twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

12 Μαρτίου 2011

Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία (video)

Έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο σε έναν από τους δύο αντιδραστήρες στην πυρηνική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της Fukushima. Τα ιαπωνικά Μ.Μ.Ε. αναφέρουν ότι βγαίνει φωτιά και καπνός από το εργοστάσιο, ενώ σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αρκετοί υπάλληλοι του εργοστασίου έχουν τραυματιστεί. Δεν έχει τέλος το δράμα στην Ιαπωνία, από τον καταστροφικό σεισμό των 8,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, που «διέλυσε» την χώρα.

Περίπου 24 ώρες μετά τον πρωτοφανή σεισμό των 8,9 βαθμών η χώρα δεν είναι σε θέση να κάνει τον απολογισμό της, ενώ αυξάνονται οι φόβοι για χιλιάδες νεκρούς.

Οι εικόνες από διάφορες περιοχές είναι σοκαριστικές με τα πλοία να έχουν βγει στην στεριά και τα σπίτια να έχουν βυθιστεί στην γη, ενώ ένας νέος σεισμός που σημειώθηκε λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) στην περιφέρεια του Ναγκάνο ήταν αρκετός, για να προκαλέσει πανικό. Οι φόβοι για νέο τσουνάμι ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν (ούτε εκδόθηκε προειδοποίηση), όμως δεκάδες μετασεισμοί ταλαιπωρούν τους πολίτες και δυσκολεύουν το έργο των αρχών.

Εν τω μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει από τον κίνδυνο διαρροής στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φουκουσίμα. Τα πράγματα για τον πυρηνικό σταθμό προβλέπονται δυσοίωνα με τις μετρήσεις ραδιενέργειας να δείχνουν ότι στην περιοχή η ραδιενέργεια βρίσκεται 1.000 φορές πάνω από το κανονικό. Μάλιστα, το δίκτυο AFP μετέδωσε πριν λίγο ότι ακούστηκε έκρηξη στο εργοστάσιο και αναφέρει πως η ιαπωνική τηλεόραση δείχνει άσπρο σύννεφο καπνού πάνω από το εργοστάσιο. Ωστόσο, από χθες επικρατεί σύγχυση γύρω από το συγκεκριμένο εργοστάσιο και κάποια ΜΜΕ μιλούν για ελεγχόμενη έκρηξη που έγινε σε αντιδραστήρια, προκειμένου να βγει ομαλά στην ατμόσφαιρα η ενέργεια.

Πάντως, όσον αφορά τους νεκρούς οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες με τις προβλέψεις να ξεπερνούν τα 1.000 άτομα, ενώ σύμφωνα με το ΒΒC 88.000 άτομα αγνοούνται.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 1.400 νεκροί, 1.128 τραυματίες και τεράστιες υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με το BBC η χώρα έχει ξεκινήσει προσπάθεια να συνθέσει ξανά τα κομμάτια της, όμως πρόκειται για ένα αφάνταστα δύσκολο εγχείρημα, καθώς ολόκληρα χωριά «βυθίστηκαν» και τουλάχιστον μία πόλη έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι 215.000 άτομα έχουν χάσει τα σπίτια τους, ενώ 5,5 εκατομμύρια σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στα βορειοανατολικά της χώρας.
Star







Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick