twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

1 Νοεμβρίου 2010

Τρομοκρατία με στόχους πρεσβείες και τον Σαρκοζύ!

Πολλαπλή βομβιστική επίθεση κατά ξένων πρεσβειών αλλά και του... Νικολά Σαρκοζί εκτελούσαν, σύμφωνα με την αστυνομία, τα δύο άτομα που συνελήφθησαν μετά την έκρηξη παγιδευμένου φακέλου σε γραφείο ταχυμεταφορών στο Παγκράτι.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά μία υπάλληλος της εταιρείας, η οποία διακομίστηκε σε νοσοκομείο με εγκαύματα στα χέρια.

Δύο από τα παγιδευμένα δέματα που βρέθηκαν άθικτα είχαν ως παραλήπτες τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, δηλαδή τον... Νικολά Σαρκοζί και την πρεσβεία του Βελγίου. Ένα τρίτο δέμα βρέθηκε σε γραφείο εταιρείας ταχυμεταφορών ενώ το τέταρτο εξεράγη στα χέρια της υπαλλήλου.

Οι συλληφθέντες, ηλικίας 22 και 24 ετών φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, έφεραν περούκες και τζόκεϊ και, σύμφωνα με την αστυνομία, κρατούσαν πιστόλια Glock των 9 mm, με 3 και 2 γεμιστήρες αντίστοιχα.

Ένας εξ αυτών, αναφέρει η αστυνομία, είναι καταζητούμενος για υπόθεση σχετιζόμενη με την οργάνωση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», αφού υπάρχει δικογραφία εις βάρος του για τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμό σε λεωφορείο ΕΘΕΛ στην Ηλιούπολη.

Στόχοι της επίθεσης, εκτός του Νικολά Σαρκοζί, ήταν οι πρεσβείες του Μεξικού, του Βελγίου και της Ολλανδίας. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δέματα περιείχαν πυρίτιδα και μπαταρίες.

Κύκλοι της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο για πολύ σοβαρή υπόθεση που παραπέμπει ευθέως στην δολοφονία του υπασπιστή του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με επιστολή-βόμβα, το περασμένο καλοκαίρι.

Ωστόσο εκτιμούν ότι η ισχύς των εκρηκτικών μηχανισμών ήταν περιορισμένη και δεν μπορούσε να προκαλέσει θανάσιμο τραυματισμό.

Όμως, εάν η συνδεσμολογία της πρώτης βόμβας δεν ήταν πρόχειρη, συνεχίζουν, τότε, πιθανότατα και τα τέσσερα δέματα θα αποστέλλονταν κανονικά στους παραλήπτες.

Επίσης εκτιμούν ότι τουλάχιστον το ένα δέμα που τραυμάτισε την κοπέλα στο Παγκράτι, και είχε ως παραλήπτη την πρεσβεία του Μεξικού, σχετίζεται με το θάνατο αναρχικού στο Μεξικό πριν από λίγες μέρες, ο οποίος σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς.

Όλη η περιοχή του Παγκρατίου παραμένει αποκλεισμένη από την αστυνομία, ενώ οι έλεγχοι στην περιοχή συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Αργά το μεσημέρι πληροφορίες ανέφεραν ότι έχει εντοπιστεί ύποπτη μοτοσυκλέτα και ότι η αστυνομία εξετάζει τον ρόλο 2 γυναικών που βρίσκονταν στην περιοχή.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε όλους τους δρόμους πίσω από το ξενοδοχείο Caravel, μεταξύ των οδών Ριζάρη και Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί είχαν βάλει στο στόχαστρο οι δύο ύποπτοι που συνελήφθησαν στο Παγκράτι, την ώρα που, σύμφωνα με την αστυνομία, εκτελούσαν τετραπλή βομβιστική επίθεση. Οι άλλοι τρεις στόχοι τους ήταν οι πρεσβείες του Βελγίου, του Μεξικού και της Ολλανδίας.

Οι δύο δράστες, ηλικίας 22 και 24 ετών, συνελήφθησαν μετά την έκρηξη παγιδευμένου δέματος σε γραφείο ταχυμεταφορών στο Παγκράτι, από την οποία τραυματίστηκε ελαφρά μία υπάλληλος της εταιρείας, η οποία διακομίστηκε σε νοσοκομείο με εγκαύματα στα χέρια.

Οι συλληφθέντες φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, έφεραν περούκες και τζόκεϊ και, σύμφωνα με την αστυνομία, κρατούσαν πιστόλια Glock των 9 mm, με 3 και 2 γεμιστήρες αντίστοιχα.

Ένας εξ αυτών, αναφέρει η αστυνομία, είναι καταζητούμενος για υπόθεση σχετιζόμενη με την οργάνωση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» και εις βάρος του υπάρχει δικογραφία για τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ στην Ηλιούπολη.

Κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για πολύ σοβαρή υπόθεση που παραπέμπει ευθέως στην δολοφονία του υπασπιστή του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργου Βασιλάκη, με επιστολή-βόμβα, το περασμένο καλοκαίρι.

Ωστόσο, εκτιμούν ότι η ισχύς των εκρηκτικών μηχανισμών ήταν περιορισμένη και δεν μπορούσε να προκαλέσει θανάσιμο τραυματισμό, όμως, συνεχίζουν, εάν η συνδεσμολογία της πρώτης βόμβας δεν ήταν πρόχειρη, τότε, πιθανότατα και τα τέσσερα δέματα θα αποστέλλονταν κανονικά στους παραλήπτες.
Τα γεγονότα

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 11.40 το μεσημέρι ένας νεαρός παρέδωσε ένα πακέτο σε γραφείο εταιρείας ταχυμεταφορών Swift στην οδό Αστυδάμαντος 71. Ο νεαρός έφυγε βιαστικά χωρίς να περιμένει την απόδειξη και, όταν η υπάλληλος που παρέλαβε το δέμα επιχείρησε να το ταξινομήσει, αυτό εξερράγη, τραυματίζοντάς την ελαφρά στα δάκτυλα.

Η αστυνομία ξεκίνησε αμέσως ανθρωποκυνηγητό βασιζόμενη κυρίως στην περιγραφή του αγνώστου που παρέδωσε το δέμα και στα πλάνα από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος.

Λίγο αργότερα, αυτός εντοπίστηκε από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην οδό Ριζάρη συνοδευόμενος από ένα δεύτερο άτομο. Κοντά σε στάση λεωφορείου οι αστυνομικοί βρήκαν ένα ύποπτο δέμα, το οποίο απεδείχθη επίσης παγιδευμένο.

Όπως υποστηρίζει η αστυνομία, ο ένας δήλωσε ότι είναι «πολιτικός κρατούμενος» και αρνήθηκε να μιλήσει ή να δώσει τα στοιχεία του, ενώ για ο δεύτερος φέρεται να είπε:

«Πρόσεχε γιατί το πακέτο είναι παγιδευμένο. Μην το ανοίγεις γιατί θα γίνει έκρηξη» λένε οι αστυνομικοί ότι τους προειδοποίησε ένας εκ των συλληφθέντων.

Όπως αποδείχθηκε, ένα τρίτο πακέτο-βόμβα είχε ταχυδρομηθεί από γραφείο της εταιρείας ACS επί της οδού Σπύρου Μερκούρη 32, το οποίο είχε σαν παραλήπτη την πρεσβεία της Ολλανδίας.

Υπάλληλος του καταστήματος, μιλώντας στη zougla.gr, αναφέρει ότι «ένας κύριος που φορούσε γυαλιά ηλίου και μιλούσε ελληνικά, παρέδωσε ένα δέμα με προορισμό την Ολλανδία και έφυγε βιαστικά χωρίς να ζητήσει απόδειξη».

Όπως υποστηρίζει ο υπάλληλος, ο άνδρας ήταν εμφανώς μεταμφιεσμένος και συμπληρώνει ότι αντελήφθη ότι αυτός φορούσε περούκα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 22χρονος ήταν αυτός που άφησε το πακέτο-βόμβα στην εταιρεία ταχυμεταφορών στην οδό Αστυδάμαντος. Ο ίδιος είχε ξαναπάει την περασμένη Τετάρτη για να ρωτήσει τις διαδικασίες αποστολής δεμάτων με την ίδια μεταμφίεση κάτι που έκανε εντύπωση στην υπάλληλο, η οποία τον αναγνώρισε ως το ίδιο άτομο σήμερα. Ετσι, η υπάλληλος επιχείρησε να απομακρύνει το δέμα και το πέταξε όταν κατάλαβε ότι ήταν κάτι επικίνδυνο, γι΄αυτό και εξερράγη. Αμέσως μετά ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ύστερα από αναζητήσεις συνελήφθησαν οι δύο νεαροί στην οδό Ριζάρη.

Και τα τρία παγιδευμένα δέματα εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη από πυροτεχνουργούς της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ερευνάται τυχόν ύπαρξη και άλλων παγιδευμένων πακέτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick