twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

13 Ιουνίου 2009

Δεν πάει πουθενά!

Το πιο σύντομο σίριαλ του καλοκαιριού δείχνει να βαδίζει στο τέλος του, πριν καν αρχίσει, καθώς ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι έτοιμος να βάλει την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.


Από τη μέρα που τελείωσε το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό να πετυχαίνει το πέμπτο του συνεχόμενο double και δεύτερο triple crown μέσα σε τρία χρόνια, ένα θέμα κυριαρχεί στις συζητήσεις των φιλάθλων του Παναθηναϊκού και εσχάτως του Ολυμπιακού. Μένει η φέυγει ο Σάρας;


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Λιθουανός Μίδας βρίσκεται μια... βόλτα μακριά από το νέο του
συμβόλαιο. Η βόλτα απέχει τόσο όσο η απόσταση από το σπίτι του Σάρας στην Κηφισιά μέχρι τα γραφεία της ΒΙΑΝΕΞ στη Βαρυμπόμπη. Οι δύο πλευρές φέρονται να έχουν συμφωνήσει -σχεδόν- σε όλα με τον Ομπράντοβις να κάνει σαφές ότι θέλει τον Γιασικεβίτσιους στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και τον ίδιο τον Σάρας να δείχνει με κάθε τρόπο ότι το μέλλον του βρίσκεται στο Τριφύλλι.


Τα μέχρι τώρα δεδομένα ήταν ότι ο Γιασικεβίτσιους ζητούσε κλειστό διετές συμβόλαιο με απολαβές που ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια ευρώ, με τον Παναθηναϊκό να αντιπροτείνει συμβόλαιο 1 + 1 χρόνου με περίπου 1,7 εκατομμύρια γιακάθε σεζόν. Τα ρεπορτάζ έκαναν λόγο για την απογοήτευση του Σάρας για την προσφορά του Παναθηναϊκού, σε τέτοιο βαθμό που ο Λιθουανός σκέφτηκε ακόμα και τη μετακίνησή του στον Ολυμπιακό.


saras_mitsos_adi.jpgΗ πραγματικότητα βέβαια ήταν κάπως διαφορετική. Για έναν αθλητή με τέσσερα ευρωπαϊκά κύπελλα και μερικά εκατομμύρια ευρώ στο λογαριασμό του, το τελευταίο που τον ενδιέφερε ήταν να αλλάξει περιβάλλον στα 33 του –και τι περιβάλλον- με αφορμή μια οικονομική διαφορά. Ο Σάρας γουστάρει τον Παναθηναϊκό, περνάει εκπληκτικά στην Αθήνα, κάνει παρέα με πολύ κόσμο (πάρα πολύ όμως…), βγαίνει κάθε τόσο με τους συμπαίκτες του (Διαμαντίδης, Σπανούλης, Μπατίστ, Νίκολας) και δείχνει ότι θέλει να τελειώσει την καριέρα του στη μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Τον αδικεί κανείς;


Ήταν τόσο μεγάλη η επιθυμία του Σάρας να παραμείνει στον Παναθηναϊκό, που δέχθηκε μια μείωση αποδοχών, που φτάνει το 50%, καθώς μέχρι πέρσι έπαιρνε 3.5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από του χρόνου, αν όλα εξελιχθούν ομαλά, το συμβόλαιό του δεν θα ξεπερνάει τα 1,7 εκατομμύρια με τη χρονική διάρκεια (πιθανότερο το σενάριο του 1+1) να παραμένει μοναδική εκκρεμότητα. Προφανώς, και τα δύο ποσά είναι αμύθητα, όμως για έναν παίκτη με το status του Σάρας, ακόμα και στα 33 του, μόνο δεδομένο δεν είναι ότι θα ρίξει τόσο νερό στη βότκα του, ώστε θα συμφωνήσει σε μια τέτοια μεγάλη μείωση.


Στην όλη εξέλιξη βέβαια, έπαιξε το ρόλο της και η Θέλξη. Όχι, η εντυπωσιακή τραγουδίστρια δεν έχει διαρκείας του Παναθηναϊκού, ούτε έταξε κάποιο πριμ σε περίπτωση νέου treble. Τουλάχιστον όχι δημόσια… Το γλέντι του Παναθηναϊκού στα μπουζούκια και ο γύρος του θριάμβου του Σάρας με τη Θέλξη, έκαναν το Λιθουανό να συνειδητοποιήσει για πολλοστή φορά ότι η ιδιοσυγκρασία του, το ταπεραμέντο του και κυρίως η όρεξή του για τίτλους, ταιριάζουν μόνο με τον Παναθηναϊκό. Ακόμα κι αν οι «πράσινοι» του πρότειναν 50% μείωση.


Και μέτα ήρθε η Μύκονος… Τρεις μέρες στο νησί των Ανέμων ήταν αρκετές για να ξεκουραστεί, να πιει τα ποτά του, να κάνει τις βόλτες του και να δει με άλλο μάτι την πράσινη πρόταση. Ο μάνατζέρ του, ο Μαουρίτσιο Μπαλτούτσι είχε κάνει μια πρώτη επαφή και μάλιστα όταν πληροφορήθηκε το ποσό που έδινε ο Παναθηναϊκός, συμβούλεψε τον Σάρας να βγουν στην αγορά σε αναζήτηση νέας στέγης.


Κάπου εκεί, επενέβη ο Σάρας. «Θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό. Δεν με ενδιαφέρει να βρω άλλη ομάδα αυτή τη στιγμή». Η επιθυμία του πελάτη του ήταν διαταγή για τον Ιταλό ατζέντη, που στη νέα επαφή με τους «πράσινους» εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός αναφορικά με τις προθέσεις του πελάτη του. Μεταξύ μας, δεν είχε και τόσες πολλές επιλογές. Δεν υπάρχουν και πολλές ομάδες στην Ευρώπη με την ευρωστία του Παναθηναϊκού και ίσως καμία με εξαίρεση την ΤΣΣΚΑ με το ειδικό βάρος των Πρωταθλητών Ευρώπης.


Καταλυτικό ρόλο βέβαια είχε και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Ζοτς έχει εδώ και χρόνια τη λογική του «φέρτε μου όσους καλούς παίκτες θέλετε και το πώς θα τους χρησιμοποιήσω είναι δική μου δουλειά…» Καλύτερους από τον Σάρας στην Ευρώπη δεν θα βρούμε και πολλούς. Από τη στιγμή που ο ίδιος ο Ομπράντοβιτς διαμήνυσε στον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο ότι θέλει τον Γιασικεβίτσιους στο ρόστερ, ήταν θέμα χρόνου να βρεθεί η χρυσή τομή.


Και βρέθηκε. Έστω κι αν ο Σάρας έκανε πίσω, έστω κι αν δεν είναι ενθουσιασμένος με το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν του έδωσε εξ αρχής κλειστό διετές, από την αρχή ήταν αποφασισμένος να μείνει στον Παναθηναϊκό. Και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Γιασικεβίτσιους κατά πάσα… βεβαιότητα θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό.


Αυτό το σίριαλ τελείωσε. Αναμένουμε τα υπόλοιπα, τα πλέον πικάντικα…

gazzetta
Βασίλης Παπανδρέου

1 σχόλιο:

tzonakos είπε...

Ωραίο ! Καλή εξέλιξη αυτη.
Δεν θα παίρνει και λίγα εδω που τα λέμε !
Καλο, θα εχει απο κοντά τον Καλάθη και ο μικρός θα εξελιχθεί τέλεια.

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick