twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

22 Ιουνίου 2009

Διαβάστε την επιστολή του Νίκου Κουνταρδά μέσα από τη ΓΑΔΑ


Γράμμα μέσα από τη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται, έστειλε ο Νίκος Κουνταρδάς, με το οποίο εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του ειδικού φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη και κλείνει τον κύκλο του στον αναρχικό χώρο, όπως σημειώνει.

Στην επιστολή, που δημοσιεύεται στον ιστότοπο athens.indymedia.org, ο Νίκος Κουνταρδάς αναφέρει ότι επρόκειτο για πολιτική απόφαση μετά από ώριμη σκέψη μηνών, δηλώνει ότι δεν έχει κατονομάσει συνεργό και ότι τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια πετάχτηκαν.

«Δεν υφίσταται γραμμάριο εμπλοκής μου σε ένοπλες οργανώσεις», σημειώνει, αναλαμβάνοντας παράλληλα και την ευθύνη για την «απαλλοτρίωση» της Αγροτικής Τράπεζας στην Ιπποκράτους.

Μέσω της επιστολής του, μάλιστα, καλεί τους δικηγόρους του να σεβαστούν την πολιτική του απόφαση και να τηρήσουν υπεύθυνη στάση αύριο, Τρίτη, στον ανακριτή, όπου θα καταθέσει γραπτώς τα παραπάνω.Διαβάστε την επιστολή του Νίκου Κουνταρδά:

"Γράμμα από τη ΓΑΔΑ

Μια ήμερά από την αποφυλάκισή μου, προσήλθα στη ΓΑΔΑ όπως γνωρίζετε για να αναλάβω την ευθύνη για τη συμμετοχή μου στην εκτέλεση του Χαρ. Αμανατίδη στις 31/12/2004.

Είναι βαθιά πολιτική απόφαση μετά από ώριμη σκέψη μηνών(ειδικά μετά τη δολοφονία του Αλέξη) και έτσι κλείνει ένα ιστορικό κεφάλαιο. Διαφωνούν ή συμφωνούν κάποιοι με την απόφαση μου αυτή με αφήνει αδιάφορο.

Είμαι πολιτικός αντίπαλος του καθεστώτος και αποδέχομαι την «ήττα» μου.

Απ’ την άλλη, θεωρώ ότι ακόμη και ο εχθρός οφείλει και αναγνωρίζει απέναντι στο πρόσωπο μου μια μικρή «νίκη»: ότι πέντε περίπου χρόνια κινούνταν στο σκοτάδι. Συνεργό δεν έχω κατονομάσει, καθώς ούτως ή άλλως έχει φύγει απ’ τη ζωή και ως ελάχιστο φόρο τιμής δεν θα αποκαλύψω το όνομά του και ούτε τι έγινε με τα όπλα: απλά δεν υπάρχουν, έχουν πεταχτεί.

Κλείνοντας προς το παρόν ως αναρχοατομικιστής (είναι αυτονόητο ότι δεν υφίσταται γραμμάριο εμπλοκής μου σε ένοπλες οργανώσεις, ή ότι δεν έχω μιλήσει, άλλωστε τι να πω; Αυτά που δεν ξέρω; Αυτό συμπεραίνεται μέχρι και στις αστικές φυλλάδες και την στάση τους μέχρι σήμερα Κυριακή, εξαίρεση βέβαια αποτελεί μια αθλιότητα των χθεσινών «Νέων», από κάτι δημοσιογραφίσκους, σχετικά με μια σφαίρα, ήμαρτον γελάει ο κόσμος…)

Αναλαμβάνω επίσης την ευθύνη για την απαλλοτριώσει της Αγροτικής Τράπεζας το Μάρτη του 2009 στην οδό Ιπποκράτους, ημέρες πρεμιέρας της μηχανοκίνητης ομάδας «Δέλτα». Αυτά είχα να πω.

Ας σεβαστούν οι δικηγόροι μου Σπύρος Φυτράκης, αλλά και ο κύριος Κατσαρής(γιατί με επισκέφτηκε σήμερα μόνος), την πολιτική μου απόφαση και να τηρήσουν υπεύθυνη στάση την Τρίτη στον ανακριτή, όπου θα καταθέσω γραπτώς τα παραπάνω, κλείνοντας έτσι τον κύκλο μου στον αναρχικό χώρο και συνεχίζοντας τους αγώνες, από τις φυλακές πλέον.

Εκεί, με αληθινούς επαναστάτες, με όλους τους απόκληρους, με όλους τους αδικημένους και όχι επαναστάτες των ρακόμελων, σε έναν χώρο όπου βασιλεύουν οι μικροεξουσιαστές του αντιεξουσιαστικού χώρου. Καταλαβαίνεται.

Νίκος Κουνταρδάς 21/06/2009

Υ.Γ. 1 Έτσι ξηγούνται τα παλικάρια, οι αληθινές απειλές, όχι οι ασύμμετρες.

Υ.Γ. 2 Όση λάσπη και αν έχει πέσει ξέρετε ποιοι είναι οι ρουφιάνοι. Τα είχαμε πει και στο Κρατικό της Νίκαιας, περισσότερα σε γράμμα μου απ’ τη φυλακή".
Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick