twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

13 Ιουλίου 2010

Σοκάρουν οι μαρτυρίες στη δίκη του ηγούμενου της Κερατέας...

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τα βασανιστήρια που καταγγέλλει ότι έζησε στα χέρια του ηγουμένου της Μονής Αγίας Σκέπης στην Κερατέα, Νήφωνα ή κατά κόσμον Ελευθέριου Αναστασόπουλου, έφερε στο φως η κατάθεση ενός εκ των θυμάτων του παλαιοημερολογίτη μοναχού, που είναι και πολιτικώς ενάγων στη δίκη!

Ο 69χρονος σήμερα ιερομόναχος, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο βρίσκεται στη φυλακή ενώ φέρεται να διέπραξε σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος και άλλων δόκιμων μοναχών, κάθεται στο εδώλιο με την κατηγορία της «κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση από κληρικό με τον οποίο ο ανήλικος διατηρεί πνευματική σχέση».

Τεταμένο ήταν χθες το πρωί το κλίμα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου από την περασμένη Παρασκευή εκδικάζεται η πολύκροτη υπόθεση του παλαιοημερολογίτη ηγουμένου Ελευθέριου Νήφωνα Αναστασόπουλου, ο οποίος κατηγορείται ότι με το πρόσχημα της εξομολόγησης και με διάφορες θεωρίες περί «θείου έρωτος», «ξεμονάχιαζε» στο κελί του ανήλικα καλογεροπαίδια και στη συνέχεια ασελγούσε πάνω τους.

Ιερομόναχοι, κληρικοί και άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο «γέροντάς τους», όπως τον αποκαλούν, έπεσε θύμα πλεκτάνης, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στα δικαστήρια για να υποστηρίξουν τον 69χρονο. Ολοι αυτοί δεν έκρυψαν την οργή και την απογοήτευσή τους όταν το δικαστήριο, κατόπιν αιτήματος της πολιτικής αγωγής, η οποία ζήτησε η δίκη να διεξαχθεί χωρίς την παρουσία ακροατηρίου, αποφάσισε η κατάθεση του πολιτικώς ενάγοντος και βασικού μάρτυρα στη δίκη, Ν.Μ., να γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Φορτισμένη όμως ήταν η ατμόσφαιρα και καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης του μάρτυρα από το δικαστήριο. Σύμφωνα με τα όσα ανατριχιαστικά κατέθεσε ο 19χρονος σήμερα και περιλαμβάνονται και στο κατηγορητήριο, οι ασελγείς πράξεις που φέρεται να διέπραξε σε βάρος του ο 69χρονος σήμερα Νήφων, τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα από τα μέσα Μαρτίου του 2004 έως τον Σεπτέμβριο του 2007.

Στη συνέχεια, εμφανώς ταραγμένος, ο νεαρός πρώην δόκιμος μοναχός περιέγραψε τη φρίκη που έζησε στα χέρια του παλαιοημερολογίτη ιερομόναχου, αναφέροντας ότι το βασανιστήριο για τον ίδιο ξεκίνησε λίγους μήνες μετά την είσοδό του στη μονή, από την τρυφερή ηλικία των δωδεκάμισι ετών και συνεχιζόταν για πολλά χρόνια. Το μαρτύριο, όπως είπε, έλαβε τέλος μόλις πρόσφατα, όταν τον Μάρτιο του 2009 βρήκε το θάρρος να καταγγείλει το γεγονός στην αστυνομία μαζί με άλλο έναν παθόντα.

Περισσότερο απ’ όλα όμως, αποτροπιασμό προκαλούν οι περιγραφές του για τον τρόπο με τον οποίο τον πλησίαζε ο ηγούμενος και εν συνεχεία «τσαλάκωνε» την ψυχή του, ασελγώντας πάνω του. Οπως είχε πει κατά το στάδιο της ανάκρισης και επανέλαβε χθες ο 19χρονος, ο 69χρονος με τον οποίο διατηρούσε πνευματική σχέση τον καλούσε δύο με τρεις φορές στο κελί του και αφού κλείδωνε την πόρτα, τον φιλούσε στο στόμα, αφαιρούσε τα ρούχα από τη μέση και κάτω και τριβόταν πάνω του, εκσπερματώνοντας.

Οι ίδιες πράξεις είχαν λάβει χώρα και στην Ικαρία, στο εξοχικό του κατηγορουμένου. Τις δύο τελευταίες φορές, σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο Νήφων τον φίλησε στον στόμα και τον θώπευσε στα γεννητικά του όργανα. Ζήτησε δε από τον ανήλικο τότε δόκιμο να του κάνει το ίδιο προκειμένου να του ικανοποιήσει τη γενετήσια ορμή του.

Κατάπληξη επίσης προκαλεί το γεγονός ότι για να κάμψει τις αντιστάσεις του 19χρονου αλλά και των υπολοίπων νεαρών δοκίμων, στα άγουρα κορμιά των οποίων φέρεται να είχε εκτονώσει κατ’ επανάληψη τις αρρωστημένες του ορέξεις, ο κατηγορούμενος χρησιμοποιούσε τη δικαιολογία του «θείου έρωτος», ενώ άλλες φορές υποστήριζε ότι με αυτό τον τρόπο πολεμούσε τον «δαίμονα» και τους πειρασμούς του.

Σε βάρος του 69χρονου ηγουμένου έχουν υπάρξει γύρω στις δέκα καταγγελίες για παλιές πράξεις ασέλγειας που όμως έχουν παραγραφεί καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα μέχρι τον Ιανουάριο του 2007 ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα και εκ των υστέρων μετατράπηκε σε κακούργημα. Οι περισσότεροι έχουν κληθεί ως μάρτυρες κατηγορίας στο δικαστήριο.
Madata(.gr)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ !! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΑΣ…! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΣΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΝΤΙ ΓΚΙ ΝΤΑΝ ΓΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΕΚΤΑΣ ΤΟΥ, ΑΣ ΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ http://www.madata.gr/epikairotita/social/32795.html
ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ !!!

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick