twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

15 Δεκεμβρίου 2010

Έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ

Με έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει επιδείνωση του καιρού από σήμερα το βράδυ από τα νοτιοδυτικά, η οποία θα επηρεάσει και την ανατολική και νότια χώρα την Πέμπτη.

Τοπικές ισχυρές χιονοπτώσεις θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της, ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικές χώρες. Ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν τις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Πιο αναλυτικά:

Από το βράδυ της Τετάρτης ισχυρές καταιγίδες προβλέπονται στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο και στα Κύθηρα, κατά τη διάρκεια της νύκτας στην Κρήτη (κυρίως Δυτική και Νότια), τις Κυκλάδες και την ανατολική Στερεά και την Εύβοια και από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά τα ξημερώματα της Πέμπτης προβλέπεται να είναι ισχυρές στη βόρεια Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (κυρίως στη Φθιώτιδα), τη βόρεια Εύβοια και τη Θεσσαλία (κυρίως τη νότια) ενώ από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης θα ενταθούν και σε περιοχές της Μακεδονίας (κυρίως στην ανατολική) και στη Θράκη.

Από το απόγευμα της Πέμπτης και από τα δυτικά, τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενίσουν και μέχρι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και γρήγορα και εκεί θα εξασθενίσουν.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ (15/12) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΧΩΡΑ. ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

1. ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ(15/12) ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ( ΚΥΡΙΩΣ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ), ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ(16/12) ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

2. ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ( ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ), ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΗ ΝΟΤΙΑ), ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ( ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ) ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ.

3. ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ.
Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick