twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

12 Αυγούστου 2010

Συναγερμός στην Βόρεια Ελλάδα από νέα κρούσματα εγκεφαλίτιδας

- Αλλοι 2 ασθενείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Βέροιας - Ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση
- Ανησυχία για τις ευπαθείς ομάδες - κυρίως τους ηλικιωμένους
- Θα συνεχιστούν για άλλο ένα μήνα οι ψεκασμοί
"Το περιστατικό που ...ανησυχεί τους γιατρούς είναι ενός 86ρονου ο οποίος μπήκε στο νοσοκομείο για άλλο πρόβλημα αλλά μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε οτι πάσχει από εγκεφαλίτιδα", δήλωσε στο Newsit ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκος Χατζηδημητρίου.

Το δεύτερο περιστατικό είναι ένας άνδρας 74 ετών ο οποίος είχε νοσηλευθεί στο νοσοκομείο Βέροιας τον Ιούνιο. Στην συνέχεια είχε μεταφερθεί στο Λοιμωδών, όπου παρέμεινε κάποιο διάστημα για νοσηλεία. Ομως χθες υποτροπίασε, και έγινε ξανά εισαγωγή του στο νοσοκομείο της Βέροιας.

Συνολικά στο συγκεκριμένο νοσοκομείο νοσηλεύονται 9 άτομα με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας, αλλά η κατάστασή τους εκτός του 86χρονου δεν εμπνέει ανησυχία.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων, ο κ. Χατζηδημητρίου δήλωσε ότι η κλινική κατάσταση των ασθενών είναι καλή και πως οι αρχές του νοσοκομείου ακολουθούν τη σύσταση του Νοσοκομείου Λοιμωδών της Θεσσαλονίκης, για παραμονή των ασθενών για νοσηλεία τουλάχιστον δέκα ημερών, προτού λάβουν εξιτήριο.

'Οπως είπε ο διοικητής του νοσοκομείου, απόψε ή το αργότερο αύριο το πρωί αναμένονται τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων, οι οποίες θα ξεκαθαρίσουν εάν η ασθένεια προέρχεται από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους δύο ηλικιωμένοι και έχουν μολυνθεί 20 άνθρωποι στη βόρεια Ελλάδα από τη νόσο που εξαπλώνουν τα κουνούπια, ενώ έχουν νοσηλευτεί με εγκεφαλίτιδα συνολικά 36 άτομα.

Στο μεταξύ, σήμερα, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη, στο γραφείο της Αντινομάρχη Υγείας, προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχει ανάγκη να γίνουν νέοι ψεκασμοί.

Ηδη απο χθες σε πολλές νομαρχίες της βόρειας Ελλάδας αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι ψεκασμοί για όσο χρειαστεί παρά το γεγονός οτι η περίοδος των ψεκασμών έχει λήξει.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick