twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

19 Σεπτεμβρίου 2010

Φράνκο Αλφόνσο : Ο τραγουδιστής που συνελήφθη για ναρκωτικά

Γύρισε από το δικό του «εξπρές του μεσονυκτίου». Περίπου έναν μήνα κλεισμένος σε κελί, κατηγορούμενος (όπως αποδείχθηκε άδικα) για εμπορία κοκαΐνης, έδωσε πολύ μεγάλη μάχη για να αποδείξει ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Να αποδείξει ότι είναι αθώος. Και τελικά, τα κατάφερε. Ο Φράνκο Αλφόνσο, ο Ελληνας τραγουδιστής και ηθοποιός που συνελήφθη στην Καραϊβική με δύο κιλά κόκα, επέστρεψε στην Αθήνα και αφήνει πίσω του τον μεγαλύτερο εφιάλτη της ζωής του.

Στο αεροδρόμιο τον περίμεναν η μητέρα του Αλίκη (γνωστή μακιγιέζ και αδελφή του σκηνοθέτη Ομηρου Ευστρατιάδη) και στενοί του φίλοι. Μόλις τους αντικρίζει, τρέχει και τους αγκαλιάζει. «Εμπλεξα άδικα. Ευτυχώς, τώρα όλα είναι καλά» ήταν τα πρώτα λόγια του και δεν μπορεί να κρύψει τα δάκρυά του. Ο εφιάλτης που έζησε στην Αρούμπα της Καραϊβικής είναι ακόμη ζωγραφισμένος στο πρόσωπό του. Τώρα το μόνο που θέλει, όπως τους είπε, είναι να ηρεμήσει και να ξεχάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την περιπέτεια που τον σημάδεψε. Θέλει να ξεκουραστεί για λίγες ημέρες και μετά να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του. Να μιλήσει για όσα βίωσε στις διακοπές του που μετατράπηκαν σε θρίλερ με εκείνον πρωταγωνιστή, αλλά με άλλον σκηνοθέτη. Εναν «σκηνοθέτη» που τον έμπλεξε και παραλίγο να τον στείλει για αρκετά χρόνια πίσω από τα σίδερα.

Η «Espresso» πρώτη αποκάλυψε τη σύλληψή του την περασμένη Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου με κεντρικό πρωτοσέλιδο και τίτλο «Μπλέκουν με κόκα γνωστό τραγουδιστή». Την επόμενη ημέρα, μόνον η «Espresso» έκανε λόγο για σενάριο σκευωρίας εις βάρος του. Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφερόταν χαρακτηριστικά: «Το ενδεχόμενο ο Ελληνας τραγουδιστής να έπεσε θύμα των αδίστακτων καρτέλ της κόκας έχει βάση και οι έρευνες των αστυνομικών προσανατολίζονται σε αυτήν την κατεύθυνση. Μάλιστα, είναι πιθανόν κάτι τέτοιο να αποδειχθεί από τις έρευνες τις αμέσως επόμενες ημέρες και έτσι ο τραγουδιστής να αφεθεί ελεύθερος προκειμένου να επιστρέψει στην Αθήνα και να βρεθεί πάλι κοντά σε συγγενείς και φίλους». Δεν πέρασαν πάρα δύο 24ωρα και η «Espresso» δικαιώθηκε πανηγυρικά.

Ο Φράνκο Αλφόνσο βρισκόταν για διακοπές στην Καραϊβική με έναν Ελληνα φίλο του. Αυτή η φιλία και η εμπιστοσύνη που του έδειξε αποδείχθηκαν το (μοιραίο) λάθος του. Αφού πέρασαν κάποιες ημέρες απολαμβάνοντας τις ομορφιές του νησιωτικού συμπλέγματος, αποφάσισαν να γυρίσουν στην Αθήνα. Θα γύριζαν στη βάση τους από το αεροδρόμιο της Αρούμπα με ενδιάμεσο σταθμό το Αμστερνταμ. Λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο, ο «φίλος» του Φράνκο τον παρακάλεσε να μεταφέρει μία από τις βαλίτσες του, καθώς οι αποσκευές του ήταν υπέρβαρες. Ο γνωστός τραγουδιστής χωρίς την παραμικρή υποψία δέχθηκε να τον εξυπηρετήσει. Ομως, αντί για το αεροπλάνο βρέθηκε στη φυλακή.

Οι αστυνομικοί του αεροδρομίου σταμάτησαν τους δύο Ελληνες και έγινε εξονυχιστικός έλεγχος στις αποσκευές τους. Στη βαλίτσα που του είχε παραδώσει ο «φίλος» του είχε προλάβει να κολλήσει καρτελάκι με το όνομα του 45χρονου καλλιτέχνη. Οι αστυνομικοί, αφού έβγαλαν ό,τι πράγματα είχε η βαλίτσα, ανακάλυψαν ότι υπήρχε διπλός πάτος και μέσα σε αυτόν δύο κιλά κοκαΐνης. Αμέσως, πέρασαν χειροπέδες στους δύο άνδρες, παρ’ ότι ο Αλφόνσο τους φώναζε ότι είναι αθώος και πως η βαλίτσα δεν ήταν δική του και δεν ήξερε τι είχε μέσα. Ομως, τότε όλα τα στοιχεία ήταν εις βάρος του.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά ξεκινά ο μεγάλος εφιάλτης. Το σοκ της σύλληψης ήταν τρομερό, αφού ποτέ στο παρελθόν δεν είχε δώσει κανένα απολύτως δικαίωμα, ενώ οι ημέρες και οι νύχτες στο κελί ήταν βασανιστικές. Με 40 βαθμούς Κελσίου, απομονωμένος και απεγνωσμένος, προσπαθούσε να βρει πώς θα αποδείκνυε την αλήθεια και προσευχόταν συνέχεια. Δεν μπορούσε ούτε να φάει, με αποτέλεσμα στο διάστημα που βρισκόταν στη φυλακή να χάσει οκτώ κιλά. Τα λόγια συμπαράστασης από τη μάνα του που ήταν σίγουρη από την πρώτη στιγμή για την αθωότητά του και από τους στενούς του φίλους ήταν η μόνη του παρηγοριά στις πιο δύσκολες ώρες της ζωής του. Τελικά, η αλήθεια έλαμψε. Το μυστικό βρισκόταν στις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου της Αρούμπα. Οι αστυνομικοί παρακολούθησαν λεπτό προς λεπτό τα βίντεο που είχαν αποθηκευτεί και εντόπισαν τελικά τον «φίλο» του Αλφόνσο την ώρα που έγραφε στο καρτελάκι της αποσκευής το όνομα του γνωστού τραγουδιστή και στη συνέχεια του παρέδιδε τη βαλίτσα.

Η ώρα της ελευθερίας του Φράνκο δεν άργησε να έρθει. Ελεύθερος πια, πήρε την πρώτη πτήση και προσγειώθηκε στην αγκαλιά των αγαπημένων του προσώπων. Οσο για τον «φίλο» του, παραμένει στη φυλακή και σύμφωνα με πληροφορίες θα δικαστεί στο τέλος του χρόνου.

Η «Espresso της Κυριακής» επικοινώνησε με τον Ελληνα τραγουδιστή, ο οποίος ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον που δείξαμε για την περιπέτειά του. Ομως, ακόμη δεν έχει ξεπεράσει το σοκ της σύλληψής του. Τα λόγια βγαίνουν πολύ δύσκολα από το στόμα του.

Μας ζητάει συγγνώμη και υπόσχεται ότι σε λίγες ημέρες θα αποκαλύψει όλα όσα έζησε στην Καραϊβική. Τον δικό της εφιάλτη όμως έζησε αυτές τις ημέρες και η μητέρα του Αλίκη. Σε συνομιλία που είχαμε μαζί της δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα χαράς και ανακούφισης για την επιστροφή του γιου της. Πάντως, δεν έκρυψε και την οργή της για τον «φίλο» του Φράνκο, ο οποίος παραλίγο να τον στείλει για πολλά χρόνια στη φυλακή. Ομως, το ζητούμενο για εκείνη ήταν να αγκαλιάσει πάλι το παιδί της. Και ο Φράνκο είναι ξανά δίπλα της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick