twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

24 Ιουνίου 2009

"Σπαρακτικό" το βίντεο της δολοφονίας της Νέντα


Σοκ έχει προκαλέσει στη διεθνή κοινή γνώμη το βίντεο με τη η Νέντα Σολτάνι, μια 26χρονη κοπέλα που έτυχε να βρεθεί μεταξύ των διαδηλωτών στο Ιράν, το ανατριχιαστικό βίντεο με το θάνατό της έκανε το γύρο του κόσμου μέσω του Faceboοk και του YouTube, σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, έπεσε θύμα επίθεσης των ιρανικών δυνάμεων ασφάλειας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην Τεχεράνη. Οι διαδηλώσεις, κατά του αποτελέσματος των εκλογών, είχαν απαγορευτεί από τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεί.

Σπαρακτικό χαρακτήρισε ο Barack Obama, το βίντεο που απεικονίζει μία νεαρή Ιρανή να χάνει τη ζωή της από πυροβολισμούς ελεύθερου σκοπευτή στη διάρκεια τω βίαιων διαδηλώσεων στη Τεχεράνη.

«Είναι σπαρακτικό. Και πιστεύω ότι όποιος το δει γνωρίζει ότι κάτι πραγματικά άδικο έχει συμβεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο Obama σχολίασε για πρώτη φορά μίλησε για το τραγικό περιστατικό, το οποίο μαγνητοσκοπήθηκε και έκανε το γύρω του Κόσμου μέσω του διαδικτύου, αναδεικνύοντας την άτυχη κοπέλα ως το πρόσωπο-σύμβολο των διαδηλώσεων.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Obama καταδίκασε δριμύτατα τη βία που έχει ξεσπάσει έπειτα από τις προεδρικές εκλογές της 12ης Ιουνίου και δήλωσε ότι είναι «αποτρόπαια και φοβερή».

«Είδαμε θαρραλέες γυναίκες να ανθίστανται στη βαρβαρότητα και τις απειλές και είχαμε την δυσάρεστη εμπειρία να μοιραστούμε όλοι την εικόνα μιας γυναίκας που αιμορραγεί μέχρι θανάτου στο δρόμο», κατέληξε ο αμερικανός πρόεδρος.
Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick