twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

30 Δεκεμβρίου 2010

Ισχυρή έκρηξη βόμβας στα δικαστήρια της Ριανκούρ

Την πράσινη ζώνη της Βαγδάτης θύμιζε λίγο μετά τις 08:30 το πρωί της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου 2010, προπαραμονή Πρωτοχρονιάς, το κέντρο της Αθήνας, όταν στην οδό Λουΐζης Ριανκούρ σημειώθηκε αναίμακτη ισχυρότατη έκρηξη. Έξω από το κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών εξερράγη παγιδευμένη μοτοσικλέτα, η οποία προκάλεσε μόνο σοβαρές υλικές ζημιές σε παρακείμενα κτίρια, οχήματα, περίπτερα.

Ήταν λίγο μετά τις 08:20 όταν η βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην μπαγκαζιέρα μιας μοτοσικλέτας - η οποία είχε κλαπεί χθες από το Γαλάτσι - και ήταν σταθμευμένη έξω από το κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείο και του Διοικητικού Εφετείου εξερράγη. Ένα τεράστιο σύννεφο καπνού ορατό από πολλά σημεία της Αθήνας κάλυψε ολόκληρη την περιοχή. Ο θόρυβος από την αρχική έκρηξη ήταν εκκωφαντικός.

Τα σταθμευμένα αυτοκίνητα πήραν φωτιά. Πολλά από αυτά καταστράφηκαν ολοσχερώς. Χαρακτηριστικό της ισχύος της βόμβας είναι η εικόνα των κατεστραμμένων αναποδογυρισμένων αυτοκινήτων που εκτινάχθηκαν από το ωστικό κύμα που προκάλεσε η έκρηξη.

Το χρονικό της ισχυρής έκρηξης

Άγνωστος είχε κάνει προειδοποιητικό τηλεφώνημα στο κάναλι ALTER στις 07:38 σχετικά με την επικείμενη έκρηξη, η οποία - όπως είπε - θα γινόταν σε 40 λεπτά. Ένα δεύτερο τηλεφώνημα έγινε στο τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και εκεί ο άγνωστος διευκρίνισε ξανά, που θα γίνει η έκρηξη, και ποιος είναι ο αριθμός κυκλοφορίας της παγιδευμένης μοτοσικλέτας, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι οι αστυνομικοί θα πάρουν στα σοβαρά τις προειδοποιήσεις τους.

Η Αστυνομία είχε εκκενώσει εγκαίρως το κτίριο και όλοι όσοι βρίσκονταν μέσα σε αυτό απομακρύνθηκαν - αφού υπήρχε αρκετός χρόνος - χωρίς να δημιουργηθούν άλλα προβλήματα. Όπως φαίνεται οι βομβιστές δεν ήθελαν να υπάρξουν θύματα από αυτήν τους την ενέργεια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία δεν υπάρχει κανείς τραυματίας και οι ζημιές που είναι σοβαρές είναι μόνο υλικές τόσο στο κτίριο του Πρωτοδικείου όσο και στα γύρω κτίρια, στα σταθμευμένα Ι.Χ., και στα περίπτερα που βρίσκονται εκεί.

Έξω από το κτίριο του Πρωτοδικείου τα περισσότερα αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς. Σύμφωνα με μάρτυρες ακούστηκαν απανωτές εκρήξεις και όχι μόνο μία. Ο καπνός ήταν ορατός από πολλά σημεία της Αττικής.

Θυμίζουμε ότι στην τελευταία προκήρυξη της «Η Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» στις 25 Νοεμβρίου 2010, ανέλαβε την ευθύνη για τα τέσσερα παγιδευμένα δέματα στην περιοχή του Παγκρατίου και ενόψει της δίκης των μελών της οργάνωσης - που έχει προσδιοριστεί να ξεκινήσει στις 17 Γενάρη 2011 - καλούσε άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό να επιτεθούν σε δικαστικούς στόχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick