twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

29 Ιουλίου 2009

Πως να προστατεύσετε τα μικρά παιδιά από τη νέα γρίπη

Οι δάσκαλοι των νηπιαγωγείων θα πρέπει να απομακρύνουν από τα χέρια των παιδιών τα μαλακά παιχνίδια και να μην τους επιτρέπουν να μοιράζονται τα κραγιόν της ζωγραφικής. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις οδηγίες της βρετανικής κυβέρνησης προς τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία λόγω της εξάπλωσης της νέας γρίπης.

«Ας μην μοιράζονται τα παιδιά μαλακά παιχνίδια γιατί είναι δύσκολο να καθαριστούν επαρκώς. Ίσως μάλιστα να σας είναι πιο εύκολο να αποφύγετε τελείως τα μαλακά παιχνίδια. Επίσης, καθαρίστε τα σκληρά παιχνίδια μετά τη χρήση τους γιατί ο ιός επιβιώνει σε σκληρές επιφάνειες. Ενθαρρύνετε ακόμη τον καθαρισμό χεριών και των αντικειμένων όταν γίνεται χρήση μουσικών οργάνων».

Οι ειδικοί ζητούν επίσης από τους δασκάλους να αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις όλων των παιδιών σε κλειστούς χώρους, όταν αρκετά παιδιά είναι άρρωστα, για να αποφευχθεί μετάδοση του ιού. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ακόμη ότι ένα παιδί παρουσιάζει συμπτώματα στο σχολείο, μέλος του διδακτικού προσωπικού καλείται να μείνειμαζί του φορώντας μάσκα, σε απόσταση ενός μέτρου, εκτός κι αν το παιδί χρειάζεται βοήθεια.

Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, τα περισσότερα σχολεία και νηπιαγωγεία θα ανοίξουν κανονικά το Σεπτέμβριο, αλλά «ορισμένα μπορεί να παραμείνουν κλειστά».

Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο, αν κλείσουν τα σχολεία λόγω γρίπης, το BBC να τροποποιήσει το πρόγραμμά του, ώστε να προβάλει εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά που θα μείνουν στο σπίτι.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick