twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

11 Ιουλίου 2009

Ποιά είναι η μυστηριώδης γυναίκα που αποκάλυψε την συμμορία...


Μια μυστηριώδης γυναίκα-φάντασμα φέρεται να είχε υποτάξει τον τελευταίο καιρό τις... αισθήσεις του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού. Ανάμεσα στις εκατοντάδες σελίδες από το απομαγνητοφωνημένο ηχητικό υλικό με το οποίο η ΕΥΠ κατόρθωσε να «βάλει στο χέρι» τη 16μελή σπείρα, ξεχωρίζουν «καυτοί» διάλογοι μεταξύ του έγκλειστου στις φυλακές και μιας γυναίκας. Για ευνόητους λόγους αυστηρών προσωπικών δεδομένων οι αστυνομικοί δεν τους συμπεριέλαβαν στη σχηματισθείσα δικογραφία, για να αποφύγουν επιπρόσθετα τη σκανδαλοθηρία.

Πρόκειται για 16 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα ομιλίας κατά τη διάρκεια των οποίων ο Παναγιώτης Βλαστός και η «άγνωστη Χ» (το όνομά της πάντωςαναφέρεται στα έγγραφα της απομαγνητοφώνησης) φέρονται να ανταλλάσσουν... φιλοφρονήσεις και να κάνουν live τηλεφωνικό σεξ μέσω των κινητών τους τηλεφώνων. Πριν από την «καυτή» τηλεφωνική επαφή, ο Βλαστός και η κοπέλα είχαν μερικές προκαταρκτικές αναζητήσεις, αλλά και μια συζήτηση για τα περίφημα «σκάφη» δηλαδή, όπως πιστεύει η αστυνομία, τα λύτρα.

Μία από τις πρώτες αναφορές που κάνει ο φερόμενος ως εγκέφαλος της απαγωγής Παναγόπουλου και αποδεικνύει πόσο κοντά είχαν έρθει τον τελευταίο καιρό οι δυο τους γίνεται στο τέλος ενός διαλόγου όπου ο Βλαστός και η γυναίκα-φάντασμα μιλάνε για τα «σκάφη». Στο τέλος της συνομιλίας, ο βαρυποινίτης επισημαίνει προς τη γυναίκα-φάντασμα ότι την έχει «αγοράσει», δηλαδή ότι του ανήκει, ότι είναι κτήμα του, φανερώνοντας κυριαρχικές ερωτικές διαθέσεις πάνω στο σώμα της συνομιλήτριάς του, οι οποίες περιγράφονται από τον συντάκτη της αστυνομίας, αλλά αυτές δεν είναι δυνατό να αναφερθούν στο ρεπορτάζ. Λίγες μέρρες μετά ακολουθεί νέα επικοινωνία μεταξύ του σκληρού ποινικού και του «αμόρε» του. Είναι το μεσημέρι της 24ης Ιουνίου 2009. Στις 16.30 εκείνης της μέρας, ο Βλαστός καλεί τη φίλη του. Κατά τους αστυνομικούς, ακολουθούν 16 λεπτά τηλεφωνικού σεξ με βιντεοκλήση. Στη συνέχεια το τηλέφωνο κλείνει.

Οπως είναι φυσικό, τα «παράνομα» ερωτικά παραστρατήματα του Παναγιώτη Βλαστού μόνο απαρατήρητα δεν πέρασαν από τη σύζυγό του Ιωάννα Χήρα, η οποία τα πληροφορήθηκε με το που κατέστη κατηγορούμενη και έλαβε γνώση της δικογραφίας. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η προφυλακισμένη -από την Πέμπτη- γυναίκα εξεμάνη και με το παραπάνω. «Ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε» είναι η χαρακτηριστική ατάκα που λένε όσοι έζησαν εκείνη τη στιγμή από κοντά.

Αυτό που παραμένει πάντως άγνωστο είναι αν η γυναίκα-φάντασμα είναι η φερόμενη ως προστατευόμενη μάρτυρας για την οποία οι πληροφορίες λένε ότι συνέβαλε τα μέγιστα στην εξάρθρωση του κυκλώματος και ήδη βρίσκεται σε χώρα του εξωτερικού καθώς έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο η κοπέλα να μην κρίθηκε σκόπιμο να κληθεί καθόλου στην προανάκριση.

Πώς «έσωσαν» τα δείγματα DNA Πολυτιμότερη απ’ όσο αρχικά εκτιμήθηκε αποδεικνύεται η μέριμνα των έμπειρων αστυνομικών της Ασφάλειας να διαφυλάξουν όλα τα στοιχεία που με μεθοδικότητα συγκέντρωναν στο προανακριτικό στάδιο, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν και να επαναξιολογηθούν στην περίπτωση που θα προέκυπτε μια έστω αχτίδα φωτός στο πυκνό σκοτάδι που κάλυπτε την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Γιατί μπορεί μέχρι προχθές όλη η έρευνα και η αποκάλυψη των ονομάτων να βασίστηκε σε καταθέσεις, μαρτυρίες και υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες, έλλειπε όμως το βασικό στοιχείο απόλυτης τεκμηρίωσης της παρουσίας κάποιων από τους υπόπτους που προσήχθησαν σε κάποιο από τα στάδια της κινηματογραφικής αρπαγής του εφοπλιστή. Από το χτύπημα στο Καβούρι μέχρι την απελευθέρωσή του στο Σκαραμαγκά.

Και αυτά τα στοιχεία που «αποκαθήλωσαν» από την αμφισβήτηση την έρευνα και ήταν αρκετά για να τη στηρίξουν πάνω σε γερά αποδεικτικά θεμέλια, ήταν μία τρίχα και ένας μικροσκοπικός θρόμβος βιολογικού υγρού.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας (που ακολούθησε συμπληρωματικά με διαφορά μιας ημέρας από την επίσημη παρουσίαση της εξάρθρωσης της αδίστακτης συμμορίας), ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό του Απόστολου Πετράκη στο παπούτσι που φορούσε ο εφοπλιστής Παναγόπουλος κατά την απελευθέρωσή του και αντίστοιχο υλικό του Χαράλαμπου Μουστάκα στο φάκελο με τη βιντεοκασέτα και το ηχογραφημένο μήνυμα του εφοπλιστή προς τη σύζυγό του Κατερίνα, ως πιστοποίηση ότι ήταν καλά στην υγεία του.

Το βιολογικό υλικό που απέδωσε προφίλ DNA υπόπτου και βρέθηκε στο παπούτσι που φορούσε ο εφοπλιστής Παναγόπουλος ήταν μία τρίχα του Πετράκη. Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει ο τρόπος που απομονώθηκε και διαφυλάχτηκε για να αξιοποιηθεί στη συνέχεια το πολύτιμο -όπως αποδείχθηκε πλέον- εύρημα.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απελευθέρωση του κ. Παναγόπουλου, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που τον παρέλαβαν ενημέρωσαν τους ανωτέρους τους ότι φορούσε φόρμα και παπούτσια που του δόθηκαν από τους απαγωγείς, λίγο πριν τον βάλουν στο αυτοκίνητο και τον οδηγήσουν στο Σκαραμαγκά, όπου και τον άφησαν στο -διάσημο πια- παγκάκι.

Οι έμπειροι αξιωματικοί κατάλαβαν ότι ο ιθύνων νους της απαγωγής ήταν άνθρωπος ο οποίος είχε μελετήσει με ιδιαίτερο πάθος και ενδιαφέρον δημοσιεύματα και διατριβές για το DNA και έδωσαν εντολή να μην αγγιχτεί από κανέναν ο εφοπλιστής και κανείς να μην πειράξει τα ρούχα του μέχρι να καταφτάσει συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Μέσα στο σπίτι του και παρ’ ότι ακόμη καταπονημένος, οι ειδικοί της Σήμανσης με κατάλληλα γάντια, μάσκες και φόρμες, υπέβαλαν τον κ. Παναγόπουλο σε μια βασανιστικά αργή διαδικασία «ξεγυμνώματος», παραλαμβάνοντας και τοποθετώντας μέσα σε σακούλες κάθε τι από την ενδυμασία και υπόδησή του.

Ετσι, ύστερα από επεξεργασία στα ερευνητικά εργαστήρια DNA, βρέθηκε και απομονώθηκε η τρίχα από το παπούτσι του εφοπλιστή, η οποία πριν από λίγες ημέρες συγκρίθηκε και ταυτοποιήθηκε με βιολογικό δείγμα του Πετράκη, για τον οποίο υπήρχε ήδη η απόδειξη ταυτοποίησης της φωνής του με αυτήν του Κρητικού διαπραγματευτή.

Με ανάλογο τρόπο έγινε δυνατή η απομόνωση θρόμβου ιδρώτα του Χαράλαμπου Μουστάκα πάνω στο DVD που αφέθηκε σε τηλεφωνικό θάλαμο έξω από το Ξυλόκαστρο και στο οποίο απαθανατιζόταν ο εφοπλιστής να κρατά την «Espresso», αφενός ως δείγμα ότι ήταν καλά στην υγεία του, αφετέρου ως απόδειξη της ημερομηνίας που έγινε η βιντεοσκόπησή του.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick