twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

2 Ιουλίου 2009

Ανησυχία από τις εξελίξεις της γρίπης των χοίρων στην Ελλάδα

Ένα τραυματιοφορέας, ο οποίος δουλεύει στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, προσεβλήθη από τον ιό της νέας γρίπης. Ανεστάλη για τις επόμενες ημέρες η λειτουργία του Σισμανόγλειου, ως Νοσοκομείου Αναφοράς Γρίπης,

Το Νοσοκομείο «Σισμανόγλειο» παύει να είναι Κέντρο Αναφοράς για τη νέα γρίπη, έως ότου διαλευκανθεί πως μολύνθηκε με τον ιό τουλάχιστον ένας εργαζόμενος σε αυτό. Το πιο ανησυχητικό, όμως, είναι ότι η μόλυνση του εργαζόμενου φαίνεται να έγινε αντιληπτή επειδή νόσησε το ανήψι του.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, χθες διαγνώστηκε με νέα γρίπη ένα αγοράκι ηλικίας 2 ετών, ελληνικής καταγωγής, το οποίο όμως δεν είχε ταξιδεύσει στο εξωτερικό, αλλά ούτε είχε εκτεθεί σε επισκέπτες από άλλη χώρα. Έτσι, οι ερευνητές του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) άρχισαν να αναζητούν την πηγή της μολύνσεώς του.

Πολύ σύντομα έμαθαν ότι ο θείος του έχει εδώ και δύο μέρες συμπτώματα γρίπης και ταυτοχρόνως είναι τραυματιοφορέας στο Σισμανόγλειο, ενώ κάποιες ώρες μετά τη διάγνωση του παιδιού παρουσίασε και ο πατέρας του ύποπτα συμπτώματα.

Έτσι, υποβλήθηκαν και οι δύο άντρες σε εξετάσεις οι οποίες βγήκαν θετικές - και σήμερα το πρωί προστέθηκαν στη λίστα των 107 συνολικώς κρουσμάτων νέας γρίπης στη χώρα μας.

Το απίστευτο αυτό περιστατικό καταδεικνύει ότι τα μέτρα πρόληψης εναντίον της νέας γρίπης είναι τελικά ελλιπή ακόμα και στα νοσοκομεία αιχμής. Επιπλέον, οδήγησε στην απόφαση να ανασταλεί η λειτουργία του Σισμανογλείου ως κέντρου αναφοράς έως ότου διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται από το πρωί στο νοσοκομείο και σε συνεργασία με την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων διενεργούν έρευνα, προσπαθώντας να εντοπίσουν αν και με ποιους άλλους έχει έρθει σε επαφή ο εργαζόμενος που μολύνθηκε από τον νέο ιό. Το επόμενο βήμα, είναι να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα.

Εικάζεται ότι ο τραυματιοφορέας προσεβλήθη στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Οι υπόνοιες για το ότι κάτι ασυνήθιστο συμβαίνει εγέρθηκαν από την σημερινή, καθιερωμένη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για τα νέα κρούσματα, καθώς δύο από τα έξι αναγράφονται ως άντρες που ήρθαν σε επαφή «με επιβεβαιωμένα περιστατικά» και ότι διερευνώνται περαιτέρω από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι δύο άντρες, ηλικίας 35 και 36 ετών, απεδείχθη τελικά ότι είναι ο πατέρας και ο θείος του παιδιού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας «το ΕΚΕΠΥ σε συνεννόηση με το ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του νοσοκομείου, ως Νοσοκομείο Αναφοράς Γρίπης, για τις επόμενες ημέρες, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας».

Δύο νέα κρούσματα της νέας γρίπης εντοπίστηκαν στη χώρα μας. Πρόκειται για:

· Άνδρα, 19 ετών, Αγγλικής Υπηκοότητας, ο οποίος ήρθε από τη Μ. Βρετανία.

· Άνδρα, 21 ετών, Αγγλικής Υπηκοότητας, ο οποίος ήρθε από τη Μ. Βρετανία.

Τα περιστατικά που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε εκατόν εννέα (109), από τα οποία σαράντα δύο (42) έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.

Στα πλαίσια ενίσχυσης των Νοσοκομείων Αναφοράς το ΥΥΚΑ/ΕΚΕΠΥ αποφάσισε την ενεργοποίηση του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ» ως Νοσοκομείο Αναφοράς ενηλίκων για τη Νέα Γρίπη Α/Η1Ν1.

Το υπουργείο Υγείας επαναλαμβάνει πως η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την κοινότητα. Προσθέτει πως αν και η νέα γρίπη έχει λάβει χαρακτήρα πανδημίας και είναι αναμενόμενο να αυξάνονται τα κρούσματα, η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια.
nea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick