twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

8 Μαρτίου 2011

Στο έλεος του χιονιά Αθήνα και Θεσαλλονίκη

Την εμφάνιση του έκανε ο χιονιάς σε όλη την χώρα δημιουργώντας σωρεία προβλημάτων!

Συγκεκριμένα, στην Αττική η πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 80 κλήσεις για κοπές δέντρων από διάφορες περιοχές λόγω των δυνατών ανέμων.

Λόγω των καιρικών συνθηκών επιβλήθηκε γενικό απαγορευτικό απόλπου από τα λιμάνια του Πειραιά και του Λαυρίου και από το λιμάνι της Ραφήνας προς τις Κυκλάδες.

Εντωμεταξύ, διακοπές στην ηλεκτροδότηση σημειώνονται σε περιοχές στον Υμηττό, την Πεντέλη, τους Θρακομακεδόνες, τον Άγιο Στέφανο, το Καματερό, τα Βριλήσσια, την Καλογρέζα, Κρυονέρι, Μαραθώνα α και το Ντράφι..

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμεινε, περίπου στις 20:00 το βράδυ, το Καπανδρίτι, όπου σημειώνεται ισχυρή χιονόπτωση.

Εντωμεταξύ, από το πρωί συνεχίζεται η χιονόπτωση στα βόρεια και ανατολικά προάστια, όμως οι περισσότεροι δρόμοι είναι ανοιχτοί.

Λόγω χιονόπτωσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος από το 22ο χιλιόμετρο (τελεφερίκ) και πάνω, στη λεωφόρο Διονύσου από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως την περιοχή Ανατολής στη Νέα Μάκρη, στην Επαρχιακή Οδό Αθηνών – Θηβών από το 4ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Θήβα δεν επιτρέπεται η κίνηση βαρέων φορτηγών και τα ΙΧ αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ κλειστή είναι και η λεωφόρο Φυλής από το ύψος της Μονής Κλειστών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.

Κλειστή είναι και η λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως (στο τέλος της) στην Καισαριανή, μέχρι την κορυφή του Υμηττού.

Να σημειωθεί ότι κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Διόνυσο, Πεντέλη, Μελίσσια, Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Χαλάνδρι, Βριλήσια, Φυλή, Άγιος Στέφανος και Θρακομακεδόνες.

Θεσσαλονίκη
Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία σε Χορτιάτη και στον δρόμο για το νοσοκομείο «Παπανικολάου», ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και σε άλλες περιοχές περιμετρικά της Θεσσαλονίκης.

Κλειστά θα τα σχολεία και στους νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας.

«Στις περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται δυσχέρεια των μετακινήσεων λόγω ενδεχόμενης χιονόπτωσης ή παγετού, την ευθύνη για τη λειτουργία των σχολείων την έχουν οι δήμαρχοι, αποφασίζοντας σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων», υπογραμμίζει η Περιφέρεια.
Star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick