twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

15 Νοεμβρίου 2010

Απολύσεις και περικοπές ζητά η τρόικα

Συνήλθατε από τις εκλογές; Καθήστε τώρα και διαβάστε τι μας επιφυλλάσει η τρόικα που έχει πιάσει στασίδι από το πρωί στο υπουργείο Οικονομίας!

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ζήτησαν κατ αρχάς:

- «Λουκέτο» στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ, δήμους, δημόσιους οργανισμούς

- Απολύσεις στον δημόσιο τομέα λόγω κατάργησης θέσεων (η κατάργηση θα αγγίζει το 25- 30%)

- Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων

- Σχέδιο εξυγίανσης και μείωσης εσόδων στους τομείς όπως υγεία και παιδεία

Την ίδια ώρα πάντως που οι φήμες για επιπλέον μέτρα οργιάζουν, εξαιτίας κιόλας του αναθεωρημένου (κατά 1,8 μονάδα) ελλείμματος, η κυβέρνηση επιμένει στην θέση της: Δεν θα υπάρξουν επιπλέον περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, υπογράμμισε σήμερα κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι «αυτά τα «νέα μέτρα», όπως συνηθίζουμε να τα λέμε, δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθούν. Διότι, όταν λέμε «νέα μέτρα», μιλάμε για περικοπές μισθών, συντάξεων, για φορολογία εκτός από αυτήν που έχουμε εξαγγείλει. Επομένως, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο».

Ωστόσο, μόνο και μόνο η αύξηση του ΦΠΑ που συζητείται θα μειώσει την αγοραστική δύναμη των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Στις 18 Νοεμβρίου πάντως θα κατατεθεί στην Βουλή ο προϋπολογισμός για το 2011 και το φορολογικό νομοσχέδιο, οπότε κοντός ψαλμός…
Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick