φαλούτζα εξακολουθούν να προκαλούν σοβαρά προβλήματα. Ο Σίμσον γράφει για παιδιά με παράλυση και εγκεφαλική βλάβη. Επισκέφθηκε μια οικογένεια και είδε ένα κοριτσάκι με έξι δάχτυλα και στα δύο χέρια και στα δύο πόδια. Είδε επίσης τη φωτογραφία ενός νεογέννητου με τρία κεφάλια. Η παιδίατρος, η Σαμίρα αλ-Άνι, τονίζει πως «είμαι γιατρός, πρέπει να λειτουργώ επιστημονικά... Δεν διαθέτω αποδείξεις και δεν έχω αποδείξει κάτι, αλλά μπορώ να σας πω ότι χρόνο με τον χρόνο τα κρούσματα αυξάνονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick