twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

17 Ιουνίου 2009

Καθηγητές και μηχανικοί στο ελληνικό κύκλωμα παιδεραστίας

Μέχρι χθες το ξημέρωμα συνεχίζονταν οι κατ’ οίκον έρευνες της αστυνομίας για την πλήρη εξάρθρωση του κυκλώματος των παιδόφιλων που διακινούσαν διαδικτυακά υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, ακόμη και πολύ μικρών ηλικιών και των δύο φύλων.

Οπως έγραψε χθες η «Espresso», η επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που ολοκληρώθηκε με σειρά συλλήψεων και σύνταξη δικογραφιών, ξεκίνησε πριν από τέσσερις ημέρες και πήρε την κωδική ονομασία «spider web» (επιχείρηση-αράχνη), τα αποτελέσματα της οποίας αναμένεται να γίνουν σήμερα επίσημα γνωστά από την Ασφάλεια Αττικής.

Σύμφωνα ωστόσο με καλά ενημερωμένες πηγές, στις περίπου σαράντα έρευνες, που απέφεραν είκοσι δύο συλλήψεις σε πάνω από είκοσι πόλεις σε όλη την Ελλάδα και μεγάλο αριθμό κατασχεμένων πειστηρίων, πέρα από το ότι προέκυψε η εμπλοκή ενός ευυπόληπτου μεγαλοεπιχειρηματία της Κέρκυρας και ενός βιομηχάνου τροφίμων της Θεσσαλονίκης, αίσθηση προκαλεί η σύλληψη ενός… καθηγητή που διδάσκει σε Γυμνάσιο της Αθήνας, καθώς και αρκετών μηχανικών διαφόρων ειδικοτήτων.

Οι περισσότεροι από τους επ’ αυτοφώρω συλληφθέντες, αλλά και από αυτούς που κατηγορούνται είναι παντρεμένοι και γονείς ανήλικων παιδιών, ενώ -όπως και σε όλες τις παλαιότερες υποθέσεις- δεν υπάρχει εμπλοκή γυναίκας στο νοσηρό κύκλωμα.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες διαρρέεται ότι συμπεριλαμβάνεται το όνομα και ενός καθηγητή πανεπιστημιακής σχολής, αλλά και άλλων κυρίων που τη μέρα παρουσιάζονταν ως καθ’ όλα ευυπόληπτοι και τη νύχτα -μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή τους- μεταβάλλονταν σε νοσηρές προσωπικότητες. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα με πούλμαν της Ελληνικής Αστυνομίας.
Espresso News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick