twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

29 Ιουλίου 2009

Σλόβαν - Ολυμπιακός 0-2 : Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης...


Ένας σοβαρός Ολυμπιακός απέφυγε τις περσινές δυσάρεστες εκπλήξεις τύπου… Ανόρθωσης, πέρασε άνετα από την Μπρατισλάβα νικώντας με 2-0 τη Σλόβαν και βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στον τέταρτο προκριματικό γύρο του Champions League. Πολύ καλοί στο πρώτο μέρος οι «ερυθρόλευκοι», σκόραραν στο 2’ με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και στο 21’ με τον Λεονάρντο, ενώ στη συνέχεια έχασαν πολλές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ και δεν κινδύνεψαν ποτέ από τους Σλοβάκους. Τυπική διαδικασία η ρεβάνς σε μίαεβδομάδα στο «Καραϊσκάκη».

Ο αγώνας…

Η ανακοίνωση της ενδεκάδας του Τιμούρ Κετσπάγια ξένισε πολλούς. Έξω Γκαλέτι και Ντιόγο, μέσα Γιάννης Παπαδόπουλος, Λεονάρντο και Μήτρογλου, σε ένα 4-2-3-1. Η εξέλιξη του αγώνα, ωστόσο, δικαίωσε τον Γεωργιανό τεχνικό. Οι εκπλήξεις στην ενδεκάδα δεν ήταν ο μοναδικός… αιφνιδιασμός, αφού οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με γκολ από τα αποδυτήρια. Από το κόρνερ του Ζαϊρί, το άτσαλο σουτ του Μήτρογλου έγινε… ασίστ στον Αβραάμ Παπαδόπουλο, που με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του έπειτα από μόλις 64 δευτερόλεπτα παιχνιδιού.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχοντας πλέον μεταφέρει το άγχος στον αντίπαλο κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και δεν απειλήθηκαν. Αντιθέτως, κάθε τους επίθεση «μύριζε γκολ», πότε με τον Ζαϊρί σε ρόλο δεξιού χαφ και πότε με τον Μήτρογλου που απέδειξε πως η ικανότητά του στο σκοράρισμα δεν είναι η μοναδική του αρετή. Από μία ενέργεια του νεαρού φορ ήρθε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού, όταν στο 21ο λεπτό αφού έκλεψε την μπάλα από αντίπαλο στα αριστερά, σέρβιρε στον Λεονάρντο κι αυτός με γρήγορη κίνηση και εξαιρετικό διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 2-0. Οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να είχαν φτάσει και σε τρίτο τέρμα, αν ο Ζαϊρί ολοκλήρωνε καλύτερα την προσπάθεια που έκανε από αριστερά και δεν πλάσαρε πάνω στον αντίπαλο γκολκίπερ.

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας είχε να επιδείξει-πέρα από τα παιδαριώδη λάθη στην άμυνα και τις πολλές λάθος πάσες-μόνο μία καλή στιγμή. Στο 40ο λεπτό από μία διεκδίκηση κεφαλιάς, ο Σαλάτα έγινε αποδέκτης της μπάλας στη μικρή περιοχή από πλάγια θέση, αλλά ο κεραυνός που εξαπέλυσε τράνταξε το δεξί δοκάρι του Νικοπολίδη.

Η εμφανής κόπωση του Ζαϊρί και του Λεονάρντο έδωσε τη δυνατότητα στη Σλόβαν να πιέσει στις αρχές της επανάληψης. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κρατήσει και να κυκλοφορήσει την μπάλα, αλλά διατηρούσε τους κινδύνους μακριά από την εστία του Νικοπολίδη. Η υπεροχή των Σλοβάκων ήταν φλύαρη και οι νταμπλούχοι Ελλάδος διατηρούσαν με σχετική άνεση το προβάδισμα των δύο γκολ.

Οι αλλαγές των Γκαλέτι και Μαρέσκα αντί Λεονάρντο και Γ. Παπαδόπουλου αντίστοιχα βελτίωσαν το κράτημα της μπάλας και ο Ολυμπιακός ουδέποτε έχασε τα ηνία της αναμέτρησης. Μάλιστα στο τελευταίο 20λεπτο άρχισε και πάλι να απειλεί, φτάνοντας κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του Μήτρογλου (73’) και το δοκάρι του Μαρέσκα (75’). Το 2-0 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και ο Ολυμπιακός μπορεί πλέον να σκέφτεται ήδη το επόμενο και τελευταίο εμπόδιό του πριν τους ομίλους του Champions League.

Το φιλμ της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Σλόβαν: Μπίτσικ, Σαλάτα (79’ Τσέρνακ), Ντόμπροτκα, Βαλάτσοβιτς, Χαλενάρ, Σλοβάκ, Πετράς, Μάσαρικ (57’ Σιλβέστρ), Κοζάκ, Γκαούτσο (74’ Ιβάνα), Ντοσουντίλ.

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Λεντέσμα, Ντουντού, Ζαϊρί, Λεονάρντο (60’ Γκαλέτι), Γιάννης Παπαδόπουλος (70’ Μαρέσκα), Μήτρογλου (84’ Ντιόγο).

Διαιτητής: Κλαούντιο Τσιρκέτα (Ελβετία)
Βοηθοί: Μανουέλ Ναβάρο, Τόμας Χάμπεγκερ (Ελβετία)
sport-fm





Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick