twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

7 Απριλίου 2010

Νέα ένταση στην δίκη για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Δεκτό έκανε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας το αίτημα του εισαγγελέα για τη βίαιη προσαγωγή του 17χρονου φίλου του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Εάν ο ανήλικος δεν προσέλθει ενώπιον του δικαστηρίου, αποφασίστηκε να προσαχθεί βιαίως αύριο το πρωί, προκειμένου να καταθέσει τα όσα έζησε και είδε το μοιραίο βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008.

Ο ανήλικος δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο για τρίτη φορά, καθώς, όπως είπε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Νίκος Κωνσταντόπουλος, φοβάται ότι παρακολουθείται από αστυνομικούς. Ο 17χρονος ήταν ο πρώτος που κλήθηκε ως μάρτυρας για την υπόθεση, όμως, όταν αντίκρισε τους δύο ειδικούς φρουρούς στο εδώλιο του κατηγορουμένου, φορτίστηκε συναισθηματικά και δεν μπορούσε να καταθέσει.

O εισαγγελέας Χαράλαμπος Λακαφώσης είχε προτείνει στο δικαστήριο είτε να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του 17χρονου είτε να διασφαλίσει τη δέσμευσή του για παρουσία του τις αμέσως επόμενες ημέρες, χαρακτηρίζοντας την κατάθεση του νεαρού σ' αυτό το στάδιο της διαδικασίας «κορυφαίας αξίας».

Οι συνήγοροι των ειδικών φρουρών, Αλέξης Κούγιας και Γιάννης Αλετράς, έκαναν λόγο για εμπαιγμό του δικαστηρίου από τον ανήλικο και δήλωσαν ότι, εάν δεν έρθει να καταθέσει, δεν θα συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Κούγιας: «Μέλη ακροαριστερής οργάνωσης»

Τα πνεύματα οξύνθηκαν γι’ ακόμη μια φορά, όταν ο Αλέξης Κούγιας, επικαλούμενος συγκεκριμένες ιστοσελίδες που του υπέδειξε, όπως είπε, δικηγόρος από την Αθήνα, υποστήριξε ότι ο Αλέξης και ο εν λόγω 17χρονος φίλος του είναι μέλη ακροαριστερής οργάνωσης και ότι ο μάρτυρας συνεργάζεται «με ένα κύκλωμα που έχει καθορίσει απ΄την αρχή την όλη διαδικασία».

Όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας, το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης έφτασε μία ανώνυμη επιστολή στο γραφείο του, σύμφωνα με την οποία αυτόπτες μάρτυρες που έχουν ήδη καταθέσει στο δικαστήριο είναι στελέχη ακροαριστερής οργάνωσης, που «στρατολογούν» μαθητές και φοιτητές μεταξύ των οποίων και τον Γρηγορόπουλο και τον φίλο του, για ανατρεπτική δράση.

Ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα παρέδωσε στο δικαστήριο αντίγραφα ιστοσελίδων, όπου δημοσιεύονται κείμενα που φέρονται να υπογράφουν τρεις νεαροί που έχουν ήδη καταθέσει στο δικαστήριο και καλούν σε «γενικευμένους Δεκέμβρηδες». Χαρακτήρισε τους μάρτυρες «στρατευμένους» και «ακραία επικίνδυνους», υποστηρίζοντας ότι βρίσκονταν στα Εξάρχεια τυχαία, αλλά ήταν οι ίδιοι «κουκουλοφόροι που έκαναν τα επεισόδια» εις βάρος του περιπολικού με τους δύο ειδικούς φρουρούς.

Τους χαρακτήρισε, επίσης, «ηθικούς αυτουργούς της καταστροφής της Αθήνας», προσθέτοντας ότι παραπλάνησαν τη Δικαιοσύνη κι άλλαξαν τη θέση και τη στάση του θύματος, για να δικαιολογήσουν ευθεία βολή του κατηγορούμενου Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Ο κ. Κούγιας ζήτησε από το δικαστήριο να καλέσει εκ νέου σε κατάθεση συνολικά πέντε από τους αυτόπτες μάρτυρες, «για να ερωτηθούν για τη δράση τους».

Αντιδράσεις από την πολιτική αγωγή

Στα λεγόμενα του Αλέξη Κούγια αντέδρασε έντονα η πολιτική αγωγή. Οι δικηγόροι Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσαν ότι προκαλεί κατάπληξη, απορία και απέχθεια η παρέμβαση του κ. Κούγια και, σχολιάζοντας την ανώνυμη επιστολή, ανέφεραν ότι είναι «κατασκευασμένη» και «πλαστή» και η προσκόμισή της στο δικαστήριο θυμίζει μεθόδους που χρησιμοποιούσαν σε άλλες εποχές.

Απαντώντας, δε, στις «καταγγελίες» Κούγια για τους μάρτυρες, ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε ότι είναι απαράδεκτη η εξέταση μαρτύρων βάσει της πολιτικής τοποθέτησής τους. «Ανήκουν στα απόβλητα της ιστορίας οι δίκες φρονημάτων» σχολίασε και ζήτησε από το δικαστήριο να μην επιτρέψει την αναβίωση τέτοιων μεθόδων.

Μάλιστα, έκανε λόγο για προσπάθεια υπονόμευσης της ακροαματικής διαδικασίας από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε από το δικαστήριο να διατάξει τη προβολή του video που τράβηξε το μοιραίο βράδυ η κάτοικος της οδού Τζαβέλλα, κ. Βαλιάτσα. Η αυτόπτης μάρτυρας έχει ήδη καταθέσει στο δικαστήριο.
Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick