twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

25 Ιουλίου 2009

Πάει για το χρυσό η ΕΘνική Νέων!


Η Εθνική Νέων Ανδρών, μετά από επική «ανατροπή» κατάφερε να επικρατήσει 87-76 των Ισπανών και να προκριθεί στον τελικό του Ευρωμπάσκετ της Ρόδου. Η Ελλάδα δεν ξεκίνησε καλά στον αγώνα, αλλά στην τρίτη περίοδο «μεταμορφώθηκε», πέρασε μπροστά στο σκορ και μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι το τέλος του αγώνα… Το συγκρότημα του Κώστα Μίσσα θα παλέψει για το χρυσό μετάλλιο την Κυριακή (20:00), απέναντι στον νικητή του άλλου ημιτελικού, ανάμεσα στη Γαλλία και την Ιταλία.

Τα δεκάλεπτα: 11-19, 31-39, 61-59, 87-76

Η Ισπανία ξάφνιασε την Εθνική και με ένα φανταστικό ξεκίνημα στο κλειστό του «Βενετόκλειου» προηγήθηκε 8-2με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να… έχει μπει μουδιασμένα. Τελικά, η ομάδα Κώστα Μίσσα κατάφερε να… συμμαζέψει την άμυνα της και να μειώσει στον έναν πόντο 10-9. Παρόλα αυτά, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού οι Ισπανοί εκμεταλλευτήκαν τα λάθη των Ελλήνων, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και με ένα σερί 6-0 ανέβασαν τη διαφορά στου εφτά πόντους, 16-9. Οι «φούριας ρόχας» είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού με προηγήθηκαν με οχτώ 19-11, στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Η Ισπανία συνέχιζε να έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και να κρατάει την υπέρ της διαφορά, 24-15. Οι παίκτες της Εθνικής, ήταν απελπιστικά άστοχοι στις προσπάθειές τους και έδιναν την ευκαιρία στους αντιπάλους, να διατηρούν το προβάδισμα. Κάπου εκεί, πήραν μπροστά οι Μπόγρης και Σαρικόπουλος και με σερί 6-0 η Ελλάδα μείωσε στους τρεις, 24-21. Παρόλα αυτά, οι «φούριας ρόχας» όπως στην πρώτη περίοδο, έτσι και τώρα, όντας εύστοχοι από την γραμμή των 6.25, ανέβασαν τη διαφορά στους 10, 35-25. Το μόνο που κατάφερε να κάνει η Εθνική στο τέλος της περιόδου, ήταν να μειώσει στους οκτώ, 39-31, με την Ισπανία να κυριαρχεί στο παρκέ.

*Ο Νίκος Παππάς, μετά από ωραία προσπάθεια «προσγειώθηκε» άτσαλα στο παρκέ χτυπώντας στο αριστερό του πόδι. Στη συνέχεια δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό τιμ και επέστρεψε στον αγώνα, κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου.

Πλέον, τα πράγματα για την Εθνική ήταν πολύ δύσκολα. Η Ισπανία είχε επιβάλει το ρυθμό της και όσο περνούσαν τα λεπτά, η διαφορά ανέβαινε και άλλο. Οι «φούριας ρόχας» εκτόξευσαν την διαφορά στους 12, 48-36, τη μεγαλύτερη μέχρι εκείνο το σημείο. Το έργο για την Ελλάδα ήταν δύσκολο, αλλά οι παίκτες του Μίσσα, έχοντας καθαρό μυαλό μπόρεσαν να μειώσουν στους τέσσερις 50-46, με σερί 10-0! Η Εθνική είχε μπει φουριόζα στο τρίτο δεκάλεπτο και με τους Ισπανούς να τα έχουν χαμένα, έφτασε μια ανάσα από την ολοκληρωτική ανατροπή, 53-51. Η Ελλάδα κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω στην αναμέτρηση, καθώς 1:00’ πριν το τέλος της περιόδου, ο Γιαννόπουλους με τρίποντη «βόμβα» έδωσε το προβάδισμα στην Εθνική για πρώτη φορά, 58-56! Η Ελλάδα όχι μόνο πέρασε μπροστά αλλά γρήγορα πήρε και μια διαφορά πέντε πόντων 61-56, ο Χόρχε στην εκπνοή του δεκαλέπτου έδωσε ανάσα στους Ισπανούς του 61-59.

Πλέον, είχαμε μπει στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα. Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο. Εκεί η Εθνική συνέχισε να δείχνει το καλό της πρόσωπο και ανέβασε ακόμα περισσότερο τη διαφορά, δείχνοντας την ανωτερότητά της στο παρκέ, 70-63. Οι Ισπανοί μπόρεσαν να πλησιάσουν, όμως οι παίκτες του Μίσσα ήταν πιο ψύχραιμοι και πανηγύρισαν την πρόκριση στον τελικό, 87-76!

Επιμέλεια: Άγγελος Ζάχος
sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick