twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

2 Νοεμβρίου 2010

Έκρηξη δέματος στην πρεσβεία της Ελβετίας, ελεγχόμενη στης Βουλγαρίας

Σε συναγερμό τέθηκαν πριν λίγο και πάλι οι ελληνικές αστυνομικές αρχές, αφού σημειώθηκε έκρηξη παγιδευμένου δέματος στον περίβολο της πρεσβείας της Ελβετίας, στην περιοχή του Κολωνακίου, πίσω από το ΝΙΜΙΤΣ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση.

Παράλληλα, συναγερμός έχει σημάνει και στην πρεσβεία της Βουλγαρίας για ύποπτο δέμα. Το δέμα έφτασε σήμερα στην πρεσβεία, ωστόσο όταν η γραμματεία της επικοινώνησε με τον φερόμενο ως αποστολέα, που είναι γνωστό πολιτικό πρόσωπο, εκείνος τους είπε ότι δεν έστειλε τίποτα. Κατόπιν τούτου, ενημερώθηκε η αστυνομία και σπεύδουν πυροτεχνουργοί στην πρεσβεία, η οποία εκκενώνεται ενώ έχουν αποκλειστεί και οι γύρω δρόμοι στο Ν. Ψυχικό.

Άλλο ένα δέμα που φέρεται ως παγιδευμένο αναφέρουν πληροφορίες ότι έφτασε στην πρεσβεία της Χιλής. Την ίδια ώρα επεισόδιο σημειώθηκε ανάμεσα σε άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και αγνώστους, με ανταλλαγή πυροβολισμών και καταδίωξη που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στην ΕΛ.ΑΣ. επικρατούσε ούτως ή άλλως προβληματισμός μετά τις χθεσινές επιθέσεις και την ανεύρεση τεσσάρων φακέλων - βομβών. Στο μεταξύ, οι δύο συλληφθέντες -ο 22χρονος Π.Α. και ο 24χρονος Γ.Τσ.- θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης που θα δείξουν εάν τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή τους έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.

Τελευταίες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι τα όπλα είναι μάλλον καθαρά, ενώ κάποια ακυρωμένα εισιτήρια λεωφορείων που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο συλληφθέντων και αφορούσαν τη διαδρομή Ζωγράφου - Αθήνα έχουν στρέψει τις έρευνες των αρχών στην περιοχή του Ζωγράφου, όπου αναζητούν την ύπαρξη γιάφκας της οργάνωσης στην οποία συμμετείχαν με τον οπλισμό της.

Η κακοτεχνία του πρώτου φονικού πακέτου και η παρατηρητικότητα του υπαλλήλου στο γραφείο ταχυμεταφορών απέτρεψαν τα χειρότερα, καθώς οι τρομοκράτες φαίνεται πως ετοίμαζαν τετραπλό χτύπημα. Ο Νικολά Σαρκοζί, οι πρεσβείες του Μεξικό, της Ολλανδίας και του Βελγίου αποτελούσαν τους παραλήπτες των εκρηκτικών φακέλων, γεγονός που κάνει την Αντιτρομοκρατική να πιστεύει ότι στόχος των τρομοκρατών ήταν να προκαλέσουν την διεθνή προσοχή.

«Πονοκέφαλο» ωστόσο αποτελεί το ότι ήταν οπλισμένοι -έφεραν δύο πιστόλια Glock των 9 χιλιοστών, αλεξίσφαιρο και γεμιστήρες με σφαίρες- αλλά και ότι η «μόδα» με τα δέματα - βόμβες παραπέμπει σε ανάλογες ενέργειες Ιταλών και Ισπανών αντιεξουσιαστών. Μάλιστα, οι φάκελοι των τρομοκρατών έχουν ομοιότητες με εκείνον που είχε τοποθετήσει η ομάδα FAI στην Ιταλία και είναι πανομοιότυποι με εκείνον που στάλθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στοίχισε την ζωή στον υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Γιώργο Βασιλάκη.

Οι αξιωματικοί λοιπόν της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν το ενδεχόμενο ή μέλη της συγκεκριμένης ιταλικής αναρχικής ομάδας να έχουν έρθει στην Ελλάδα ή μέλη της εγχώριας τρομοκρατίας να έχουν ταξιδέψει στην Ιταλία, προκειμένου να μάθουν την τεχνογνωσία για την παγίδευση εκρηκτικών φακέλων.

Την ίδια ώρα, οι δύο συλληφθέντες αρνούνται να πουν το οτιδήποτε. Αν και επισήμως η αστυνομία δεν έχει δώσει τα ονόματά τους, αυτά έχουν γίνει γνωστά, ενώ οι αρχές δημοσιοποίησαν τις φωτογραφίες τους ζητώντας πληροφορίες από τους πολίτες. Όσοι γνωρίζουν κάτι καλούνται να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 1014, 1964 και 170.

Η αντιτρομοκρατική επιχειρεί να εντοπίσει γιάφκες των «Πυρήνων της Φωτιάς» ή άλλων οργανώσεων όπως η «Σέχτα Επαναστατών». Ο 22χρονος είναι καταζητούμενος για συμμετοχή στους «Πυρήνες», ενώ εναντίον του υπάρχει ένταλμα και για τον εμπρησμό αμαξοστασίου της ΕΘΕΛ στην Ηλιούπολη στις 27 Ιουνίου 2010, που είχε αναλάβει η ίδια οργάνωση.

Ο 24χρονος ήταν γνωστός για την δράση του στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ ο μεγαλύτερος αδερφός του αναζητείται με ένταλμα σύλληψης, καθώς απεικονίζεται σε κάμερα ασφαλείας του σταθμού «Βικτώρια» του ΗΣΑΠ με μία σακούλα ανακύκλωσης, ίδια με εκείνη που εντοπίστηκε μετά την έκρηξη βόμβας λίγο πριν την ομιλία του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στις 2 Οκτωβρίου 2009. Τόσο ο Π.Α. όσο και ο Γ.Τσ. έχουν επιλέξει πάντως τον δρόμο της απόλυτης σιωπής, με τον 24χρονο να δηλώνει κατά την σύλληψή του «είμαι πολιτικός κρατούμενος».

Αξίζει να αναφερθεί πως μετά τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, οι «Πυρήνες της Φωτιάς» έχουν προχωρήσει σε μπαράζ επιθέσεων, ξεκινώντας από εκρήξεις με γκαζάκια και περνώντας στην κατασκευή βομβών μικρής ισχύς. Από τον Ιούλιο του 2009 έως τον Μάρτιο του 2010 η οργάνωση έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 10 χτυπήματα.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2009 εντοπίστηκε η γιάφκα στο Χαλάνδρι όπου συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου εκδόθηκαν άλλα 11 εντάλματα σύλληψης, ενώ ύποπτοι παραμένουν άλλοι 5 μεταξύ των οποίων και ο 22χρονος που συνελήφθη στο Παγκράτι.

Star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick